Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,576
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

gezmen' Alıntı:
Kusura bakmayın 7. ve 8. maddeleri atladığım için; oysa forumda paylaşılmıştı.. :(

Cavid Sezen

kusur nedemek siz benim büyüğümsünüz :smiley:,

saygılar

Etiketler

devam,
bu haftasonu çalıştık arkadaşlar, çalışabilmek içinde yağmur engeline takılmamak için pazarcılar gibi naylon gerdik :smiley:, kaldığımız yerden devam ettik kapaklara yoğunlaşıp kapaklar için mesai harcadık, öncelikle kapakları yerlerine alıştırdık, sonra ölçü için iki kapak montaj yaptık, kapaklarımızda tas menteşe, piston ve kilitli kulp kullanıyoruz, kapaklarımıza göbekli tarz hava vermeye çalışıyoruz, iki renk yapacağız, çerçeve kısmı alüminyum gri veya krem lake boya ortalarıda orjinal ahşap desenimizi kullanarak kapaklarımızı yapacağız, alıştırdığımız kapakların içini oyduk, kalıp çakıp son şeklini verdik, sonrada lake boya için zemini hazırlamak adına macunlarını çekmeye başladık,

DSC01538.jpg

DSC01535.jpg

DSC01537.jpg

DSC01541.jpg

DSC01542.jpg

Kolay gelsin, seyyar marangozu kurmuşsunuz..Komşulardan özel siparişlerde geliyormu.?

atiladi' Alıntı:
Kolay gelsin, seyyar marangozu kurmuşsunuz..Komşulardan özel siparişlerde geliyormu.?

komşular oyacak bizi ;D ;D ;D ;D
nasıl oldun ağbi iyimisin

Artık, yatakdan kalkıp, bilgisayar masasında 1 saat kadar sandalyede oturacak kadar iyiceyim, yarım saat hangi pozisyonda durursam durayım hemen o pozisyona kilitleniyorum, başka bir forma geçmek acılı oluyor...
Komşular oyar tabi, o kapakların ortasını delmek için kullandığınız dekopajın sesini duyar gibi oluyorum...

atiladi' Alıntı:
Artık, yatakdan kalkıp, bilgisayar masasında 1 saat kadar sandalyede oturacak kadar iyiceyim, yarım saat hangi pozisyonda durursam durayım hemen o pozisyona kilitleniyorum, başka bir forma geçmek acılı oluyor...
Komşular oyar tabi, o kapakların ortasını delmek için kullandığınız dekopajın sesini duyar gibi oluyorum...

dekopajın sesi muhim değil, freze çok bağırıyor ;D
pandomin sanatcısı gibi oldun yani, gülmeyeyim, gülme komşuna gelir başına olmasın :smiley:, biran evvel iyileşirsin inşaallah, vardır bunda da bir hayır

Sen işini bitir hele, tüm aletlerinle, ben senin remorku alıp, ıssızbir yere gidip işi bitireceğim...Benim kışa kalacağım kesin görünüyor artık, bir arkadaşımın müsait deposu var belki orada çalışabilirim, ama önce aracı kamyon yanaşma rampası olan depoya 60cm rampa yaparak içeri almam gerekebilir, bu pek işime gelmiyor ama bakalım ne olacak, aracı içeri alınca bitirinceye kadar hapis kalması gibi bir durum var, o yükseklikden zırt pırt indirilip çıkarılmaz herhalde gözümü korkutuyor, birde malzeme lazım olursa yandık ozaman...Bana pek mantıklı bir fikir olarak şimdilik gelmiyor ama bakalım geçen günler ne gösterir...

Levent abi kolay gelsin güzel işler çıkarmışsınız yine ellerinize sağlık,o freze sesinden dolayı bizim komşular beni şikayet etmişti zabıta kapıya geldi Allahtan sadece uyardı ;D

Atilla abi malzemeler her zaman emrine amade ;)

atiladi' Alıntı:
Sen işini bitir hele, tüm aletlerinle, ben senin remorku alıp, ıssızbir yere gidip işi bitireceğim...Benim kışa kalacağım kesin görünüyor artık, bir arkadaşımın müsait deposu var belki orada çalışabilirim, ama önce aracı kamyon yanaşma rampası olan depoya 60cm rampa yaparak içeri almam gerekebilir, bu pek işime gelmiyor ama bakalım ne olacak, aracı içeri alınca bitirinceye kadar hapis kalması gibi bir durum var, o yükseklikden zırt pırt indirilip çıkarılmaz herhalde gözümü korkutuyor, birde malzeme lazım olursa yandık ozaman...Bana pek mantıklı bir fikir olarak şimdilik gelmiyor ama bakalım geçen günler ne gösterir...

Atilla ağbi arabayı bitirince evdeki tadilat tamirata gireceğim, evdeki şuan en acil olarak mutfak, dolaplar artık çürümüş koku yapıyor, yinede elimizden gelen yardımı yaparız,
arabayı kızağa çektiğin zaman kaba mobilyasını ve alt yapıyı bitirmen lazım, bu hesabı iyi yapmak lazım, yada profilden rampa yapacaksın,

yaybek' Alıntı:
Levent abi kolay gelsin güzel işler çıkarmışsınız yine ellerinize sağlık,o freze sesinden dolayı bizim komşular beni şikayet etmişti zabıta kapıya geldi Allahtan sadece uyardı ;D

Atilla abi malzemeler her zaman emrine amade ;)

valla şikayet etselerde haklılar ;D

devam,
macun işlerini bitirdiğimiz kapaklarımızı bu haftasonu zımparalarını yaptık, zımparaları biten kapaklarımızın göbek kontraplaklarımızı oturtacağımız kanallarımızı açtık, arkasından ön yüzeyde görüntüyü düzeltmek için fuga'larını açtık, sonrasında kapak kenarlarına kordonlarını çektik, yani kapaklarımıza son şeklini verdik, tabiki bu iş kolay olmadı toz adama döndük :( :p,

DSC01558.jpg

DSC01559.jpg

DSC01564.jpg

DSC01568.jpg

DSC01569.jpg

devam,
[attachment=1]

makine ile ne kadar zımpara yaprsanız yapın el ile kontrol zımparası yapmanız gerekiyor (el ile yapılan zımpara kalitesini yakalayan makine yoktur, makineler düz yüzey zımpara yapmakta iyiler, kıvrımlı ve değişken yüzeylerde el ile zımpara yapmak gerekiyor), kenarlarını zımpara ile hafif kırarak belli belirsiz keskinliği alıyoruz

[attachment=2]

DSC01567.jpg

DSC01571.jpg

Levent kolay gelsin, eski hediyelik eşya kutusu yaptığın günler aklna geldi galiba, tozdan kutuyu bırakdın, şimdi yine kendini toza boğuyorsun, dikkatli ol, maske falan taktığınıda göremiyorum pek....

yayiyayayu' Alıntı:
kolay gelsin çok emek verdin inşallah çok güzel olacak ;) ;) ;)

sağolasın Yaşar ustam :smiley:, sende aynı şekilde uğraşmıyormusun :D karanvancılık böyle birşey herhalde ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR