Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,838
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

O şeref ve keyif bize ait. Bu arada sizin koltukçudan ayni fiyata biz de aldık. Teşekkürler.

Etiketler

Kürkçü dükkanına döndük. ;)
Çalışmaya ufaktan başladım.
Çırak, ilgi alanına giren bölümlerde kontrolu ele alıyor ;)
yatağın ahşabını penye kumaş ile kaplıyor.

SAM_2310.JPG

SAM_2318.JPG

Hareket halinde buzdolabı kapısının açılmaması için küçük bir L metal parçasıyla kilit mekanizması yaptım.

SAM_2314.JPG

Ocak ısısından duvar döşemeleri zarar görmesin diye iki plaka hazırladım.bu plakalar seyyar olacak,ihtiyaç anında kullanılacak.

SAM_2317.JPG

SAM_2316.JPG

Bu arada araçta işi biten alet edevat ve malzemeyi depoya kaldırdım.
Şemsiye sabitleme çivisi yaptım,gölge şemsiye kullanımında bu çivi idealdir.

SAM_2319.JPG

buzdolabı açılmaması için yaptığın parça çok basit ama çok işe yarayacak, kopya çekeyim ;D
ocak için benimde ihtiyacım var bu levhalara, rehavet çöktü, tatil moduna girdim bir iş yapamıyorum

Buzdolabının yönü araç yönünde ise (benim dolap gibi) birde hafif sert kullanılıyorsa kapağıda bağlasan sorun çıkıyor, ben bir yolunu bulup yan çevirmeye çalışacağım, hatta kökten temizleyip 12V invertörsüz hayat diyeceğim.
Bu arada Rifat hocam kesin, ekonomik çözümler ellerine sağlık, kolay gelsin.

Rıfat abi senin de baş ustamız yengemizin de eline sağlık, güzel işler yapıyorsunuz. Buzdolabı kilidi güzel olmuş ancak metalin kapağı çizmemesi için kapak yüzeyine bir koruyucu yapmanı önereceğim. Isı koruyucunun seyyar olması temizlenmesini de kolaylaştıracaktır, ama bu sefer de onu yolculukta koyacak yere ihtiyacın olacak. Benim önerim, demonte olabilecek şekilde monte halde durmasıdır.
Penyeyi yatağa sabitlediğiniz zımba tabancası kompresöre mi bağlı? yoksa serbest bir alet mi? benim de işime çok yarayabilir ::smiley:
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

halilo11' Alıntı:
evet oda güzel olmus iyi fikir lazim birsey
Halil kardeş,selamlar.
buralpdi' Alıntı:
buzdolabı açılmaması için yaptığın parça çok basit ama çok işe yarayacak, kopya çekeyim ;D
ocak için benimde ihtiyacım var bu levhalara, rehavet çöktü, tatil moduna girdim bir iş yapamıyorum
Levent,bizlerde aynı rehavetteyiz ama yapacak çoook iş olunca kendimizi sürüklüyoruz ;)
berkcantp' Alıntı:
Buzdolabının yönü araç yönünde ise (benim dolap gibi) birde hafif sert kullanılıyorsa kapağıda bağlasan sorun çıkıyor, ben bir yolunu bulup yan çevirmeye çalışacağım, hatta kökten temizleyip 12V invertörsüz hayat diyeceğim.
Bu arada Rifat hocam kesin, ekonomik çözümler ellerine sağlık, kolay gelsin.
İlhan kardeş,teşekkürler.Benim dolap yan duruyor.Yinede merkezkaç kuvveti ile açılmasın diye kilit yaptım.
drares' Alıntı:
Rıfat abi senin de baş ustamız yengemizin de eline sağlık, güzel işler yapıyorsunuz. Buzdolabı kilidi güzel olmuş ancak metalin kapağı çizmemesi için kapak yüzeyine bir koruyucu yapmanı önereceğim. Isı koruyucunun seyyar olması temizlenmesini de kolaylaştıracaktır, ama bu sefer de onu yolculukta koyacak yere ihtiyacın olacak. Benim önerim, demonte olabilecek şekilde monte halde durmasıdır.
Penyeyi yatağa sabitlediğiniz zımba tabancası kompresöre mi bağlı? yoksa serbest bir alet mi? benim de işime çok yarayabilir ::smiley:
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:
Haşmet,kilitte bahsettiğin koruyucu var.birtarafı yapışkanlı çırt cırt parçası.Zımba tabancası serbest bir alet.Kolay gelsin.

İlginç ama bir o kadar da pratik ve kullanışlı bir kamper oldu.

Tebrik eder, keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim...

*** Dikkatimi çeken önemli bir konu, ocağın çok köşede kalıp duvarlara yakın olması. Yan duvarları ateşten koruyacak paslanmaz çelikten bir kaplama gerekli olabilir. Bir de perde kullanılacaksa perdelere dikkat!!

buralpdi' Alıntı:
tatil planları yokmu :smiley:
Şu an hiçbir plan yapamıyorum.İlerleyen haftalarda durum ne olur bilemiyorum.
orsaalabanda' Alıntı:
İlginç ama bir o kadar da pratik ve kullanışlı bir kamper oldu.

Tebrik eder, keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim...

*** Dikkatimi çeken önemli bir konu, ocağın çok köşede kalıp duvarlara yakın olması. Yan duvarları ateşten koruyacak paslanmaz çelikten bir kaplama gerekli olabilir. Bir de perde kullanılacaksa perdelere dikkat!!
Teşekkürler Cem.Büyük bir olasılıkla kumaş perde kullanmayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR