Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

buralpdi' Alıntı:
evet yusuf kardeş hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inan kendi karavanım olmuş kadar sevindim
oooooooooohhhhhhhhhhhh beeeeeeeeeeee :D :D :D

Levent abi çok teşekkürler Allah sanada en kısa zamanda hayalindeki karavanı nasip etsin bu arada hoş geldin özlettin kendini.

Etiketler

Yusuf hayırlı olsun...
Hep hayallerinle yaşa ...
Hep hayalindekinin peşinden git...
Hep şimdiki gibi başkalarına örnek ol...
Güle güle kullan, mutlu mesut günlerde...

Evet sevgili dostlar su tesisatına başladım,arabanın tabanından 2 adet delik açtım gırtlak hortumunu geçirmek için lavaboyu ve küveti bağladım hortumları aşağı indirdim,mtfak lavabosunun musluğunu hortumu çektim ve bağladım deponun bağlantı yerini ayarladım sadece hidroforu bağlayacağım ve banyo musluğunu takacağım asıl büyük iş pis su deposunun alta montajı tek ağır iş o kaldı bu hafta sonuna kadar sisteme suyu verip iç minefloyu sereceğim,içeriye ayrıca halı serip ayakkabıları dışarıda çıkartacağım tam ev havası olsun diye.tam bitince fotoları çekip beğeninize sunacağım.

Bu arada perdeler konusu aklımdan geçen servis minibüslerinde kullanılan çift altlı üstlü raylı perdelerin krem yada benzer renkteki açık renkte perde düşünüyorum,bu konudada fikirlerinizi bekliyorum,birde yan camlara ve arka kapı camına koyu olmayan film düşünüyorum çünkü arabanın camları bayağı açık içerisi olduğu gibi görünüyor.

Yusuf,
Düşündüğün perdeler, benim kangoo da olan perdelerden. Gece içeride ışık yakıldığında dışarıya Hacivat-Karagöz oynatırsınız bu biiiiir! Benim araç tam donanımlı içeride çok fazla oturulabilecek türden bir şey değil. Bu yüzden değiştirmeyi düşünmedim. Rayları tam pencere ölçüsüne göre yaptırırsan ara boşluklardan içerisi görünür bu da ikiii!
Yine de bu şekilde yaptırmayı düşünürsen araçlarda kullanılan ince perdelerden değil, daha kalın perdelik kumaşlardan diktirmeni öneririm. Yan boşluklardan içerisinin görünmesini engellemek için ise ya biraz daha uzun tutacaksın, ya da çıt-çıt türü bir mekanizma ile yanlara tutturacaksın.

perde konusunu dikkatli yap, sadece yatma oturma gibi düşünme içeri girip üstünü değiştireceksin, sen önemli değil ama yengemiz bu konuda rahat etmeli, Cem arkadaşımızın dediği gibi karagöz oynatmamalı
bu karagöz olayı çadırlarda daha çok oluyor ;D ;D ;D

çok kamp alanlarında kaldığım için tavsiye niteliğinde....
camlarına bir öneri çift ray kullan önde tül arkada kalın perde, rayların camları 5cm geçerse perdelerin camı tamamen kapatır
gezenbilir festivaline katılacakmısın ?

birçok kamp yapan arkadaşımız dışardan görünmediğini düşünmediği için bu hataya düşüyor, içeride ışık yakmasa bile dışarıdan gelen veya yansıyan ışıklarda düşünmeli (bilhassa çadırlar için). yaptığımız karavanı neticede ev niyetine kullanacağız o yüzden bu konuda önemli oluyor.
senin oturma gurubunun üstündeki dolabın altına çok kibar bir şekilde çiftli korneş monte edebilirsin, korneşi ahşaplar yardımı ile gizleyip süsleyebilirsin, aynı şekilde diğer camlarıda kapatabilirsin

Su tankının içine plexiden dalgakıran yaptım altlarınıda hilal şekilde oydum suyun odacıklar arasında geçişi için sanırım olmuştur zaman gösterecek.

16062009489.jpg

16062009490.jpg

eline sağlık güzel olmuş

Yusuf kardeş,
45 sayfa oldu, belki hiç yazmadım ama, inan yapım aşamalarını sürekli takip ettim. Gerçekten seni taktir ediyorum azminden ve sonuçtan dolayı.

Ben bundan bir kaç sene önce kişisel sitem olan mycamper.info'yu açıp, insanlara "kendi camperini kendin yap" derken, bu kadar ileri gidileceğini düşünmemiştim. Siz resmen motokaravan yaptınız... Helal olsun. Bundan sonra, camperini kendisi yapmak isteyenler sizleri takip edecek. Güzel kamp fotograflarını bekliyoruz...

Öncelikle ailenle birlikte, güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.
Çok iyi birşey yaptın Yusuf...

Özdal abi ilginiz için teşekkürler,sizin bu işte en öncü olduğunuzu ve kendi çabalarınızla yaptığınız arabanızı,karavan ve karavancılığı insanlara sevdirdiğinizi karavancılığın lüks olmayıp biraz gayretle kendi ihtiyacına göre kullanabilecekleri karavanlarını yapma konusunda örnek olduğunuzu biliyorum.Hatta bu sevdaya bende sizin fotolarınız sayesinde yakalandım hele o yayla fotoları,saroz körfezindeki fotolar tam benim hayalini kurduğum bir kamp şekliydi,affınıza sığınarak yazıyorum sroz'da çektiğiniz bir foto yenge hanımın yatakta denizin kenarında uyanıp sabahın o mavi tonu o keskin temiz pırıl pırıl havasında denizi izlemesi beni iyice deliye çevirdi inanın kimle muhabbet etsem hep konu karavan ve çoğu kişiye sizin fotoları gösteriyorum hepsini kopyaladım flaşh bellek kartımda duruyor size çok teşekkür ediyorum.
Sizi ara sıra benim sayfada görüyordum bekliyordum önerilerinizi fakat zannedersem okuyup okuyup gidiyordunuz açıkcası üzülüyordum neden Özdal abi tavsiyelerde bulunmuyor diye.

Abi açıkcası bende bu kadar ileri gideceğimi düşünemedim bir yerden başladım gerisi kendiliğinden geldi gerçi bayağı sıkıntılar atlattım ama demekki güzel olmuş ki sizin gibi değerli abilerin dostların bu işe gönül veren kişilerin övgüsüne mazhar oldum.

ben eğer sizden sonra örnek alınacak kişi olduysam ne mutlu bana bunda bu forumdaki dostların katkısı çok onların yönlendirmeleriyle başardık bu işi hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyiki varsınız.

Sayın Yaybek,
Öncelikle sizi can-ı gönülden tebrik etmek istiyorum. Birinci sebep, çoğu insanın yapılamaz dediği bir işi mükemmel bir şekilde tamamlamışsınız. Hem de tek başınıza, mesleğinizin bu alanlarla hiç ilgisi olmadığı halde. Kendinizi gerçekten iyi yetiştirmişsiniz. Çoğu insan böyle bir işi gerçekleştirmek ister ama sizdeki beceri ve azme sahip olan azdır. Bu başardığınızla ne kadar övünseniz azdır. İkinci sebep ise, benim gibi karavan sahibi olmak isteyip de parası olmayanlar için fotoğraf destekli eksiksiz bir rehber hazırlamışsınız, bu şekilde benim gibi insanlar için ciddi anlamda ilham kaynağı oldunuz. Dün gece 4'e kadar bu topikte yazılanları okuyunca sabah galeyana gelip birkaç günüdür karavan konusunda ikna etmeye çalıştığım eşime şaka yollu "bir arkadaş kendi başına karavanını yapmış, ben de bir panelvan alıp başlayayım" dediğimde pek teşvik edici bir yanıt vermedi ama önümüzde artık somut bir örnek olarak siz varsınız. Sizin gibi tek başına yapamayacağız belki ama en azından olabileceğini gördük. Allah ailenizle birlikte kazasız, belasız ve mutlu yolculuklar nasip etsin. ABS meselesinin çözümü olduğunu görememize vesile olmanız sebebiyle ayrıca teşekkür ederim. Bir de gurbette görev yapan bir K. Çekmeceli olarak komşunuz olmak da benim için ayrı bir gurur kaynağı. Fırsat bulabilir de aracın bitmiş halinin resimlerini koyabilirseniz çok memnun olurum. Aracınızla iyi yolculuklar yapabilmeniz dileğiyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri