Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,095
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

insanlar bir şey almasaydı bu kadar çok girilmezdi, birçok insana ilham verdin en başta bana, tesadüf sonucu senin karavana başladığını okuyunca dünyalar benim olmuştu
iyi bir iş yaptın Yusuf
çok teşekkürler :smiley:

Etiketler

Kesinlikle iyi bir iş çıkardı ve bizlerin harekete geçmesi gerektiğini hatırlattı.Saolasın varolasın.Bakalım araç alım sürecinde neler yaşayacağız.

öncelikle merhaba...

ne kadar süre oldu bilmiyorum bu başlığı incelemeye başlayalı ama artık gözlerim sızlıyor :smiley: sanırım epeyi bi olmuş.

Çok güzel gerçekten sizi canıgönülden tesrik ediyorum. Zor bir iş başarmışssınız. Sözyelecek pek bişey bulamıyorum. İnş. Sağlık ve mutlu günlerde kullanma diyeğiyle...

Umarım bizde böyle bir sıçrama yapabiliriz...

bymuammer' Alıntı:
öncelikle merhaba...

ne kadar süre oldu bilmiyorum bu başlığı incelemeye başlayalı ama artık gözlerim sızlıyor :smiley: sanırım epeyi bi olmuş.

Çok güzel gerçekten sizi canıgönülden tesrik ediyorum. Zor bir iş başarmışssınız. Sözyelecek pek bişey bulamıyorum. İnş. Sağlık ve mutlu günlerde kullanma diyeğiyle...

Umarım bizde böyle bir sıçrama yapabiliriz...

Sayın Bymuammer ilginiz için ben teşekkür ederim gözlerinizin acımasına uykusuz kalmanıza sebep olduysam affınıza sığınırım,naçizane bir delilik yaptık kararttık gözümüzü girdik bu işe mecburiyetten elimde imkanım olsa işi ehline bırakırdım ama malum hayat syandartları o kadar lüks değil.
Dün büyük firmalardan birini aradım bir araç getirirsek için kaç liraya mal olur dedim kendimce birkaç aksesuar ve malzeme koydurdum teknik donanım olarak, bana 18 bin--20 bin Euro gibi bir fiyattan bahsetti bende tamam dedim ;D
şimdi kendi arabama bakıyorum siz değerli dostların övgülerine bakıyorum gerçekten buradaki büyüklerimin ve arkadaşlarımın katkıları ve yönlendirmeleri ile tabiki güzel bir iş yapmışız demekten kendimi alamıyorum.İnşallah sizde arzu ettiğiniz arabaya en kısa zamanda kavuşursunuz.

Yusuf kardesim iyi aksamlar ... karavanin muhtesem elerine saglik daha 22.sayfada hatmetme modundayim :smiley: benimde nacizane bir tavsiyem olacak yurtdisinda epeyce ornekleri var. Tavsiyem sudur ., tum bu amator karavan imalat surecini kitaplastirsan nasil olur diye dusundum . Cunku karavana gonul veren insanlara referans teskil edecek yuzlerce sade yalin bilgiyi iceriyor, bence imalatinin yanisira bu sureci samimi icten dile getirerek cok daha onemli bir is yapmissin. Kendi karavanim icin benimde faydalanacagim bu guzel bilgilerin icin tesekkur etmek isterim . Selamlar Erhan

İyi akşamlar Erhan bey aramıza hoş geldiniz,aslına bakarsanız o kadar sayfanın hepsi yapım aşaması değil sizin gibi değerli dostların tebriklerine benim verdiğim teşekkür cevabı sağolun varolun,ben burada elinden az çok iş gelebilen herkesin yapabileceği bir kamp aracı yapmaya çalıştım belki bir usta elinden çıksa daha güzel daha estetik olabilecek bir işi kendi imkanlarım dahilinde yapmaya gayret ettim ve tekrarlıyorum o zamana kadar hiçbir karavanın içine binmiş değildim tamamıyle burada bu forumda okuduğum değerli dostların yazdıklarından aldığım bilgilerle yapmaya çalıştım,yaparkende yaptığımız işleri buraya elimden geldiğince yazmaya fotoğraflamaya çalıştım ki hem yapığım işleri dostlar görsün ve yönlendirsin hatam varsa düzeltsin diye hemde benden sonra kendi imkanlarıyla yapmak isteyenlere bir fikir versin diye,kitap yazmak haddimiz değil becerememde zaten,burada aslında kitaptan öte güzel bir paylaşım var okuyan az çok gerekli bilgileri edinecektir diye düşünüyorum tavsiyeniz içinde size teşekkür ediyorum,umarım sizde kendi karavanınıza hayalinize en kısa zamanda kavuşursunuz bizde burada forum olarak elimizden geldiğince destek oluruz ve bundan büyük keyif alırız.kalın sağlıcakla.

erhan110' Alıntı:
Yusuf kardesim iyi aksamlar ... karavanin muhtesem elerine saglik daha 22.sayfada hatmetme modundayim :smiley: Selamlar Erhan
:D :D :D :D :D
sonunda duasına benide çağırın :D :D
yusuf bu işin sonu nereye varır bilmem tv kanalları randevu istemeye gelmezlerse şaşmam ama fox tv seni kimselere kaptırmaz sanırım :D
saygılarım ile.

Kemal abi Fox bizim kıymetimizi ne zaman bildiki ;D

Hele şu ısıtma ve iç tavan kaplamayı bir halledeyim tam teşekküllü fotoğraflayıp ayrıntılı olarak burada yazacağım Erhan bey kitaba dökmemiz tavsiyesinde bulundu sağolsun,burada zaten kitap gibi oldu yeni başlayacak herkese yaklaşık fikir verecek bilgiler var.tlefonlarımda var isteyen herkes arayabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım beni aşan durumlarda bilgili ve ilgili mercilere yönlendiririm.

Tesekkur ederim iyi dileklerinize Yusuf kardesim ., benim imalat Mart 2009 dan beri devam etmekte :smiley: yani sizin gibi tezcanli degilim her bir asama icin haftalarca dusunuyorum 2010 yazina kadar ancak biter., Sonrada hedef Afrika , Kutuplar v.s. belli olmaz yollarimiz kesisir bir yerlerde :smiley:

Erhan bey aynı dönemde başlamışız yapım aşamasına siz daha akademik çalışıyorsunuz o zaman,yalnız mahsuru yoksa sizin karavan hikayesini benim karavanım başlığı altında paylaşabilirseniz bizlerde sizden birşeyler öğrenmiş oluruz hem karşılıklı fikir alış verişinde bulunuruz.

Tabiki Yusuf kardesim aklimda bu benim karavanim kismina koyacagim. Uzun zaman almasi akademik olmasindan cok yapboz olmamasi icin cunku sizde iyi bilirsiniz karavanda yaptiginiz bir isin sonradan yanlis oldugunu gormek moral bozucu ve masrafli bir sey. Bu arada benim karavan 310 x 170 ebadinda mutevazi bir LandRover Defender yani oldukca kucuk uzak diyarlarda her ustanin tamir edebilecegi parcasinin bulunabilecegi bir makine , bu nedenle siz cok ilerdesiniz yani ancak benim ogrene3bilecegim birseyler olabilir :smiley: genede fikirleri paylasmakltan mutlu olurum.

Bildiğim kadarıyla, forumda, şimdiye değin panelvan dönüşümleri gündemde oldu hep. Sayın "erhan110", gerçekleştirdiği dönüşümünü paylaşırsa, ilk kez 4x4 bir aracın dönüşümünü izleme olanağı olacak.

Esen kalın.
Cavid Sezen

Erhan bey merhaba ben Sefaköy'deyim bana oldukça yakın sayılırsınız hatta bazen çocukları alıp Rönepark'a getiririm bakalım ilerde sizde müsait olursanız bir ara gelip çalışmalarınıza bakmak isterim.

Erhan bey aramıza hoş geldiniz. Diğer arkadaşların da söylediği gibi aracınızın yapım öyküsünü bizimle paylaşırsanız, hem sizin tecrübelerinizden faydalanır; hem de sıkıntı duyduğunuz konularda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Sn. Gezmen'in dediği gibi "Bilgi paylaştıkça artar"...
Ayrıca yazdıklarınızdan Afrika ve kutuplara gitmek hayalinizin olduğunu okudum. Daha önce defenderiyle Afrika seyahati yapıp şimdilerde de İstanbul'dan doğuya doğru giderek tekrar İstanbul'a ulaşmak parolasıyla yola çıkan Ali Eriş beyin seyahatlerini incelemnizi öneririm. İlk seyahati ile ilgili link: www.turafrika.com. Yeni seyahati ise www.istanbul2istanbul.com.
Saygılarla...

Cavıt bey Hasmet bey Merhabalar hosbulduk ., Aslında 5-6 aydan beri gezenbilir uyesiyim ancak daha cok Landrover sekmesinde takılıydım cunku karavan detaylarına girmeden aracın mekanik aksamı bastanasagı yenilendi ., Acıkcası 17 yasında bır aracın bugune kadar hıcbır parcasının degısmeden kullanıldıgını bende dusunememistim ama devletten ihale ile alınan araclar böyle olurmuş :smiley: Bu nedenle karavanla ile ilgili olan kısımları incelemey vakti ancak geldi vede en çok ratingi olan Yusuf kardesin kısmı dikkatimi çekti ., çokta doğru bir kanala girmişim.

Haşmet bey sizin bahsettiğiniz Ali beyin sitelerini 3-4 ay önce aynı hedefte oldugumuz için farkettim uzun zamandır takip etmekteyim, bu anlamda bende size benim için özel iki site tavsiye etmek isterim her ikiside overland dedikleri karaaşırı uzun mesafe mecara turları için birincisi www.kiltstocapetown.com ikincisi ise http://www.jamesuk.net umarım faydalanırsınız. Fırsat buldukça sorularım ve yardım ricalarım olacak evet cunku malumunuz elektrik konusu özellikle çok önemli . Zira daha yollara bile düşemeden aracın marş dinamosu sıfırlandı tahminimce elektrikçinin önerdiği USB aküyü koymam buna neden oldu.

Tekrardan ilgilerinize tesekkür eder , değişik bir karavancılık şekli olan 4X4 karavanla ilgili hikayemi sizlere benim karavanım kısmında aktaracağimı bilmenizi isterim bu vesileyle bilgilerimi yüklemeden önce örnek aldıgım modelinde http://www.azalai.co.uk/ adlı sitede yer alan tasarımlardır. Belki iç dizayn konusnda işinize yarayabilir. Herkeze iyi günler iyi tatiller. Erhan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri