Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Atranslator beğenmeniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürler maddi imkanları olmayıp fakat bir karavan sahibi olamak isteyen o kadar çok insan varki.Bende yıllarca kampcılığı sadece 3-5 günlük çadırlarda yaptım o çadır kampçılığının tadı başka tabi,fakat çadırla heryerde kamp kuramıyorsunuz her yeri gezemiyorsunuz hal böyle olunca büyükce içinde rahat edecek tüm ihtiyaçları karşılayacak her istediğinde sefere hazır bir araca ihtiyaç duyduk yıllarca maddiyatsızlıktan dolayı hep uzak durduğumuz yakınına bile yanaşamadığımız karavan için araştırma yapmaya karar verdim ne yapabilirimi düşündüm çokca araştırdım elimde bayağı teknik malzeme vardı birazda el becerisi e birazda yardım alarak karavan yapım firmalarının yaptığı kadar estetik ve donanımlı olmasada ihtiyaçlarımı karşılayacak bir araba yapabilirim kanısı doğdu yada bu son şansımdı biraz cesaret biraz gayret birazda mecburiyetten gözümü karartıp girdim bu işe ya batarız ya çıkarız diye sağolsun eşimde bu konuda bana çok destek verdi,size önerim eşinize bir şekilde sevdirerek yaklaşın ben forumda değerli abilerin dostların önceki kamp ve gezi fotoğraflarına çokca baktım ve eşimede gösterdim şimdi en az benim kadar bu karavanla gezeceğimiz günleri hayal ediyor.
aracın bitmiş halini en kısa zamanda ekleyeceğim bu aralar biraz yoğunluğum var ilginiz için tekrar teşekkür ederim.Yusuf Aybek

Etiketler

Değerli dostlar önümüzdeki cuma günü kısmetse izin kağıdımı alıyorum,cuma'ya kadar arabanın eksiklerini tamamlayıp yola çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Geçtiğimiz cuma günü Bostancı'ya gittim camlara film çektirdik sağolsun İnsel abininde çok iyi tanıdığı Cengiz abi var Bostancı sanayide Cengiz otonun sahibi sağolsun çokca ilgilendi cam için stor perde yaptırmış bir abiyi aradı gelip bakabilirmiyiz diye adres verdiler gittik Fenerbahçe sahilde 5 tane karavan yan yana çekmiş ağaç altında çay kahve içip muhabbet ediyorlar sizlerinde yakından tanıdığınız sayın Rüzgar (Hüseyin bey),Ahmet Tuzcuoğlu,Aytaç bey ve ismini hatırlamadığım 3 abi daha sağolsunlar buyur ettiler muhabbetlerine karıştık onlar benim arabayı bende onların arabalarını gezdim herbiri ayrı ayrı tavsiyelerde bulundular bende karavanlarındanbayağı kopya çektim zamanla uygulayacağım,benide forumdan tanıyorlar alemin delisi diye ;D hatta sayın Rüzgar kendi aralarında bizim için bunlar 2 çivi çakıp 2 sayfa yazı yazıyorlar diye gülüştüler ;D
Uğurtan beyin arabaya yaptırdığı stor perdeye baktık çok güzel duruyor iki ayrı mekanizma yapmışlar birini alta birini üste alttakini çekince sineklik oluyor üsttekini indirince kalın perde bayağı hoşuma gitti adresi alıp yaptırdıkları iş yerine Fikirtepe'ye gittik benim öçüye göre tek cam ve 2 havalandırmaya sineklik 240 lira dedi bende düşüneyim dedim biraz araştıralım bakalım daha uygununu bulabilirmiyiz adresi var isteyenlere mesaj atarım.
sonra Cengiz abi ile birlikte camcıya gittik iki yan cam ve arka kapıların camına 2 numara film taktırdık oradanda kendi karavanına bakmaya gittik çok güzel Can karavan yapımı 98 model alkovenli bir karavanı var Allah kaza bela vermesin güzel günlerde kullanmak nasip eylesin.
Cengiz abiyede buradan çok çok teşekkür ederim o gün işini gücünü bırakıp akşama kadar benimle ilgilendi.

Cengiz abinin arabasında park halinde kullandığı güneşten korunmak için yaptırdığı bir örtü var dıştan camlara takılıyor ön cam ve iki yan camlaro aynı anda kapatıyor kapıların köşesine takılan bir cebivar,cebleri kapılara takıp kapatınca geriliyor hem yan camları hem ön camları kapatıyor dışıda parlak kumaş ve ısıyı itiyor bakalım arayıp kendisinden rica edeceğim yaptırdığı yere sorabilirse bir tanede ben yaptıracağım arabaların kasa aynı olduğu için ölçüler aynıdır.

yaybek' Alıntı:
Cengiz abinin arabasında park halinde kullandığı güneşten korunmak için yaptırdığı bir örtü var dıştan camlara takılıyor ön cam ve iki yan camlaro aynı anda kapatıyor kapıların köşesine takılan bir cebivar,cebleri kapılara takıp kapatınca geriliyor hem yan camları hem ön camları kapatıyor dışıda parlak kumaş ve ısıyı itiyor bakalım arayıp kendisinden rica edeceğim yaptırdığı yere sorabilirse bir tanede ben yaptıracağım arabaların kasa aynı olduğu için ölçüler aynıdır.

Sevgili Yusuf, öğrendiğin zaman buraya da yazar mısın? aynısından bana da lazım.

yaybek' Alıntı:

Cengiz bir tanedir. Bana sana soylemem icin buzdolabini o soylemisti biliyorsun. O aluminyumcu ucmus. Bana da sineklik yapti. Cok isimi gordu. Ama sana verdigi fiyat cok hakikaten.
Cengizin yaptirdigi kumasa ben de talibim. Bir fiyat al. Cengiz benim karavani biliyor. Daha olmazsa ben de karavani getiririm. Yaptiririz birlikte. Kumasin cinsi cok onemli. Gunesi yansitmasi lazim.

Sayın Afro az önce Cengiz abi ile telefonla görüşdüm,bizimki biraz hatır gönül işi olmuştu dedi bakalım sorarız arabaya göre kalıbını çıkarıp dikiyorlarmış dışı parlak folyolu gibi birşey içide keçe bu şekilde soğuk havalarda camlardaki yoğuşmayıda önlüyormuş cam dıştan korunduğu için buhar yapmıyormuş,bende 2-3 gün içinde karşıya geçeceğim kendim uğrayıp fiyatıda uygunsa yaptıracağım sizleride haberdar ederim hemde fotosu ile birlikte buradan yazarım.

İnsel abi Cengiz abiyi tanıdığıma çok memnun oldum değerli bir abi hiç ikilemeden o gün öğleden sonra tüm zamanını bana ayırdı hem çok memnun oldum hem çok mahcup oldum.
sisitemi ben çok beğendim sizlerde görseniz beğenirsiniz,Cengiz abi ben çok memnunum diyor hem güneşi yansıtıyor hem bu şekilde dışarı ile tam olarak alakayı kesiyor camları tam sardığı için hiç aralık kalmıyor.

Ben de haber bekliyorum. Kaca yapiyorsa soyler misin? Hatta sen gittiginde haberim olsun gelirim. Hem senin karavana da bakmak istiyorum.
05059079540

Benim tam belli değil gidişim ama çarşamba yada perşembe olabilir telefonunuzu kaydediyorum gelirken sizi ararım orada görüşürüz.

0532 6785060---0505 3852540 Yusuf Aybek telefonlarım tüm dostlaraaçıktır.

Yusuf senin karavanın son halini ben de çok merak ediyorum. Ben de Sefaköy'de oturmama rağmen bir fırsat bulup da ziyaretine gelemedim. En kısa zamanda görüşmek isterim.

Şimdi olmadı işte şehirlerarası yoldan ziyaretimize gelen dostlar oldu sen buradan buraya gelmedin lütfen arkadaşım en kısa zamanda görüşelim ;D ;D ;D

Her zaman beklerim ne demek çayımız hazır.

Kızmakta haklısın gerçekten. Telefonlarını kaydettim en kısa zamanda arayacağım.

YUSUF,
ÖN CAMA TAKILAN O PARLAK ÖRTÜYÜ BEN DE DÜŞÜNDÜM VE ARAŞTIRDIM, ORJİNAL DİKİLMİŞ BİR ÜRÜN BULAMADIM. AMA ŞİMDİ HANGİSİ İDİ HATIRLIYAMIYORUN GEZENBİLİRDE BİR FORUMDA BAZI ARKADAŞLARLA KONUYU TARTIŞMIŞTIK.
LAMİNANT PARKECİLERİN PARKE ALTINA DÖŞEDİKLERİ ÜZERİ PARLAK, ALTI SÜNGERİMSİ ŞİLTE DEDİKLERİ BİR MALZEMEYİ KULLANABİLECEĞİMİZDEN BAHSETMİŞTİK. BU MALZEMEDEN KALİTELİ PARKECİLERDE (İÇERENKÖYDE HALİN ARKASINDAN GÜMRÜĞE GİDEN YOLUN ÜZERİNDE SOL TARAFTAKİ BİR PARKECİDE ÇOK KALİTELİSİNİ) VE ÜMRANİYEDEKİ PRATİKERDE (DAHA BASİTİNİ) BEN GÖRDÜM. FİYATI DA ÇOK UCUZ METRESİ 1-2 YTL GİBİ. BEN BU MALZEMEDEN ALIP CAMLARIN ÖLÇÜSÜNE GÖRE KESİP KENARLARINI KUMAŞ ŞERİTLE ÇEVREYELEREK (DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAK İÇİN) YAPMAYI DÜŞÜNDÜM. HEMDE BÜTÜN CAMLARA VE PARLAK KISMI DIŞA GELECEK ŞEKİLDE ÇİFT KAT OLARAK. BÖYLECE KIŞ KAMPLARINDA CAMLARDAN GELEN SOĞUĞU DA NİSBETEN ÖNLERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

SANA MUTLU KAZASIZ YOLCULUKLAR DİLİYORUM...

Ahmet abi o şiltelerden örtü yapma fikrini sayın Yasiko yazmıştı bende hatırlıyorum bu sebeple praktikerde uzunca üzerinde inceledim düşündüm fakat bana dayanıklılık konusunda pek mantıklı gelmedi gerçi kumaşla desteklense idare eder ama güneş altında kavrulurmu acaba.

Daha sağlamını istiyorsanız Metro markette uyku tulumlarının rafında folyolu matlar satılıyor. 60x180 ebadında. Birkaç tane alıp camlarınıza göre kesip arka kısmına beğendiğiniz desenli bir kumaş ile yine aynı şekilde straforla etrafını dönün. Çadır ve tentetecilerde büyük vantuzların giereceği genişlikte metal zımbalı (yırtılmasın diye) 4 köşeye ve 2 ortaya 6 delik açtırın(ön cam için.Yan camlara 4 tane köşelere yeter ).

Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri