Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,043
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Açılışa kaç gün kaldı ;)

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
banyo yanlarını fiber yapman iyi oldu, vinlex yapıştıranların hemen hepsi bir müddet sonra kabarma yapıyordu..
Levent abi bencede en doğru ürünü uyguladık bayağı içime sindi kapı dahil 4 duvarı yapıştırdık sadece tavan kaldı sonra gidip arkadaşların iş yerinde kenarlarına birleştirmek için tekrar polyester uygulayacağız bittiğinde çok dayanıklı ve estetik bir görünüm olacak diye ümit ediyoruz.
selsun' Alıntı:
Açılışa kaç gün kaldı ;)
Selçuk abi yarından sonra yavaş yavaş macun ve zımparaya başlayacağız diye ümid ediyorum becerebilirsek bu hafta sonu renk uygulayabiliriz.

11052009365.jpg

11052009366.jpg

polyester fiber bir lavaboda düşünebilirsin, senin ölçülerine uygun ahşaptan bir kalıp yapıp 45 derece köşeye uygulayabilirsin

Abi lavabo konusunda biraz ölçüp biçmek lazım küçük lavabo koyup sadece el yıkanabilir bir lavabo ile alanı daraltmakta istemiyorum en doğrusunu araştıracağım bakalım nasıl olacak
Abi bu arada senin avatar resmindeki motor Varedero'mu.

Yusuf eşimde seni çok takdir etti vay anasını vay anasını diye diye baktı araca..en sonunda da bravo ..

yaybek' Alıntı:
Abi lavabo konusunda biraz ölçüp biçmek lazım küçük lavabo koyup sadece el yıkanabilir bir lavabo ile alanı daraltmakta istemiyorum en doğrusunu araştıracağım bakalım nasıl olacak
Abi bu arada senin avatar resmindeki motor Varedero'mu.
yerini daraltmadan kendin projelendirebilirsin, o amaçla sana önerdim. ahşaptan bir lavabo yaparsan, onu kalıp olarak kullanırlar üstünü fiber kaplarlar, buda sana özel lavabo olur.
evet avatardaki varedero, benim karakızım :D ( motokaravan almak için satmak zorunda kaldım 2007'de)

Lavaboyu yukarıya yada yana doğru katlanır yapabilirsin böylece yerden kazanırsın...

Sayın Drases nette katlanır lavabolar görmüştüm ama bakalım nasıl olur becerebilirmiyiz ciddi bir mühendislik ister onu yapmak,karavandan zor olsa gerek ;D
Benim duş 70x70 0lduğu için sıkıntılıyım.lavaboyu sonrada ekleyebilirim.
İlginiz ilginiz için teşekkürler.
Bugün banyonun iç duvarlarını bitirdik köşe birleşme noktaları kaldı ayrıca tavana attığımız vidaları gizlemek için 8 cm genişliğinde 8mm lik kontralara boylamasına 3 adet kanal açtık freze ile güzelde oldu onu monta ettik tavana tavan havalandırma kapaklarının etrafı kaldı oraya güzel bir desenli ahşap çıta döneceğim sonra bitiyor gibi sıra macun ve zımparaya sonrada cilaya geliyor,benimde heyecanım artıyor.

12052009367.jpg

12052009368.jpg

12052009369.jpg

Yusuf bilmem farkında mısın ama artık meşhur oldun. :smiley: Yollara çıktığında eminim tanıyıp yolunu kesenler, abi ilgiyle izliyoruz, içine bakabilir miyiz falan diyenler olacaktır.

SayınYusuf arkadaşım sevgi ve saygılar.Bende sayın cem beye katılıyorum.Sanki bir motokaravan belgeseli yaptın. Ayrıca dediği gibi meşhur oldun.Önce ben bir görmek isterim vede incelemek isterim.Herşeyi ile öğrenmek isterim.Önce moralsizdin.Acaba aldığım kamyonet motokaravan projesi ile trafikten ruhsat alabilirmi diye?Şimdi ben bir şey sormak istiyorum.Birçok kişi de öğrenmek ister.5 yaş üstü ÖTV den muaf bir kamyonet alsam ABS si olmasa bende bir motokaravan kendim yapabilirmiyim?Son karayolları yasası ne diyor bu konuda?Tekrar tebrikler. GÜLE GÜLE kullan .Herşey sağlıklı ve gönlünce olsun.Başarılar. Tabiki en son ayrıntılı maliyet listesi ni tek tek bekliyoruz.

Sayın Metin0035 ilginize ve övgü dolu sözleriniz için teşekkürler.Arabayı ilk aldığımda karavan ve karavancılık adına hiçbir bilgim yoktu sadece geçmişten gelen bir doğa sevdası ve azda olsa kampçılık vardı,karavana sahip olmak çok maliyetli iş olsa gerek düşüncesiyle hiç araştırma bile yapmadık karavana uzaktan bakardık sadece bize bu kadar yakın olduğunu bilmezdik,bir vesile ile arama yaparken gezenbilir karavan başlığını gördüm merak ettim neler var diye bakayım dedim derken farkında olmadan işin içinde buldum kendimi en çokda sayın Özdal beyin Anakamp sitesindeki gezi fotoları beni etkiledi ikinci ellere baktım fiyatları çok yüksek geldi içeriyine baktım gayret edilirse birazda yardım alınırsa orjinal olmasada idare edecek bir karavana sahip olunabilir kanaati oluştu bende itiraf edeyimki bu aşamaya geleceğini bende tahmin edemiyordum,okudukça yeni şeyler öğrendim bir saplantı haline geldi kapadım gözlerimi cahil cesareti sattım arabamı ve ducato panelvanı aldım derken yeni yönetmelik çıktı karşımıza ve birkaç ay içinde 2-3 sene yaşlandırdı beni ;D Bir vesile ile sayın Cevdet Çelikörs beyle görüştüm kendisi bana arabanın orjinal koltuk yapısını bozmadan yani 2+1 olarak ve yolculuk sırasında arkada yolcu olmamak kaydıyle ABS şartı aranmadığını ve bu şekli ile proje onaylatabileceklerini söyledi ve bastık düğmeye burada Cevdet beye tekrar teşekkür ederim.Onayı aldıktan sonra başladık çalışmaya marangoz olan bir arkadaştan yardım alacaktık hesapta ama arkadaşın işi bir türlü bitmedi bizde amcaoğlu sağolsun yardım ediyor krizzedelerden başladık yapabileceğimiz işeri yapmaya derken arkadaş ben işe başlıyorum yarın dedi bizde malzemeleri alıp bekliyorduk canım sıkıldı ya atarız ya çıkarız düşüncesi ile mecburiyetten başladık mobilya kısmına bir baktıkki oluyor yaptığımız kısımların siz değerli forum üyeleri tarafından beğenilmesi bize gaz verdi ;D ve bu aşamaya kadar geldik şükür,işte sizin meşhur oldunuz sözünün cevabı biz farkında olmadan güzel bir iş yapmışız bu kadar çokca takip edilmenin sebebi benim durumumda olan karavana normal şartlarda sahip olamayan maddi imkanlardan dolayı,ve acaba kendimiz yapabilirmiyiz düşüncesinde olan ama cesaret edemeyen değerli dostlara örnek olduk bu da bizi fazlaca gururlandırdı :smiley:

listeye yeni masrafları sırası geldikçe ekleyeceğim.Sizin yapmanız gereken Cevdet beyle ayrıntılı bir şekilde konuşmanız en sağlıklı bilgiyi kendisi size verecektir.

Değerli abiler bugün macun ve kabacada zımpara yaptık yarında biraz detaylarla uğraşır malzeme arayışına gireriz sıra renk konusuna geliyor daha tam karar veremedim elimizdeki kontraya en güzel ne renk gider acaba aklımdan tavana açık bir renk yanlara ve dolaplarada fındık kabuğu gibi birşey düşünüyorum ama bakalım önce numune bir parçaya uygulama yapmak lazım önerilerinizi bekliyorum.

Yusuf ben şahsen olabildiği kadar açık renk kullanırdım,karavan fotolarında koyu renkler hep bana kasvetli br hava vermiştir Türkçesi ben açık renk yapardım,kumaşlarıda o rengin tonunda biraz daha koyu.Burada saly i karavana her ay gider gezerim çekme karavanlar büyük pencerli olduğu için çok ferah gelir bana ama aynı havayı mobilde bulamıyorum yapısı gereği okadar cam olmadığı için bana kasvetli geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri