Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,233
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Rıfat bey, koşturmaktan foruma yeterli zaman ayıramadığım için gelişmeleri takip edemedim, yeni ruhsatınız hayırlı olsun, darısı başımıza.

Etiketler

Rifat bey, bugünümü sizin çok güzel bir şekilde fotoromanlaştırdığınız, harika çalışmanızı okumaya ayırdım ve çok keyif aldım, ellerinize sağlık.
Sağlıkla,mutlulukla,kazasız-belasız günlerde kullanmanız dileği ile selamlar.

Aka' Alıntı:
Rıfat bey, koşturmaktan foruma yeterli zaman ayıramadığım için gelişmeleri takip edemedim, yeni ruhsatınız hayırlı olsun, darısı başımıza.
Sn Aka (isminiz kemal galiba) teşekkürler.Darısı başına.İşin en kolay kısmı ruhsat işi. Kolay gelsin
Selamlar.

mhmtabi' Alıntı:
Rifat bey, bugünümü sizin çok güzel bir şekilde fotoromanlaştırdığınız, harika çalışmanızı okumaya ayırdım ve çok keyif aldım, ellerinize sağlık.
Sağlıkla,mutlulukla,kazasız-belasız günlerde kullanmanız dileği ile selamlar.
Mehmet bey teşekkürler,olanaklar çerçevesinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz.daha iyisi ve güzeli dostların olsun.
Selamlar.

Tenteyi istediğim anda sökebilmek için (birkaç dakikada) montajı biraz değiştirdim.

SAM_2844.JPG

SAM_2845.JPG

SAM_2846.JPG

SAM_2847.JPG

Karavanın üstündeki profiller ağırlığı ortak dağıtması ve daha sağlam olmaları için vidalı ve geçme tekniğini kullandım.

SAM_2848.JPG

SAM_2849.JPG

Rıfat Bey (aslında müsadeniz olursa bundan sonra Rıfat Abi demek isterim) karavanınızın yapım sürecini tek solukta baştan sona kadar dikkatle ve zevkle okudum. gerçekten güzel ve pratik bir karavan oldu. benim de karavanın imalatındaki süreçte gçsterdiğiniz tamamlama hızınız dikkatimi çekti. bu hızlı çalışma için sizi ve bu sonuca ulaşmanızda büyük katkıları olduğunu gördüğümüz yenge hanımı yada sizin tabirinizle kadrolu çırağınızı kutlarım. Allah nazarlardan esirgesin.

wankel' Alıntı:
Rıfat Bey (aslında müsadeniz olursa bundan sonra Rıfat Abi demek isterim) karavanınızın yapım sürecini tek solukta baştan sona kadar dikkatle ve zevkle okudum. gerçekten güzel ve pratik bir karavan oldu. benim de karavanın imalatındaki süreçte gçsterdiğiniz tamamlama hızınız dikkatimi çekti. bu hızlı çalışma için sizi ve bu sonuca ulaşmanızda büyük katkıları olduğunu gördüğümüz yenge hanımı yada sizin tabirinizle kadrolu çırağınızı kutlarım. Allah nazarlardan esirgesin.
Mahmut kardeş,içinden geldiği gibi hitap edebilirsin.Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Selamlar.
yaybek' Alıntı:
Rıfat abi ellerine sağlık çok güzel oluyor.
Yusuf kardeşim,teşekkürler.
yugun' Alıntı:
Rıfat Abi, Kolay gelsin, Elinize sağlık..
Yücel sanada kolay gelsin,teşekkürler.

Profiller önce antipas astar,daha sonra siyah yağlı boya ile bayandı.

SAM_2857.JPG

SAM_2860.JPG

Döner mekanizmayı başlığa monte ettim.

SAM_2862.JPG

Karavanın tavanında bulunan mantarlara profilleri monte ediyoruz.
Vidaları sıkarken tavana zarar vermesin diye vidaların altına aliminyum parça koydum.

SAM_2863.JPG

SAM_2864.JPG

SAM_2866.JPG

SAM_2868.JPG

SAM_2869.JPG

Tente borusunu geçici olarak monte ettikten sonra yatay baraları monte ettim.

SAM_2875.JPG

SAM_2877.JPG

SAM_2880.JPG

SAM_2882.JPG

SAM_2884.JPG

Ellerinize sağlık. Bir tek şeye takıldım: Siyah yerine beyaza boyasaydınız daha az göze batardı sanki?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR