Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducota Camper 13 M3 (egean.tr)
Son planlar için, ben olsam diye başlayacağım; Ben olsam banyo koltuk arasına koyduğunuz dolapları koymam, banyoyu 110x80 cm yaparım zaten duvar kalınlıklarını düşünce 106 x 78 cm banyo kalır, 70x80 banyo büyük hatadır klozete oturunca ayaklardan kapı bile kapanmaz, 80x80 banyonun minimum halidir, wc için iyi ama banyo için 110x80 imkanı varken yanlış olur...
Mutfak tarafında ise, buzdolabını tezgah ile yatak arasına koyduğunuz mini dolabın yerine koyardım, buzdolabı yan duvar eğiminden dolayı koridora doğru sarkmaması için buzdolabının arka üst köşesine gelen yerde iç izolasyonu kesip, aracın duvar sacına kadar buzdolabını dayayıp, geride durmasını sağlardım, buzdolabını kapı girişine koyarsanız kayar kapıyı kesinlikle otomatik kapı yapmanız gerekir, yoksa açma mekanizmasına erişemezsiniz..Yine ben olsam mutfak tezgahını kapı 60-65 cm açılacak şekilde başlatırdım, tezgahtan sonra buzdolabını koyup sonrada yatağa kadar boydolabını koyardım, buzdolabının kapı girişinde olması karavana girmek için kayar kapının her zaman sonuna kadar açılması anlamına gelir, yağışlı havalarda buzdolabı kısmı yağış alır, ayrıca buzdolabına havalandırma açma imkanı olmaz, kayar kapıya otomatik takamazsınız çünkü otomatik kapılar sonuna kadar açılmaz ancak kapının 3/2'si açılır buda içeri girişi zorlaştırır...
Önerdiğim planıda bir çizip görün derim...