Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,758
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Elinize sağlık Levent Bey,

Ben bekar evinde tek başıma yaşadığım için büro tipi buzdolabı kullanıyorum ve sizin buzdolaplarınıza benzer şekilde içerideki ısıyı gövdesinden ortama vererek atıyor içini soğutmuş oluyor. Ya da büyük ev buzdolaplarında olduğu gibi arkasındaki ızgaraya benzer tellerden bu ısıyı veriyor. Yani buzdolabının etrafını fotoğraflarda gördüğümüz gibi kapatmanız durumunda buzdolabınız içerideki ısıyı dışarıya vermek için 3-4 kat daha fazla süre çalışmak zorunda kalacaktır. Evdeki buzdolabımı yanlardan ve arkadan 10-15cm boşluk kalacak şekilde yerleştirdiğimde çok daha rahat çalışmaya başladı. Fazla çalışması evde elektrik faturasındaki %10-15 lik bir artıştan başka bir sorun yaratmayacaktır fakat karavanda enerji sorunundan dolayı en küçük enerji israfı göz önüne alınmalıdır. Yani buzdolabına mutlaka bir muhafaza yapılacaksa da buzdolabının yanlarında biraz daha fazla boşluk bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

Kolay gelsin...

Etiketler

Tabanda yalıtım, nasıl olacak? Atlamış olabilirim, öyleyse dikkate almayın.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Levent bey iki haftadır foruma giremedim,karavanın son halini yeni gördüm usta adam belli oluyor çok güzel gözüküyor .

ismailb' Alıntı:
Elinize sağlık..Gayet güzel gözüküyor. Gül ağaçı kaplamanın çok güzel olacağını düşünüyorum..

Kolay gelsin..

çok teşekkürler :smiley:

astroshero' Alıntı:
Elinize sağlık Levent Bey,

Ben bekar evinde tek başıma yaşadığım için büro tipi buzdolabı kullanıyorum ve sizin buzdolaplarınıza benzer şekilde içerideki ısıyı gövdesinden ortama vererek atıyor içini soğutmuş oluyor. Ya da büyük ev buzdolaplarında olduğu gibi arkasındaki ızgaraya benzer tellerden bu ısıyı veriyor. Yani buzdolabının etrafını fotoğraflarda gördüğümüz gibi kapatmanız durumunda buzdolabınız içerideki ısıyı dışarıya vermek için 3-4 kat daha fazla süre çalışmak zorunda kalacaktır. Evdeki buzdolabımı yanlardan ve arkadan 10-15cm boşluk kalacak şekilde yerleştirdiğimde çok daha rahat çalışmaya başladı. Fazla çalışması evde elektrik faturasındaki %10-15 lik bir artıştan başka bir sorun yaratmayacaktır fakat karavanda enerji sorunundan dolayı en küçük enerji israfı göz önüne alınmalıdır. Yani buzdolabına mutlaka bir muhafaza yapılacaksa da buzdolabının yanlarında biraz daha fazla boşluk bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

Kolay gelsin...

Uğur bey buzdolabının arkasına ızgara koyacağız yani dışarıdan devamlı hava sirkülasyonu olacak, sıcak havalardada kullanılmak üzere birde fan motoru monte edeceğiz, uyarılarınız için çok teşekkürler tedbirimi alıyorum merak etmeyin, selamlar

gezmen' Alıntı:
Tabanda yalıtım, nasıl olacak? Atlamış olabilirim, öyleyse dikkate almayın.

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

Cavid bey taban izalasyonu sadece ayak bastığımız bölgede ağaç karkasların içine strafor koyarak hallediyorum, dolap içleri banyo altı ve yatak altına gerek yok bence boşuna masraf

kurtadam' Alıntı:
Levent bey iki haftadır foruma giremedim,karavanın son halini yeni gördüm usta adam belli oluyor çok güzel gözüküyor .

iltifatınız için çok teşekkürler, daha usta olamadık :smiley:, bizi yetiştiren ustalarımız ustalık muhabeti geçince daha durun bakalım, biz daha usta olamadık derlerdi, öğrenmenin sınırı ve yaşı yok, bizimki biraz mesleki tecrübe :smiley:, selamlar

buralpdi' Alıntı:
taban izalasyonu sadece ayak bastığımız bölgede ağaç karkasların içine strafor koyarak hallediyorum, dolap içleri banyo altı ve yatak altına gerek yok bence boşuna masraf

Tabanda, ağaç karkasların içinde, strafor benzeri birşeyler göremeyince, merak etmiştim...

Cavid Sezen

Usta adam kendine yakıştırılan ustalık damgasını mütevazilikten kabul etmiyor iken benim gibi cahil cesareti her işe burnunu sokanlarda çok cabuk usta takısını kabulleniyor ;) ;D eeee ne yapalım gururumuzun okşanması keyif veriyor ;D ben ustalığı seviyorum ;D

Levent bey işi kolayladın, yolu sonu göründü...
Kolay gelsin...

gezmen' Alıntı:
Tabanda, ağaç karkasların içinde, strafor benzeri birşeyler göremeyince, merak etmiştim...

Cavid Sezen

Cavid bey şu an yaptığım iş parçaları yerine alıştırmak, parçalar yerine alıştıktan sonra(ana hatlar) bütün parçalar zımparaya girecek, arkasından kesin montajı ve sabitlemesini yapacağız sonra ince işçiliğine yöneleceğiz, tabandaki ahşap ızgaralar mastikle sabitlenecek arkasından kablo ve su tesisatının boruları geçecek sonrasında straforları döşenip üstü sabitlenecek

yaybek' Alıntı:
Usta adam kendine yakıştırılan ustalık damgasını mütevazilikten kabul etmiyor iken benim gibi cahil cesareti her işe burnunu sokanlarda çok cabuk usta takısını kabulleniyor ;) ;D eeee ne yapalım gururumuzun okşanması keyif veriyor ;D ben ustalığı seviyorum ;D

çıraklık ve kalfalık zamanlarımızda bizde gururlanırdık, zamanla sizden daha iyi ustaların olduğunu görünce, hersene yeni bir teknik ve sistem öğrenince, mütevazi olmak zorunda hissediyorum kendimi
senin ustalığın ayrı onu kimse tartışamaz :smiley:

drares' Alıntı:
Levent bey işi kolayladın, yolu sonu göründü...
Kolay gelsin...

Haşmet bey bunlar kabası esas ince işliği var ama bayağı kolayladık, teşekkürler :smiley:

Levent ustam ellerine sağlık harika gidiyor yolun sonu görünüyor az kaldı kolay gelsin

evet arkadaşlar bu hafta içide boş durmadım, işten gelince bir-iki saatte olsa biraz çalışıp iş çıkardık, mobilya ve parça alıştırma işine devam

DSC01131.JPG

DSC01132.JPG

DSC01136.JPG

girişte sineklik kapı yapacağımız için burada teknik bir hata yapınca fikir değişikliğine gidiyoruz, yapmak istediğimi arabanın kupasını hesap etmeden ölçü alınca hata verdi biraz sonra bu hatayı resimlerle açıklayacağım,

DSC01133.JPG

DSC01134.JPG

DSC01135.JPG

DSC01137.JPG

DSC01138.JPG

hatamızı açıklayalım başka arkadaşlarada fikir olsun, biliyorsunuz ben artık plan yapmayı bıraktım , ana hatları ile neyi nereye koyacağım belli geri kalan detayları arabaya göre gidiyorum, araba nasıl isterse öyle davranıyorum diyorum bu sözlerime iyi bir örnek;
ben girişi rahatlatma ve sineklikli kapı koymak amacı ile giriş kapısının yanındaki oturma gurubunu ve su deposunu açılı yaptım, bu hem görüntü hemde inerken ve binerken alanı geniş hissetmemize neden olacaktı fakat bizim araçlar üst tarafa doğru daralıyor bu daralmayı hesap edemeyince açılı parçalar düz konumunda dışarı doğru taştı içerde tutmaya çalışınca yamuk bir şekil verdi, yani önceden verdiğimiz açı mobilyada yeterli gelmedi, bu hata basit gibi gözüksede neticede kendi planlarınızı arabaya uygularken mecburen değişikliklere ve plan dışına çıkmaya mecbur kalmanızı gösteren bir hatadır, bizde hemen bir çözüm üreterek yapmak istediğimizin dışında bu sefer girişe düz parça koyduk ve devam ettik, işi çözmedikmi ? çözdük ama ne oldu araba son sözü söyledi ben böyle istiyorum dedi ;D ;D ;D

hhh.JPG

hhhhhhhhh%FD.JPG

DSC01135.JPG

yağmur nedeni ile bu haftasonu kapalıyız ;D ;D ;D

DSC01145.JPG

kaldığımız yerden devam,
baş üstündeki rafın ahşabını yerine alıştırmaya devam ediyoruz ,
alt tarafını mobilya dizaynımıza uygun hale getirip görüntüyü güzelleştiriyoruz,

DSC01192.JPG

DSC01193.JPG

DSC01197.JPG

DSC01212.JPG

raf ahşabının işi bitince ara vermeden yatak üstü dolaplarını yapmaya başlıyoruz,
çırağımızı bu arada acımadan çalıştırıyoruz ;D ;D ;D,

DSC01200.JPG

DSC01201.JPG

düzgün olmayan kenarları nasıl düzeltilir, gösteriyoruz

DSC01202.JPG

dolaplarımız bitince hemen montajına geçiyoruz,
çıraklara arada bir iş vermek lazım işi öğrensinler diye, elleri alet tutmaya alışsın, hep kalem tutmayla olmuyor ;D ;D

DSC01206.JPG

DSC01207.JPG

DSC01208.JPG

DSC01209.JPG

işi bitirmenin keyfi,

DSC01210.JPG

artık iç mobilyamızın kabası bitti, sıra kenar kaplamalarını çekmeye geldi, bu işlem için bütün mobilya parçalarımızı söküyoruz ve kenar kaplamasını yapıyoruz, daha önceden aldığımız hazır sıcak ütü ile yapışan gül kenar bantlarımızı kullanıyoruz,

DSC01139.JPG

DSC01140.JPG

DSC01213.JPG

DSC01214.JPG

DSC01215.JPG

kenar kaplamalarınıda sıkı bir çalışmayla pazar günü bitirdik, şimdi bütün parçalarımızı zımpara makinasında zımpara yapıp sonra araç içinde kalıcı montajını yapacağız arkasından ince işçiliğine devam ederek aracımızı bitireceğiz,
bu hafta bu kadar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri