Arkadaşlar, bundan önce karavanımın son bitmiş haldeki fotoğraflarını yayınlamıştım. Ancak, bazı üyelerimiz 13 M3 planımı çok beğendiklerini, yaşamın bu plan yerleşimi içinde nasıl olduğu konusunda beni aradılar ve bilgi istediler. Hemen belirteyim, ben Mimarım. Dolayısıyla bu planı 2009 Ducato ölçüleri esas alınarak autocad mimari çizim programında çizildi. Karavanda 1 Cm'nin ne kadar önemli olduğu düşünülerek bütün fonksiyonlar irdelendi. Plana bakarsanız, WC/Banyo 'nun dışında hafif bir eğrilik var. Burayı merak edenlere cevabım: 50 cm koridordan yatağa çıkmak çok zor, hele biraz kilolıysanız. Oradaki açıklığın 80 cm olması bu sebepten. Buraya geldiğinizde, kollarımızı biraz açarak yatağa kolaylıkla çıkabiliyoruz. WC/Banyo orada biraz daralıyor ama, yatağa çıkmak başka türlü imkansız.
13 M3 'ü karavanı 3 yıldır kullanıyoruz. 15 M3 karavanın hemen hemen bütün fonksiyonları aynı. Rahatlıktan yana sıkıntı yok. Zaten en aynı boyda fark var. Şöför koltuğunu ters çevirdiğimizde, inen masa ile, tek kişilik rahat bir yatak oluyor. 15 M3 farkından doğan ağırlıktan tasarruf edip, yakıta daha az ödüyoruz. Ayrıca, şehir içi park konusunda da sıkıntı olmuyor. Plan ile uygulama arasındaki tek fark, WC/Banyoda tuvalet ile lavabo yer değişti, böylesi daha rahat oluyor. Daha sık lavabo kullanıldığı için kapı açılır açılmaz kapatmadan hemen elinizi yıkayabilirsiniz. Başka değişiklik yok, herşey aynen uygulandı. Karavancı dostlardan aldığım tüyoya göre; 130 cm yatak genişliğinin ne kadar rahat olduğunu kullanırken anladım. SON SÖZ; 13 M3 BU KARAVAN PLANI UYGULANDI VE ÇOK MEMNUNUZ...