bu işler sırayla Atilla ağbi ;D, sıra sanada gelecek ;D, şimdi bu geziler sana iyi bir gaz olur, elini daha çabuk tutarsın
magicburak' Alıntı:
karavan bir tarafa da kızak çok güzel olmuş yahu bizim buralarda kar görmek bile pek mümkün olmadığından içimde ukte kalmıştır bu kızak meselesi ahdım olsun ben de deneyeceğim bir gün, artık kırık çıkık masraflarını da karavan bütçesine ekleyeceğiz ne yapalım gülü seven pansumana katlanır
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Levent kardeşim senin çelışmanıda keyifle izliyorum.Kolayladın ve gerçekten iyi bir motokaravan yaptın .İNŞALLAH güle güle kullanacaksın ve mutlaka biryerlerde görüşeceğiz.ALLAH sağlık verirde diye temenni edelim.SEVGİ ve SAYGILAR.
metin0035' Alıntı:
Levent kardeşim senin çelışmanıda keyifle izliyorum.Kolayladın ve gerçekten iyi bir motokaravan yaptın .İNŞALLAH güle güle kullanacaksın ve mutlaka biryerlerde görüşeceğiz.ALLAH sağlık verirde diye temenni edelim.SEVGİ ve SAYGILAR.
karavanda son yaptıklarımı sizlerle paylaşayım,
mutfaktaki bataryamı marintekten aldığım muslukla değiştirdim, ev için imal edildiği için suyu bol kepçeden harcıyordu, şimdiki batarya borularının darlığı nedeniyle makul bir su harcaması mevcut
[attachment=1]
aracın basamağını arkadaşımın atölyesinde hallettik, basit ama sağlam aynı zamanda pratik bir şekilde imal ettik, basamağın tablasını merdiven malzemesi satanlardan hazır aldık, kenarlarına lama kaynattık,
[attachment=2]
sonra bu lamalara profili ikiye keserek kızak yaptık,
basamağımız kapanınca tekerlerin seviyesinde, yani kaldırıma yanaştığımızda sürtme şansımız yok, açıldığında da üzerine rahatca basabileceğimiz genişlikte, aynı zamanda üzerindede rahatca oturabiliyorsunuz, iki üzerinde yaylanarak sağlamlığınıda test ettik, problem yok, açılıp kapanması manuel, teli çektiğinizde açıp veya kapatabiliyorsunuz, motorlu olanlar gibi toz ve çamurdan sıkışma problemide olmayacak,
ağbimde ara boşlukta Bülent beyin(soyman) aracının elektirik tesisatının alt yapısını hazırladı, bir PSA daha karavan olma hazırlığında,
Yücel elini basamağın altına sokup topuzunu çekip dışarı doğru çekiyorsun, topuzu bırakıp dışarı doğru çekerken açık vaziyette kilitliyor, kapatmak içinde tekrar topuzu çekip itiyorsun bu seferde kapandığında pim deliğine geçerek kilitliyor, topuzun çalışmasınıda bisiklet teli ile çözdük, yani çekmece çekip itmek gibi manuel bir basamak yaptık,
kilitleme makenizması bu, pim deliklere geçerek kilitliyor