Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,632
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

buralpdi' Alıntı:
Yusuf Bey hesapları tutuyordu bakalım masraf ne çıkacak
Levent abi yaklaşık olarak yazıyorum yakında ekleyeceğim tekrar.
fsirin' Alıntı:
Bitti gibi.
Elinize Sağlık. Görünüşüyle, işçiliğiyle gayet güzel duruyor.
Minderler kaldı galiba.
Ferhat bey azalttık şükür ince işleri kaldı asıl zamanı onlar alıyor bakalım hızlı bir şekilde ama dikkatli çalışıyoruz biteceği ve ilk denememi iple çekiyorum sabırsızlanıyorum.
teos' Alıntı:
Yusuf ellerine sağlık,
Oldukça başarılı bir iş çıktı ortaya. Yatak planda 120 idi 50 cm de dolap olunca geriye mutfak tezgahına ne kaldı merak ettim. Bir de şöför arkası yatağın ölçüsü ?
Yurtdışı,yurtiçi sitelerde gördüğün çalışmaları çok iyi özümseyip hepsinden birşeyler almanın da başarına katkısı olduğu düşüncesindeyim.
Tebrkler tekrar.
Oğuz
Oğuz abi yatağın baş tarafı yine 120cm alt tarafı 100cm yaptım doabı 40cm mutfak'da 85 cm.oldu ön yatak 130x60 açılınca 90 cm genişlik,Abi zaten o sitelerde ne gördüysem onlardan arakladım.

Etiketler

buzdolabını denedinmi ? çalışması nasıl

Levent abi dolabı sadece yerini ayarlamak için koydum daha denemeye fırsatım olmadı bu hafta bakalım akü alacağım şu işleri bitireyim zamanım yetmiyor haftanın 6 günü iş,işten geldikten sonra çalışıyorum inan yetişemiyorum en kısa zamanda deneyeceğim ilgin için teşekkürler.

Abiler bugüne kadar yaklaşık olarak harcadığım para yaklaşık olarak bu kadar çünkü ta başından beri yazıyorum arada ufak tefek harcamalar olmuştur onlarda taş çatlasın 50 lira gibi ama bundan sonra alacaklar var gerisini herkes kendince üzerine koyup yaklaşık bir maliyet çıkarabilir.

Kontraplak 10 adet 15mm 5 adet 8mm bunların 1 adet 8mm 2 adet 15mm'si kalacak gibi 1100 lira
Camlar+havalandırmalar 800 "
Proje 250 "
Mebran+pütür+mastik 125 "
Mastik+zımpara+köpük 35 "
Elektrik kablosu+sigorta+kanal+akü için kablo 10mm 150 "
vida+sprey boya+zımpara 50 "
tavan iç lambası 35 "
4 adet koltuk araç dışında oturmak için 100 "
köpük +yapıştırıcı 70 "
izocam+mastik 80 "
70x70 duş teknesi +100 litre su tankı 150 "
JABSCO marka su hidroforu dakikada 7 litre olan 160 "
Buz dolabı 600 "
İkili ankastre ocak 160 "
Evye ve batarya 70 "
Menteşe kulp vs. 40 "
Mutfak tezgahı üst laminat 70 "
pervaz çıtaları 30 "
arada ufak tefek vida çivi zımpara vs. 50 "

Şimdilik.

Paylaşımın için çok teşekkürler. Sence bundan sonra ne kadar daha harcama yapacaksın ortalama bir rakam verebilirmisin. Kolay gelsin.

kenan akca' Alıntı:
Paylaşımın için çok teşekkürler. Sence bundan sonra ne kadar daha harcama yapacaksın ortalama bir rakam verebilirmisin. Kolay gelsin.

Yaklaşık 200 lira gibi akü vernik cila vs.ne kadar tutar bilemiyorum tuvalet daha alamadık bir yerden gelecekti ama ses seda yok banyo lavabo ve musluk lazım gerisi zamanla hallonulur.Gerçi ihtiyaçlar kişiye göre değişir.

Zamanla hepsi olur. Önümüzdeki kış webasto, bidahaki yaza bir klima, daha sonra belki bir güneş enerji sistemi. İhtiyaçlara göre kademe kademe bütçeye göre bişeyler yapılır. Ama zaten şu haliyle bile aracın bence dört dörtlük.

aslanahmet' Alıntı:
Zamanla hepsi olur. Önümüzdeki kış webasto, bidahaki yaza bir klima, daha sonra belki bir güneş enerji sistemi. İhtiyaçlara göre kademe kademe bütçeye göre bişeyler yapılır. Ama zaten şu haliyle bile aracın bence dört dörtlük.
evet abi zamanla birden hallolması beklenemez tabi bizi aşar tabi
ama ben sıcağı severim özellikle kısa süreli geziler için ilk ve sonbaharda ısıtıcı şart klima olmasada olur ama ısıtıcı su kadar ihtiyaç benim için.

Renkler ve zevkler tartışılmaz ama Oğuz abi'nin sattığı eski camperının mobilyalarının renk tonlarına bayılmıştım. İncelemek istersen can karavanın sitesinde fotoğrafları var. Tavan beyaz yapılamaz mı? Beyaz lake tavan çok ferahlık verir. Tabi tercih senin zevkine kalmış.
Bu arada seninkiyle birlikte şu bizim wc işi de halledilse çok sevineceğim. Bugün yine metroya baktım yok maalesef. İlgilenen olursa katlanır aluminyum masalardan aldım. 50 TL. Katlanıp torbasına girdiğinde, o katlanır yanında bardak koyma yeri olan bez kamp sandalyelerinden bile daha hafif ve daha küçük.

orsaalabanda' Alıntı:
Renkler ve zevkler tartışılmaz ama Oğuz abi'nin sattığı eski camperının mobilyalarının renk tonlarına bayılmıştım. İncelemek istersen can karavanın sitesinde fotoğrafları var. Tavan beyaz yapılamaz mı? Beyaz lake tavan çok ferahlık verir. Tabi tercih senin zevkine kalmış.
Bu arada seninkiyle birlikte şu bizim wc işi de halledilse çok sevineceğim. Bugün yine metroya baktım yok maalesef. İlgilenen olursa katlanır aluminyum masalardan aldım. 50 TL. Katlanıp torbasına girdiğinde, o katlanır yanında bardak koyma yeri olan bez kamp sandalyelerinden bile daha hafif ve daha küçük.

Oğuz abinin arabası satışta iken favorilerime eklemiştim bende var fotoları duruyor.
O dediğin masa Praktiker'de 70 lira iyi ucuzmuş sizin orda bayağı hoş birşey.

Ben 4-5 sene evvel realden aldım 50 tl civarıydı herkes alsın harika birşey aluminyum olduğu ve katalanabildiği için çok pratik.bir tiyo daha vereyim 2 tane kamp sandalyem var ama hepsiburada da kamp sandalyesinin gölgelikli olanı var kaçırmayın derim,gerçi bende almadım ama ..

aslanahmet' Alıntı:
Sevgili Yusuf, yeni bir camper sahibi olmak için çok para gerekli tezini yıktın. Pek çoğumuzun hayallerini gerçekleştirmesi için somut bir örnek oldun. Ben bile ikinci el J9 camper düşünürken, şimdi ducato düşünmeye başladım. İnternet sitelerinde Ducato incelemeye başladım. 14.500 TL ye klimalı güzel Ducatolar var. Üzerine de 5000 TL harcadıkmı 20.000 TL ye bir camper sahibi olabiliriz. 2010 yılı için bu konuda planlarım var. İnşallah seneye bir aksilik olmazsa yapacağım.

Günün sözü Ahmet Beyden(aslanahmet) geldi. Gereksinimi olan çerçeveletsin karşısına assın.

Cavid Sezen

Yusuf kolay gelsin. Wc-duş kabini ölçülerin nedir? Bu konuda fikri olan arkadaşlar da düşüncelerini belirtebilirlermi acaba?

araçtaki yerleşime göre 80x80 ,90x80 gibi. benim projemde 100x80 yer ayırdım tabiki araba bulursam :D bende başlayıp projemi sizlerle paylaşacağım
iş cidileştikce Yusuf kardeş gibi benide bir korku sarmaya başladı :-[

arı' Alıntı:
Yusuf kolay gelsin. Wc-duş kabini ölçülerin nedir? Bu konuda fikri olan arkadaşlar da düşüncelerini belirtebilirlermi acaba?
Sayın arı duş kabinini 70x70 koydum yerden tasarruf etmek için fenada olmadı yeteceğini düşünüyorum boylarımız ve kilomuz kurtarıyor :D
buralpdi' Alıntı:
araçtaki yerleşime göre 80x80 ,90x80 gibi. benim projemde 100x80 yer ayırdım tabiki araba bulursam :D bende başlayıp projemi sizlerle paylaşacağım
iş cidileştikce Yusuf kardeş gibi benide bir korku sarmaya başladı :-[
Levent abi iş ciddileşince korku sarıyor acabamı demeye başlıyor insan ama bir yerden başlayınca gerisi kendiliğinden geliyor hem korkmanıza gerek yok artık test edildi nereden başlamalı nasıl devam etmeli örnekleri var artık forumca hepimiz acemiliğimizi attık arkın'ın ve benim karavanda ;D sen hiç korkma bu ekip arkanda varken uzay gemisi bile yaparsın ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri