Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,428
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Bugün sabahtan ikitelliye gittim sanayiye metal-iş sitesinde polyester işi yapan arkadaşlarım var sağolsunlar duşun içine altına polyester uyguladılar yanlar içinde hazır dökülmüş tabakalar halinde olanlardan verdiler onları iç duvarlara mastikle ben kendim yapacağım duş teknesinin içine poliüratan köpük uyguladılar kabardı kalktı sonra makinada tek seferde kesip temizlediler hatta tekne yüksekti onuda küçülttüler sonrasında keresteciler sitesine geçtim birkaç malzeme aldım asıl aradığımı bulamadım forumda Züğürt gezençi abi tavsiye etmişti tükenmez kalem mantığı basınca kitliyor bir daha basınca açıyor bende daha önce görmüştüm mobilya malzemeleri aksesuarları satan kaçtane firmaya baktım ama yok hemde o kadar büyük firmalarki sanki tüm Türkiyenin malını verir sanırsınız bir yapı market kadar nerdeyse abartmıyorum Güneşli Praktiker kadar olmasada ondan biraz küçük burada dahi yok bakalım nasıl çözeceğiz.
sonra Metro markete gittim oradan bir tane alüminyum katlanır masa ve bir tane katlanır yatak aldım ihtiyaç halinde kullanmak için özellikle arabanın yanında tentenin altında güzel uyku çekilir ;D ;)

fiyatları 50 şer lira

dazzlers_brescia.jpg

piknik-masasi-aluminyum.jpg

Etiketler

Eyüp kardeş sağolsun bana hiç bırakmadı işini gücünü bıraktı hepsini kendisi yaptı sanırım yeni karavan sevdalısı daha geliyor sbahki heyecanından bunu anladım eli kulağında ;D

09052009347.jpg

09052009348.jpg

09052009349.jpg

09052009350.jpg

09052009346.jpg

Yusuf bey tarif ettiğiniz tarzda kapak düğmelerini yerli karavan üreticileri kendileri imal ettiriyorlar yada ithal ediyorlar. Bunlardan bulabilirsiniz, ama maliyeti ucuz olmaz...

Sevgili yusuf kardeşim şahane bir iş çıkardın seni kutluyorum. her şey gönlünce olsun.
aradığın malzemeler bu sitede var. bildiğim kadarıyla yabancı karavan yapımcıları bu malzemeleri kullanıyor.

http://www.hafele.com.tr/tr/

Tatar beyin verdiği marka çok büyük bir marka hafele ,eğer orda da bulamazsan ben burdaki karavan üreticiilerden birine sora bilirim,bana bilgi verirsin yusuf.benim yukarıda söylemek istediğim masa bu herkes alsın bence çok pratik

bu şekilde adım adım yapılışını izlemek çok zevkli olmuş :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Tatar beyin verdiği marka çok büyük bir marka hafele ,eğer orda da bulamazsan ben burdaki karavan üreticiilerden birine sora bilirim,bana bilgi verirsin yusuf.benim yukarıda söylemek istediğim masa bu herkes alsın bence çok pratik

Sayın Mayıstosböce hafta içi adı geçen firmayı arar sorarım olmazsa size mesaj atarım ilginiz için teşekkürler
Masa çok pratik hafif çok zorlanmazsa ki çocuklar bazen hor davranır uzun yıllar idare eder tavsiye ederim.

Lady' Alıntı:
bu şekilde adım adım yapılışını izlemek çok zevkli olmuş :smiley:
Sayın Lady aramıza hoş geldiniz en azından ben yeni tanıdım sizi amacımız tamamını okuduysanız karavanımızı kendimiz yapıp yaparkende marin tip olan pahalı ürünlerin muadili olan ürünlerle estetiğede özen göstererek en ekonomik şekilde tamamlamak yapım aşamasınıda burada yazarak bizim gibi hem hobi hem ekonomik bir şekilde kendi karavanını yapmak isteğenlere faydalı olmak
Bu arada zaten tek başına yapmıyoruz bu forumdaki herkesin emeği var benim karaanımda emeği geçen fikir ve önerileriyle destek olan tüm dostlara tekrar teşekkürler.Kalın sağlıcakla.

Sevgili yusuf kardeşim hafele nin katoloğundan basmalı yaylı çıt çıt.

HTR_4.BOLUM_2009_Page_58.jpg

Bir de boya tavsiyesi hemel büyük yapı marketlerinde var.

http://www.hemel.com.tr/products.asp?catid=3&proid=9

Yusuf kardeş banyonun yan duvarlarınıda fiber kaplattınmı ?
bugünde araba pazarlarında gezdim gönlüme göre bir temiz araba bulamadım.

tatar' Alıntı:
Sevgili yusuf kardeşim hafele nin katoloğundan basmalı yaylı çıt çıt.
Sayın Tatar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler gündüz arayacağım bakalım bulabilirmiyiz
buralpdi' Alıntı:
Yusuf kardeş banyonun yan duvarlarınıda fiber kaplattınmı ?
bugünde araba pazarlarında gezdim gönlüme göre bir temiz araba bulamadım.
Levent abi bugün banyonun kapısını yaptık kestik yerinde alıştırdık sonrada freze ile desen verdik kapı büyük olduğu için 3 tane kanal açtık güzelde oldu sonrasında dün ikitelli sanaide arkadaşlardan fiber üzerine jelkot uygulanmış tabakalar almıştım onu banyonun duvarlarına göre kesdik arka duvara Dayson marka mastik çekip levhayı duvara yapıştırdık duşun arka duvarı yani arabanın yan duvarı düz olmadığından ve tabakalar yumuşak görünsede duvara yapıştırmak uygulamak zor oldu elimizdeki tüm tahta ve çıtaları sıkıştırmak için kullandık hele kapı,üzeine göre kestiğimiz tabakanın düz bir şekilde yapışması için üst üste koyduktan sonra fazla işkence olmadığı için ne bulduysak üzerine yığdık.yarına kadar donar herhalde.

10052009355.jpg

10052009356.jpg

10052009357.jpg

10052009358.jpg

Duvarlara fiber üzeri jelkot tabakaları yapıştırdıktan sonra birleşme noktalarına tekrar cam elyafı yapıştırılıp üzeirne ilaç sürüldükten sonra tekrar jelkot uygulanıp bir bütünlük sağlanacak bu şekilde yan yatırıp içine su doldursanız bir damla dışarı sızmaz hatta arkadaşlar arabanın altına atık su deposunu kontradan kutu şeklinde yap getir hem içine hem dışına polyester yapalım istediğin kalıpta olsun,atık su deposunuda aynı yöntemle yapmayı düşünüuorum.

Tuvalet sparişi verdmiştim geldi bir arkadaş dışarıdan getirtti bir tanıdığına daha tam olarak fiyat konuşmadık ama 110 lira gibi söylemişti.
Aynı tuvalet Praktiker'de 150 lira.

11052009364.jpg

banyo yanlarını fiber yapman iyi oldu, vinlex yapıştıranların hemen hepsi bir müddet sonra kabarma yapıyordu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri