Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf Kardeş,
Bir karavan yaptın. Tüm karavan severlere örnek teşkil edecek tüm olayları yaşadın. Emsal dava dosyası gibi .Artık benzer konularda senin serüvenin diğer karavancılara yol gösterecek.Karavanını güzel ,mutlu gezilerde kullan,hayırlı-uğurlu olsun.

Etiketler

Sayın Kenan Akca çok teşekkürler ilginiz ve güzel dilekleriniz için,bu duruma gelmemiz kolay olmadı tabi bu forumdaki değerli karavansever dostların destek ve yönlendirmeleri ile hep beraber yol aldık bizden sonra bu maceraya atılacak dostlara bir faydamız olduysa ne mutlu bize.

Yusuf bey merhaba,
bu maceralı ve güzel serüveninizi uzun zamandır büyük zevkle takip ediyorum,bu aşamaya gelene kadar yaptıklarınızı defalarca okudum, neredeyse her ayrıntıyı tek tek fotoğraflarla anlatımınız , sanki bir belgesel izliyormuşum gibi hissetirdi her defasında.
Bu güzel serüvenin arada dikenleri olsa da hep bu şekilde güzelliklerle davam etmesini dilerim, selamlar....

Savaş bey beyenmeniz beni memnun etti ilginiz için teşekkürler,vallaha arkadaşlar ne yalan söyleyeyim bu kadar ilgi alaka ve övgüler ister istemez gururlandırıyor insanı farkında olmadan bayağı havaya giriyorum ;D ;D ;D

Değerli dostlar aklıma geldi yazma gereği duydum,benim muayenede görevli benden motor numarasını göremedikleri için yetkili servisten tesbit istemişdi ruhsatta motor no 7 haneli bir numara vardı bakan usta numaraya doğru dedi aynısını yazdı,servis şefi olmaz önündeki numarada eklenecek dedi tekrar bakın dedi ve uzunca bir numara yazdı 2.muayenede EK 1 e o numaranın tamamın görevli yazdı ve emniyette polis onu istedi size tavsiyem eğer böyle bir işiniz varsa motor numarasının tamamını yazdırın ayrıca ducato larda motor no şarj dinamosunun üstünde bir yerde ve şarj dinamosu motorun arka tarafında alttan bakınca görünmüyor iyice kafayı yukarı kaldırıp bakmak gerekiyor.

Yusuf'un hatırlatması iyi oldu, benzer işlem araç satışında da geçerli, vergi dairesinden alınan "vergi borcu yoktur" yazısındaki motor şasi no tam uzun hali ile olmalı, noterde sorun oluyor.
Oğuz

42 sayfanın tümünü bir yerlere kopyalayıp muhafaza etmek gerekiyor. İleride mutlaka lazım olur.

Bu bişey değil biz koça arabayı lifte kaldırıp muhafaza söktürüm 50 tl bayılarak yetkili servisten rapor alıp çözdük.
yaybek' Alıntı:
Değerli dostlar aklıma geldi yazma gereği duydum,benim muayenede görevli benden motor numarasını göremedikleri için yetkili servisten tesbit istemişdi ruhsatta motor no 7 haneli bir numara vardı bakan usta numaraya doğru dedi aynısını yazdı,servis şefi olmaz önündeki numarada eklenecek dedi tekrar bakın dedi ve uzunca bir numara yazdı 2.muayenede EK 1 e o numaranın tamamın görevli yazdı ve emniyette polis onu istedi size tavsiyem eğer böyle bir işiniz varsa motor numarasının tamamını yazdırın ayrıca ducato larda motor no şarj dinamosunun üstünde bir yerde ve şarj dinamosu motorun arka tarafında alttan bakınca görünmüyor iyice kafayı yukarı kaldırıp bakmak gerekiyor.

Yorumu siz değerli dostlara bırakıyorum.... ;)

11062009486.jpg

bu gun sevgılı yusuf aybek (yaybek) ın gunudur dostlar .
ogle saatlerını bıraz gecıyordu. ben garajda bıldıgınız uzere yılan hıkayesıne donen karavanıyapma cabasıyla , canını dısıne takmıs kan ter bır halde ıken esımın sesını duydum telefonun calıyor dedı. allah bılıyor ya ıcımden dedım kı sıtedekı arkadaslarımdan olsa barı dedım ıcımden. evet sevıncım katlanarak telefonu actım. sevgılı yusuf vardı telefonun dıger ucunda tıtreyen heyecanlı , yenı oyuncak alınmıs cocuk sevıncı ıle once hatırımı sordu . arkasından da uzerınde karavan yazan ruhsatını bu gun cebıne koydugunu ve bu ısten alnının akı ıle cıktıgını soyledı. anlamıstım ne aralık ocak aylarından bır sıtres ne de yapım asamasında meshur hıtab seklıyle "abıler sunu soyle yapmayı dusunuyorum bunu buralardan bulabılırmıyım " telası kaybolmus sesının tonundan adeta mutluluk fıskırıyordu . onunla beraber sevındım ,kendımı zor tuttum heyecanlandım sımdı unuttugum heyecanlı seyler soyledık bırbırımıze. sankı ayakları yerden kesılmıstı. tabı bu bır basarının sorlu yollarını azım ıle asmanın gururu ,sevıncı,heyecanı ve her seyı. afferın aslanım yusuf . bu degerlı bır ornektır bence . kımbılır seneler sonra bırılerı "yaybek yusuf gıbı" dıyecekler ve bır efsaneyı hatırlayacaklar ,guc bulup cesaret bulup korkularını yenme basarısı gostereceklerdır .
hayırlı ugurlu olsun yusufum. colugunla cocugunla nıce mutlu gunlerınızde hem sızı tasısın hem sevgınızı. mehmet

Mehmet abi güzel yazınız için teşekkürler heyecanım ancak bu kadar güzel anlatılabilinirdi,aynı heyecan ve duyguları sizin ve diğer karavan sever dostlarında yaşamasını dilerim ellerinizden öperim yenge hanımada saygılar.

Öncelikle selamlar .Haydi hayırlı olsun ,ALLAH kaza bela vermesin.Sitede aracı alıp kendi motokaravanımızı yapabilecekmiyiz diye düşünürken ; büyük bir azim ve fedakarlıkla gece gündüz çalışarak sen ürettin.Bunun sevincini sevdiklerinle yaşamak da senin hakkın.Mutluluklar. SEVGİLER SAYGILAR. Darısı bizlerin başına.

Sayın Metin0035,sayın Eftalya sayın Orsaalabanda hepinize teşekkürler siz değerli dostların desteğiyle yaptık darısı diğer arkadaşların başına

Tebrik ederim Yusuf. Bu gün çocuklar gibi şensindir sanırım. Her günün böyle olsun. Allah kazasız belasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. En güzel gezileri, kampları yapman temmennisi ile...

Evvetttt Sevgili Yusuf.
Mutlu son dedikleri bu olmalı.
Bugün ruhsatı alıp sevincini benimle paylaşınca öyle duygulandımki anlatamam. Sanki benin karavanım bitmiş kadar sevindim.
Senin açtığın yolda, senden aldığımız özgüven ile (İlk önce Sn Özdal Beyin ilk tanıştığımda verdiği teşvik dolu sözleri unutamam. ) bende karavanımı yapmaya başladım. Seninle gerek buradan gerekse telefon ile görüşmelerimizde aldığım bilgive taktikler işimi öyle kolaylaştırıyorki anlatamam.
İnanıyorumki bundan sonra senin hikayeni ve değerli dostların tavsiyeleri ile karavan yapmak rüya olmaktan çıktı, herkesin ulaşabileceği bir gerçek haline geldi.
Evet herkes senin kadar becerikli, hünerli olamayabilir, Alet edavat ve çalışma yeri konusunda şanslı olamayabilir.
Ama yeterki kafaya koysun, ve vakit ayırabilsin. Ben de senden aldığım şevk ile uzun zamandır planladığım karavan yapma isteğimi eylem haline dönüştürdüm. Bir arkadaşın uzun süredir boş olan Topkapıdaki dükkanında çalışacaktık ki 1 yıldır boş olan dükkana talep yağmaya başladı ve kiraya verildi. Bizede pılıyı pırtıyı toplamak düştü malesef. Yıne İmalat esnasında yardım edecek ve 2 aydır boşta gezen kuzenim işe girdi ve gece gündüz, hafta sonları dahil çalışmaya başladı. Neyapacaksın ekmek parası. Ona da canın sağolsun dedim.
Ama kararımı vermiştim ve dönüşü olmayan yola girmiştim birkere...
Ölmek var DÖNMEK YOK...
Neyse bundan sonrasını anlatacağım ve yaptıklarımı anlatacağım benimde yeni bir forum açma vaktim geldi sanırım.

Sağ olasın Yusuf, İyiki varsın Yusuf, İyiki bu işe başladın Yusuf.

Allah seni ve sevdiklerini ömrünün sonuna kadar karavanından ayırmasın, mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin, kazadan beladan esirgesin. Bu dileğim tüm karavancılar için geçerli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri