Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,249
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

TA2RX' Alıntı:
Bu sessiz çalışmanın sırrını öğrenmek isterim. Sizden öğreneceğimiz başka şeyler de olduğu kesin. Ankara'da koltuk işini hallettikten sonra vaktimizolacağını sanıyorum. Haberleşelim, görüşelim.
Geldiğinizde telefonunuzu bekliyorum.
gemiadami' Alıntı:
rıfat ağbi kolay gelsin.
bidonlara hortum girişi yaptığın rekeorlara bidon içinden bir somun yardımı ile mi tuttturdun el girmezde nasıl sıkıştırdın merak ettim
Teşekkürler coşkun.İmalat aşamasında birçok ayrıntıya doğal olarak giremiyoruz.merak edip soran olursa elden geldiğince yardımcı oluyoruz.Soruna gelince:rekoru somunla-(nipel) sıkıştırıyoruz.
1-sağlam tel veya kablonun ucuna bir pul,irice vida ,tahta parçası veya kalem gibi bir parça bağlıyoruz.
2-somunu tele geçiriyoruz(telin diğer tarafından somun çıkmaması için bir parça bağlamıştık.)
3-somunun takılı olduğu teli bidonun kapağından geçirip rekor deliğinden çıkartıyoruz.
4-somun bidon içine,telin ucu rekor deliğinden dışarıya çıkmış oldu.
5-teli rekora geçiriyoruz,teli çektiğimiz zaman somun bidonun içinde rekor deliğine yapışacak.Somun ile rekoru aynı hizaya getirince rekoru döndürerek somuna tutturuyoruz.bu aşamadan sonra teli ne kadar sıkı çekersek rekoru o derece sıkmış oluruz.
Anlaşılır yazabildimmi bilmiyorum.Selamlar.

Etiketler

kaya75' Alıntı:
hazır verzalit tablalar sitelerde var rıfat ağabey
Kadir mesajını atlamışım kusura bakma.
masa tablası olarak mutfak tezgahından aldım,takım oldu.

Masa montajı bitti

SAM_2184.JPG

Masa fonksiyonel oldu.
duracağı konumları görüntüledim.
yatak konumu

SAM_2185.JPG

Seyehat esnasında,şoför koltuğundan arkaya rahat geçmek gerektiği anda veya masayı sehpa olarak kullanmak istediğimiz andaki konum.

SAM_2188.JPG

Yorgunluğun üstüne çay iyi gidiyor.

SAM_2190.JPG

SAM_2193.JPG

Kirli su deposunun bağlantılarını bitirdim.

SAM_2194.JPG

rtulun' Alıntı:
1-sağlam tel veya kablonun ucuna bir pul,irice vida ,tahta parçası veya kalem gibi bir parça bağlıyoruz.
2-somunu tele geçiriyoruz(telin diğer tarafından somun çıkmaması için bir parça bağlamıştık.)
3-somunun takılı olduğu teli bidonun kapağından geçirip rekor deliğinden çıkartıyoruz.
4-somun bidon içine,telin ucu rekor deliğinden dışarıya çıkmış oldu.
5-teli rekora geçiriyoruz,teli çektiğimiz zaman somun bidonun içinde rekor deliğine yapışacak.Somun ile rekoru aynı hizaya getirince rekoru döndürerek somuna tutturuyoruz.bu aşamadan sonra teli ne kadar sıkı çekersek rekoru o derece sıkmış oluruz.
Anlaşılır yazabildimmi bilmiyorum.Selamlar.

Teşekkürler rifat abi gayet iyi anlattın anlaşılmıştır.

Yorulduğunuza değmiş...

Yatak konumu ile masa konumu arasındaki yükseklik farkını ayarlamak için taşıyıcı boruyu yuvasından mı çıkarıyorsunuz? Yoksa bir yükseklik ayar mekanizması mı var?

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi tek kelime ile harika ;)
Sağolasın Levent.
TA2RX' Alıntı:
Yorulduğunuza değmiş...

Yatak konumu ile masa konumu arasındaki yükseklik farkını ayarlamak için taşıyıcı boruyu yuvasından mı çıkarıyorsunuz? Yoksa bir yükseklik ayar mekanizması mı var?
resimlerden anlaşılacağı üzere masa ayağı iç içe geçen iki borudan oluşmakta. istenilen konuma gelince sıkıştırma vidası ile sabitleniyor.
başka bir mekanizması yok.
Yemek konumunda hareket edebilmesi için boruya bir pim koydum.Masanın ağırlığı pim üstünde duruyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR