Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,405
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Tavan beyaz ol(a)mayacaksa kiraz ve armut tonları çok hoş olabilir. Ancak uygulanabilir mi? Bu tonlarda pinoteks var mıdır? Hiç bilmiyorum. Mobilyalarda fındık kabuğu benzeri kızılımsı koyu kahve renkler ağır duruyor. Ancak koyu tonların ferahlık vermediği de bir gerçek.

sayfalar arasında bulamadım dıvarlara ve tavanlara kullandığın kontra oküme miydi?

işin en önemli kısmı bence bu renk konusu, doğru renk uyumu tercih edilirse çıkan sonuç iyi olacak, yanlış renk uyumu tercih edilirse yapılan iş ne kadar iyi olursa olsun sonuç kötüdür.
elimizdeki zemin kayın-oküme kontraplak, seçeneklerimiz ;
1- kayın-oküme kontraplağın kendi doğal rengi verniklenebilir ( bu en basit işlem, kullanılırsa motokaravana bir değer katmaz, karavana bakan herkes işcilik harcanmadığını düşünür, yapımında basite kaçınıldığını düşünülür)
2- renk verilerek dokusu ortaya çıkartılıp verniklenebilir ( maun veya ceviz rengi ölmeyen renk tonlarıdır,hiçbir sene modası geçmez, düzgün bir vernikleme ile harika dururlar, tek olumsuz yanı koyu renk olması karavan içi karanlık durması, bunun çözümüde aydınlatmadır, doğru noktalara lamba koyarak içerisinin havasını değiştirebilirsiniz.
renklendirmeyi başka tonlarlada deneyebilirsiniz mesala yeşil pinotex, doğru kumaş seçimi ile görüntü süper olabilir
3- lake yapılabilir, en zahmetli boya işi budur, zorluğu macun işidir, detaylara çok dikkat etmeniz gerekir, iyi zımpara ister, fırça ile bu işi düzgün gösteremezsiniz mutlaka pistole kullanmak lazım, bu işte mobiyaları düzgün gösteren kaliteli macun-zımparadır, iyi tarafı istediğiniz renk konusunda özgür olursunuz .

sayın yaybek, güzel bir iş çıkartmışsınız. tebrikler. bence de iç döşemelerde ne kadar açık renk kullanırsanız o kadar ferah olur diye düşünüyorum. koyu renk kaplama eskidikçe daha viran görünüyor cünki.

Abiler teşekkürler bilgiler için ben bugün tik yağı aldım numune için eve gidice onu bir parçaya uygulayacağım bakalım oküma'da nasıl duracak rengi fotolar paylaşırım burdan.

Sayın Dreyfus haklısınız yorum için teşekkürler bu arada aramıza hoş geldiniz.

Yusuf Kolay gelsin. Bitmek üzere karavan. Sona yaklaştıkça biz buradan heyecalanıyoruz. Senin duygularını tahmin edebiliyorum. İnşallah hayatınıza mutluluk katacağına eminim. Ben senin yerleşim planını göremedim önceki sayfalarda. Daha önce yayınlamadı isen buradan yayınlarmısın. Birde planlarken düşünemeyip, yaparken ve ilerde kullanırken ".... yapsak daha iyi olurdu." dediğin konular olursa onları da bizimle paylaşırmısın. Açılışta çay içeceğimiz çayın dem kokusu da yavaş yavaş burnumuza gelmeye başladı :smiley: :smiley:

syın arı teşekkürler ilginiz için kısmet belki bir yerde karşılaşırız o odun ateşindeki çaydan içeriz bu arada bir tane arma yada logo düşünüyorum bakalım nasıl olacak firlerinize ihtiyacım var.

index.jpg

bir öneri renk konusunda; belki arkadaşlarda fikrini belirtir
kapaklar kendi ahşap renginde, dolaplar ve içleri açık gri - bej tonda lake olabilir, kapaklardaki derz'lerin içleride dolap renk tonunda boyanabilinir

Yusuf Bey, arma konusunda Gezen Bilirin çıkartması olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Tabi stoklarda varsa. Benim aracada gezen bilir çıkartması yapıştırmak istiyorum. nereden tedarik edebiliriz acaba, Özdal Beyin yardımına ihtiyacımız var sanırım...

Sevgili yusuf hemel hickson decor renk kartelası ve veb sitesi kullanımıda kolay.

araştırmada fayda var.

http://www.hemel.com.tr/tr/urunler/default.aspx?lsn=1&KatID=1020201&UAd=Hickson-Decor-Plus-Hickson-Decor-Aqua

Hickson-Decor-Renk-Kartelasi.jpg

Sayın Arı arma konusunda tabiki Gezenbilir,benim asıl anlatmak istediğim bizim armamız olması dışarıda gördüğümüz zaman tanımasakda bizim Gezenbilir üyesi dememiz lazım bu sebeple hemen mesaj atıp gezenbilir çıkartmalarından isteyeceğim yalnız sorun bu armaları ruhsata işletmek gerekiyormu tüv'de sorun olurmu,bilen arkadaşlar bilgi verirse hepimiz için faydalı olur.

Sayın Tatar Hemel firmasını aradım tik yağının sıcak havada ısınınca koku yapabileceğini söylediler tercihin su bazlı vernik ve renklerden yana kullanılmasının daha iyi olacağını söylediler şimdi o doğrultuda aramalara başlayacağım hadi abiler hep beraber netleştireceğiz,herkes için faydalı olacak bilgilere ihtiyaç var farklı fikirlere ihtiyaç var önceden gönderen dostlara teşekkürler.

bastan sona kadar okudum cok guzel bı calısma olmus bızlere ornek olacaksınız cekme karavan konusunda ısrarlıyıdım ama motokaravanda ıyı fıkır gıbı gelıyor sımdı devamını beklıyoruz.........

Benim arma konusunda ısrarlı bir durumum var yazıyorum yazıyorum kimse ciddiye almıyor :smiley: gezenbilir logosu olsun ama herkesin kendine has da bir sembolu olsun görünce aa bu yusuf diyelim mesela,araçların hep aynı yerinde aynı büyüklükte olsa hepsi kare,yuvarlak,üçgen ne olursa artık o şeklin içinde olsa mesela bide böyle düşünün :mad: derim ben ) kimse yapmazsa ben yapacam...yusuf senin giden bir karavanın yandan baktığında üstüne objektif olsa mesela,bir karavanların hepsiin ismi olduğu düşünülürse ismin yanınada koyarız,rüzgarın ki zaten belli sayılır gibi ...

XVET' Alıntı:
bastan sona kadar okudum cok guzel bı calısma olmus bızlere ornek olacaksınız cekme karavan konusunda ısrarlıyıdım ama motokaravanda ıyı fıkır gıbı gelıyor sımdı devamını beklıyoruz.........
Sayın Xvet öncelikle aramıza hoş geldiniz ben 2008 ekim ayında bu sevdaya tutulduğumda çekme karavan düşünüyordum,arabam vardı ve ben gideceğim zaman arkasına koşar işim bittiyindede bir kenara bırakırım diye düşünüyordum fakat burada yazılanları okudukça motokaravan bana daha mantıklı geldi ikisininde kendine göre artıları eksileri var ama bana göre kullanım şeklime göre motokaravanın artısı çoktu bu sebeple bunu seçtim,çekme karavanı çoğunlukla yazları ve bir yerde uzun süreli konaklamalarda daha çok tercih ediliyor,eğer benim gibi çalışan biri iseniz ve kısa süreli 1 günlük 2 günlük yakın yerlere kaçmak için motokaravan daha avantajlı olacaktır okuduklarımdan çıkardığım sonuç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri