Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,263
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Anladim. Kisisel bir tercih yanliz burada birsey belirtmem gerekliki Dunya Saglik Orgutu (WHO) nun 2010 yayinladigi arastirma da uzun suren deneyler ve toplanan veriler sonucunda yalitim endustrisinde bu ise uzun sureli maruz kalan insanlarin saglik riskleri arastirilmisti. Yalitim sektorunde calisip bu ise yeni baslayan, 5 senedir calisan ve 20 sene uzerinde sektorde calisan insanlara cesitli testler yapilmis ve 3 grubunda tasidigi kanser risklerinin esit olgudu yani cam yunune hic maruz kalmamis insan ile gunde en az 8 saat ve 20 yildir bunu soluyan bir insanin kansere yakalanma riskinin esit oldugu belirtilmisti. Yani bundan sonra cam yunu ile calisacak arkadaslar acisindan belirmek istedim bunu. Ozellikle sanirim Cavid hocam bu konuyu arastiriyor ve hangi malzeme kullansak diye dusunuyor. Kisisel sebepler disinda kisaca AB standartlarinda uretildigi taktirde cam yuyunun her hangi bir saglik sakincasi yok. Bulgular sadece hassat ciltlerde deriye temasi halinde kisa sureli kasintiya yol actigi seklinde. Ben kendi aracinda bunu tecrube ettim. Elimi yikayana kadar kasinti yapiyor.

Etiketler

melihbozkurt' Alıntı:
Ozellikle sanirim Cavid hocam bu konuyu arastiriyor ve hangi malzeme kullansak diye dusunuyor.

Eşimin allerji sorunu ve astımı var; ben daha seçici olmak zorundayım.

Cavid Sezen

Dış duş bağlantılarını tamamladım.

SAM_2041.JPG

Araç aküsünden,yaşam aküsü bölgesine kablo çekildi.(bu aşamada yardımını benden esirgemeyen hikmet arkadaşımıza teşekkür ediyorum.)

SAM_2040.JPG

Hidroforun araç altına montajı için sacdan kutu yaptım.(pencere için çıkartılan araç sacı)
Ana depo çıkışına minik küresel vana koydum,yanına gerekli olabilir diye tahliye çıkışı bıraktım.hortumları bağlayıp kelepçeledim. tesisat işi devem ediyor.

SAM_2042.JPG

SAM_2043.JPG

SAM_2045.JPG

SAM_2046.JPG

SAM_2048.JPG

Rıfat ağbi depo ile hidroforun arasına filtre koydunmu?, hidroforun yanındaki yoksa filtremi?

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi depo ile hidroforun arasına filtre koydunmu?, hidroforun yanındaki yoksa filtremi?
Levent,resimde hidroforun yanında görülen yuvarlak nesne aletin kendi filtresi.

gezmen' Alıntı:
Eşimin allerji sorunu ve astımı var; ben daha seçici olmak zorundayım.

Cavid Sezen

Cavid hocam hangi malzemeyi kullanirsaniz kullanin zaten kontralari doseyip cevresini mastiklediginizde alttaki mazeme ile kullanilan alanin iliskisini kesiyorsunuz. Yani esinize zarari dokunacagini dusunmuyorum. Sadece yapim asamasinda cevrede olmamasinda fayda olabilir.

Pencereden kesilen sacın kullanımı iyi fikir. Sonuç da çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.

rtulun' Alıntı:
Aracıma bu aşamada karavan demen ayrıca hoşuma gitti. ;)umarım yakın zamanda karavan ruhsatınada kavuşurum.
Rıfat abi ben tamamen boş panelvan olmasına rağmen benimkine bile karavan diyorum :D :D :D
Yeni imalatların güzel olmuş...

grjet' Alıntı:
Rıfat abi çok iyi gidiyor kolaylıklar diliyorum
teşekkürler Ramazan sanada kolay gelsin.
drares' Alıntı:
Rıfat abi ben tamamen boş panelvan olmasına rağmen benimkine bile karavan diyorum :D :D :D
Yeni imalatların güzel olmuş...
Teşekkürler Haşmet darısı başına :smiley:

Deneme amaçlıda olsa bağlantıları yapıp su tesisatının kontrolünü yaptım.Şimdilik hiçbir sorun çıkmadı.
Ve çeşmemizden suyu akıttık.

SAM_2049.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR