Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,243
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Walla benim büyük usta kendi mesleği olan grafik tasarım dışında yemek, vb. işler konusunda da iyidir ama dikiş konusundaki becerilerine henüz tanık olmadım. Diğer işler konusunda sıkıştığım zaman profesyonellerden yardım almayı düşünüyorum. Malum, benim yakınlarımda bir Rıfat Tülün ya da Yusuf Aybek yok :D

Etiketler

Rıfat abi şaka maka bitti gitti be abi Elinize kolunuza sağlık Mutlu mutlu nice günler geçirirsiniz ailecek bu karavanda... :D :D :D

TA2RX' Alıntı:
Walla benim büyük usta kendi mesleği olan grafik tasarım dışında yemek, vb. işler konusunda da iyidir ama dikiş konusundaki becerilerine henüz tanık olmadım. Diğer işler konusunda sıkıştığım zaman profesyonellerden yardım almayı düşünüyorum. Malum, benim yakınlarımda bir Rıfat Tülün ya da Yusuf Aybek yok :D
Bekir bey,büyük ustanın sana nasıl destek olduğunu gördüm . Bu açıdan şanslısın.
Yakınlarında bir Rıfat arıyorsan hiç merak etme ben gelirim karavanı eh 5-6 ayda bitiririz,ben güzel bir karadeniz tatili yaparım.sende beni kovarsın artık.. :D ;D ;D
Şaka biryana keşke yakında olsaydın tadında bir karavan yapardık.

grjet' Alıntı:
Rıfat abi şaka maka bitti gitti be abi Elinize kolunuza sağlık Mutlu mutlu nice günler geçirirsiniz ailecek bu karavanda... :D :D :D
Teşekkürler Ramazan.Daha iyisi dostların olsun.

Ha ha! Hay sen çok yaşa e mi? Sen gel yeterki, beraber gezeriz. Karavanı yapmak için bir kaç sene vaktim var nasılsa...

TA2RX' Alıntı:
Ha ha! Hay sen çok yaşa e mi? Sen gel yeterki, beraber gezeriz. Karavanı yapmak için bir kaç sene vaktim var nasılsa...
Teşekkürler.Bende yavaş yavaş yaparım bir birbuçuk senede bitiririm diyordum,birkaç ayda bitirdim ;)

Rıfat Bey, karavanınızı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Gerçekten çok güzel yaptınız. Özellikle mutfak ve oturma grubunun olduğu bölüm anladığım kadarıyla bir hayli ferah oldu. Bu da çok önemli diye düşünüyorum. Sizleri burada izledikçe içimizde olan karavan aşkı ateşten öteye volkana dönüşüyor. En kısa zamanda 15m3 Ducato almayı düşünüyorum. Sizler gibi kabiliyetli olmadığım için uygun bir yere yaptıracağım. Kısmet... Hazır yeri gelmişken de sorayım. 2007 model aracı ötv farkı ödemeden 2012 yılda karavana dönüştürebiliyor muyuz? İyi geziler diliyorum. Kalın sağlıcakla.

Erhan

Yüksek model araçlarda, özellikle 2007 modelde, modelden ziyade trafiğe çıkış tarihide çok önemli konumda, örneğin 2007 model mayıs trafiğe çıkışlı bir araç bu günlerde alınıp 6 ay bütün kış boyu karavan dönüşümü yapılırsa 2012 mayıs ayında karavan dönüşümü hakkını kazanmış olur..ama 2007 model ekim çıkışlı bir araç için hak 2012 yılı ekim ayında başlıyor, yani 2012 yazını atlıyor....
Bunu anlamak için; bu günün tarihini yazıp, trafik tescil tarihini bu rakamdan çıkarın, aracın yaşını bulun..
02 07 2011 bu günün tarihi
18 06 2007 örnek trafik tescil tarihi
-------------------------
14 00 4 sonuç araç 4 yıl 14 günlük...izni 11 ay 16 gün sonra başlayacak yani, 14 07 2012 tarihinde dönüşüm izni başlayacak....

Atilla Bey cevabınız çok aydınlatıcı oldu. Teşekkür ederim. 5 yaş doldurma hesabı aynı insan yaşı hesabı gibi. Yıl olarak yetmiyor, ayını da doldurması gerekiyor. Açıklamanız gayet net. Tekrar teşekkürler.

Erhan

Erhan bey,beğeni ve temennileriniz için teşekkürler.Umarım en kısa zamanda karavan hayalinize kavuşursunuz.

Rifat bey herşey çok güzel olmuş elinize sağlık.

ta2mzı' Alıntı:
Rifat bey herşey çok güzel olmuş elinize sağlık.
Halil bey teşekkürler.Son durumunuz nedir.Bir karar verebildinizmi.

Eksiklerimizi tamamlamaya devam ediyoruz.
Sipariş ettiğim ahşap jaluziler yapıldı ,bende montajını yaptım.

SAM_2387.JPG

SAM_2388.JPG

SAM_2389.JPG

SAM_2390.JPG

Aracın kendi aküsü ile yaşam aküsünü ihtiyaç halinde birleştirmek veya ayırmak için kontrol ünitemize bir şalter taktım.

SAM_2391.JPG

Eveeeet dostlar,karavan dünyasına bir kardeş geldi.
Bu zamana kadar araç dediğim artık KARAVAN.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR