Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,264
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

drares' Alıntı:
Rıfat abi ben bakmayalı bir sürü iş yapmışsın, güzel olmuş. Eline sağlık :smiley: :smiley: :smiley:
Teşekkürler Haşmet,birkaç gündür kaba işlerin yapılmayan kalıntıları ile uğraşıyorum.bu işler daha çok zaman alıyor ve daha çok yoruyor.

Etiketler

yatak altı ve depodaki çekmecelerin çevresi strafor ile kaplandı.üzerine 4mm kontra kaplandıve siyaha boyandı.

SAM_2016.JPG

SAM_2021.JPG

SAM_2022.JPG

depo zemini serfloor ile kaplandı. Köşeler yükleme esnasında hasar görmesin diye aliminyum profil ile güçlendirildi.

SAM_2019.JPG

SAM_2020.JPG

Elektrik tesisatı toparlanıp baza içine getirildi.

SAM_2017.JPG

Banyo girişi eşik düzenlemesi yapıldı.
banyo kapısına akordion kapı montajı yapıldı.

SAM_2013.JPG

SAM_2014.JPG

SAM_2015.JPG

4-yapışacak kalıbın-parçanın tamam olduğu anlaşılınca yerinden hiç kıpırdatmadan yapıştırılacak parça üst kısımdan bir miktar aralandırılarak yapıştırıcı sürülür ve yapıştırılır.bundan sonra yapışacak parçayı bıraksanızda yerinden oynamayacaktır.

Bilgiler için teşekkür. Benim takıldığım noktanın özü burada yatıyor sanırım: Yapıştırıcı olarak ne kullanıyorsunuz? Benim gördüğüm uygulamalarda plastik tutkal benzeri bir şey kullanılıyordu. Tek fark çabuk kuruması için selülozik bir şeyler katılmıştı.

Sevgiyle,
BKA

Rıfat bey işi hemen hemen bitirme aşamasına getirdiniz.
sizin yaptıklarınıza baktıkca ,bizim ,bitirdim dediğim araçta daha çok yapacak işimiz olduğunu farkettim
sizin yaptıklarınızı gördükçe. bizim noksanlarımız meydana çıkıyor. ya yaptıklarını resimlerini bize göstertme
veya sizden gördüğümüz ,bizde noksan olan parçaları göndereceksiniz.aracımı bundan sonra daha sökemem
diğer noksan larımı sizden temin edeceğiz bilginiz olsun.
işlerinizde kolaylıklar diliyorum

ismail

TA2RX' Alıntı:
Bilgiler için teşekkür. Benim takıldığım noktanın özü burada yatıyor sanırım: Yapıştırıcı olarak ne kullanıyorsunuz? Benim gördüğüm uygulamalarda plastik tutkal benzeri bir şey kullanılıyordu. Tek fark çabuk kuruması için selülozik bir şeyler katılmıştı.

Sevgiyle,
BKA
yapıştırıcı olarak pomax marka yapıştırıcı kullandım.(baly--derby benzeri birşey)
amiral' Alıntı:
Rıfat bey işi hemen hemen bitirme aşamasına getirdiniz.
sizin yaptıklarınıza baktıkca ,bizim ,bitirdim dediğim araçta daha çok yapacak işimiz olduğunu farkettim
sizin yaptıklarınızı gördükçe. bizim noksanlarımız meydana çıkıyor. ya yaptıklarını resimlerini bize göstertme
veya sizden gördüğümüz ,bizde noksan olan parçaları göndereceksiniz.aracımı bundan sonra daha sökemem
diğer noksan larımı sizden temin edeceğiz bilginiz olsun.
işlerinizde kolaylıklar diliyorum

ismail
İsmail bey,sizede kolaylıklar diliyorum.Yaptıklarımla arkadaşlarımıza bir nebze faydam oluyorsa bundan mutluluk duyarım.
Benim aracımdan hangi parçayı istiyorsan feda olsun :smiley:
selamlar.

Bugün uzun süredir ertelediğim arka kapıların deri döşenmesi işine başladım.İki gün olarak planladığım işi bir günde çıkardım(yağmur yağacak diye diye hızlı çalıştım ve hakikaten işi bitirdim yağmur yağdı )dolayısıyla epeyi yoruldum.

SAM_2024.JPG

SAM_2025.JPG

SAM_2026.JPG

Rıfat abi, kırmızı ve beyaz bayrağımızın rengi olduğundan galiba bana hep sevimli gelmiştir. Evimde de bu rengi bolca kullanmıştım. Senin karavanında da hoş bir hava yarattı.
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Rıfat abi, kırmızı ve beyaz bayrağımızın rengi olduğundan galiba bana hep sevimli gelmiştir. Evimde de bu rengi bolca kullanmıştım. Senin karavanında da hoş bir hava yarattı.
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:
Haşmet sanada kolay gelsin.Kullandığımız renk resimde beyaz görünsede gerçeği kremdir.
Aracıma bu aşamada karavan demen ayrıca hoşuma gitti. ;)umarım yakın zamanda karavan ruhsatınada kavuşurum.

Rıfat Bey, size özel mesajım ulaşmıyor mu acaba?

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Rıfat Bey, size özel mesajım ulaşmıyor mu acaba?

Cavid Sezen
Cavit bey,uyarınızdan sonra mesjlarıma bakınca sizin gönderdiğiniz mesjları gördüm.Daha önce mesaj gelince <mesajlarım>bölümünde uyarı olurdu,hiç uyarı görmedim.Demekki sık sık kontrol etmem gerek.
İlgili yalıtım malzemesini benden önce arkadaşımız Nihat Zaloğlu kullandı(20mm) onda gördüm .doğrusu hiç araştırma yapmadım.ben 10mm olanını kullandım.kullanış nedenim;alev almaması,çok zor yanması erimemesi özellikleri içindi.olabilecek küçük kaporta onarımlarında döşenmiş olan köpüklerin hasar görmemesi için incede olsa bir kat fleks döşedim.İyimi yaptım kötümü bilemiyorum kullanımda kendisini gösterecek.(yanmaz olan cam yünü ve türevlerini kullanmak istemeyişiminde seçimde etkisi oldu.)
selamlar.

Firat bey cam yunu kullanmak istemeyisinizin ozel bir nedeni varmi?

rtulun' Alıntı:
Cavit bey,uyarınızdan sonra mesjlarıma bakınca sizin gönderdiğiniz mesjları gördüm.Daha önce mesaj gelince <mesajlarım>bölümünde uyarı olurdu,hiç uyarı görmedim.Demekki sık sık kontrol etmem gerek.
İlgili yalıtım malzemesini benden önce arkadaşımız Nihat Zaloğlu kullandı(20mm) onda gördüm .doğrusu hiç araştırma yapmadım.ben 10mm olanını kullandım.kullanış nedenim;alev almaması,çok zor yanması erimemesi özellikleri içindi.olabilecek küçük kaporta onarımlarında döşenmiş olan köpüklerin hasar görmemesi için incede olsa bir kat fleks döşedim.İyimi yaptım kötümü bilemiyorum kullanımda kendisini gösterecek.(yanmaz olan cam yünü ve türevlerini kullanmak istemeyişiminde seçimde etkisi oldu.)
selamlar.

Rıfat Bey, açıklama için sağolun; Nihat Hocama da sorarım.

Mesajlar konusunda teknik bir sorun var gibi anlıyorum; Sedat Beye (yol) iletirseniz, bir çözüm bulur.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

melihbozkurt' Alıntı:
Firat bey cam yunu kullanmak istemeyisinizin ozel bir nedeni varmi?
Melih bey ,cam yününü kullanmayışımın çok özel bir nedenim yok.Fakat gözle fark edemediğimiz cam parçacıklarının cildimize nasıl hasar verdiğini biliriz.İmalat aşamasında kısa süreli olsada bu cam parçacıklarını solumak istemediğim için kullanmadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR