Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,762
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

banyo kapımızın yerini açıyoruz,

DSC01056.JPG

mutfak tezgahımızın yerine montajını yapıyoruz, renkler bu şekilde

DSC01057.JPG

DSC01060.JPG

DSC01059.JPG

mutfak ve banyo duvarlarını yerden tavana bilhassa sıkı sıkı oturttum, bu sayede cam için kestiğimiz kayıtın yokluğunu doldurmuş olduk, ayrıca aracada bir takviye oldu, Allah göstermesin ama eğer araç takla atar veya ters dönerse içeri ezilmeyi büyük ölçüde kesecektir

bu hafta bu kadar çalışma ile açılışı yaptık, Allah tamamına erdirsin inşallah,
çok iş çıkmamış görüntüsü versede parçaları yerine alıştırmak bayağı bir zaman aldı,
birazda hasarlı olduğumuz için ;D pratik çalışamadık, eee çıraklarda izinliydi tek kişi bu kadar ;D

Etiketler

İşe yeniden başlayabildiğine göre, oldukca toparladın sayılır, haber verseydin, yardıma gelirdim..Bu arada yatarken sanal olarak neler napacağını bir kaç defa düşünme fırsatı bulmuşsundur sanırım, böyle olunca iş daha hızlı ilerler..Karavan işine başlamışsın ama gerçek hayattaki işede başlayabildinmi.?

Levent farkedince çok hoşuma gitti, Keseri çekiç yerine kullanmakdan başka kullanma imkanı oldumu, çünkü Keser artık kaybolmakda olan kültür varlıklarımız arasına girdi, çünkü onun yerini dekopaj, rende, titreşimli zımpara aldı, ama anlaşıldığı kadarıyla Keser hala direniyor...

Keser.jpg

Keseri ben hala kullanırım. Çekiç gibi kullanmanın haricinde, çivi sökmede, kamplarda çadır etrafına su kanalı açmada, kamp tuvaleti için hendek kazmada, küçük ağaç dallarını kesmede, odunları inceltmede, mangal kömürünü kırmada kullanırım.

evet bayağı toparladım, sadece iç kısımlardan gelen ve zorlayınca ortaya çıkan ağrılarım kaldı, işede başladım :smiley:
yatarken karavanı düşünecek zaman bulamadım açıkcası vede düşünmek de istemedim, işin başında bende birşey dank etti vede şimdi o yolu izliyorum, araca göre ve iş gidişatına göre adım adım ilerliyorum
keseri kullanırım ama mobilya üretirken değil, keser biraz daha kaba marangozluk işlerine hitap eder, fakat olmazsa olmaz el aletlerindendir, kullanmasını bildiğiniz zaman çok işe yarar, elinizde elektirikli alet olunca keserle artık uğraşmıyorsunuz :smiley:

Levent Bey,
Karavanınızın yapımına geri dönebilmenize sevindim.
Ana yapıların duvarları güzel görünüyor.
Bu malzeme nedir bir tür kaplanmış kontraplak mı?
Plaka ölçüleri ve fiyatı konusunda bilgi verebilir misiniz?
Selamlar, Yapımda kolaylıklar,

Levent Bey,

Tekrar başlayabildiğinize sevindim. Duvarlarda kullandığınız malzeme gül ağaçı idi galiba. Bunun üzerine vernik çekecek misiniz? Bu haliyle bile bence çok güzel durcak gibi.. İçerisini karartmayacak gibi gözüküyor..

Yağmurlar biterken inşallah sizde artık bitirmiş olursunuz.. ;)

Kolay gelsin..

yugun' Alıntı:
Levent Bey,
Karavanınızın yapımına geri dönebilmenize sevindim.
Ana yapıların duvarları güzel görünüyor.
Bu malzeme nedir bir tür kaplanmış kontraplak mı?
Plaka ölçüleri ve fiyatı konusunda bilgi verebilir misiniz?
Selamlar, Yapımda kolaylıklar,

Yücel bey kullandığım malzeme kavak kontraplak, üstünü gül kaplama ile kaplatttırdım, bu işleri ahşap presciler vardır onlara götürerek belli bir ücret karşılığında kaplıyorlar,
beğenmenize sevindim, sizede kolay gelsin,
selamlar :smiley:

ismailb' Alıntı:
Levent Bey,

Tekrar başlayabildiğinize sevindim. Duvarlarda kullandığınız malzeme gül ağaçı idi galiba. Bunun üzerine vernik çekecek misiniz? Bu haliyle bile bence çok güzel durcak gibi.. İçerisini karartmayacak gibi gözüküyor..

Yağmurlar biterken inşallah sizde artık bitirmiş olursunuz.. ;)

Kolay gelsin..

İsmail bey evet kavak kontraplak üzeri gül kaplama, işlem bitince doğal renginde mat vernik yapacağım,
çok teşekkürler :smiley:,
selamlar

Levent ustam çalışmalar çok güzel gidiyor seni işinin başında görmek sıkıntılı günlerin ardından tekrar başlaman bizlerede moral ve gaz oluyor
gül kaplamada harika oluyor çok güzel görünüyor her türlü sıkıntıya rağmen final yakın görünüyor çok yakın takipçinim senden çok şeyler öğreniyorum iyi çalışmalar yapabileceğimiz bişeyler varsa her zaman yanındayım

ykamas' Alıntı:
Levent Bey,
Geçmiş olsun.
Sizi bu kadar emekten sonra direksiyon başında görmek tek dileğimiz.
Selamlar.

çok yeşekkürler Yusuf bey :smiley:

yayiyayayu' Alıntı:
Levent ustam çalışmalar çok güzel gidiyor seni işinin başında görmek sıkıntılı günlerin ardından tekrar başlaman bizlerede moral ve gaz oluyor
gül kaplamada harika oluyor çok güzel görünüyor her türlü sıkıntıya rağmen final yakın görünüyor çok yakın takipçinim senden çok şeyler öğreniyorum iyi çalışmalar yapabileceğimiz bişeyler varsa her zaman yanındayım

çok teşekkürler Yaşar ustam, seninde güzel haberlerini bekliyoruz :smiley:

Levent geçmiş olsun,şimdi gördüm,kusura bakma.çok sevindim tekrar çalışmaya başlamana.

Levent bey geçmiş olsun. Uzun zamandır foruma girmediğimden yeni farkkettim. Sağlığınıza kavuşup, karavanınızı tamamlamanıza devam etmenize çok sevindim. İnşallah yakında bitirir, gezilere başlar ve keyfini çıkarırsınız.

Şeref

Levent abi bugün dödüm ve baktımki güzel gelişmeler var sağlığına kavuşup tekrar çalışmaya başlamış ve güzel işler yapmışsın Allah tamamına erdirsin,yalnız usta dedik kabul ettik ama ;D üzerinde forumun baskısını hissediyorsundur ;) bakalım bu işler usta elinden nasıl oluyor :D

mayıstosböce' Alıntı:
Levent geçmiş olsun,şimdi gördüm,kusura bakma.çok sevindim tekrar çalışmaya başlamana.

iyileştim Allaha şükür, çok teşekkürler :smiley:

mseref' Alıntı:
Levent bey geçmiş olsun. Uzun zamandır foruma girmediğimden yeni farkkettim. Sağlığınıza kavuşup, karavanınızı tamamlamanıza devam etmenize çok sevindim. İnşallah yakında bitirir, gezilere başlar ve keyfini çıkarırsınız.

Şeref

çok teşşekkürler :smiley:

yaybek' Alıntı:
Levent abi bugün dödüm ve baktımki güzel gelişmeler var sağlığına kavuşup tekrar çalışmaya başlamış ve güzel işler yapmışsın Allah tamamına erdirsin,yalnız usta dedik kabul ettik ama ;D üzerinde forumun baskısını hissediyorsundur ;) bakalım bu işler usta elinden nasıl oluyor :D

Yusuf hoşgeldin dönmene sevindim :smiley:,
yaptığım işi önce kendim beğenmem lazım, eğer benim hoşuma giderse ve memnun kalırsam, herkesin beğeneceğini tahmin ediyorum :smiley:
ver gazı ;D ;D ;D

evet arkadaşlar bu haftasonu kaldığımız yerden devam ederek mutfak dolabımızın imalatına devam ettik, mutfak tezgahının arkalığı için kanal açtık, tezgahta düzeltmemiz gereken kenarlara çalıştık, kısaca mutfak tezgahımızın teknik detay işleri ile uğraştık, bu işlerli el aletleri ile yapınca tabiki zorlanıyorsunuz, elimizde profesyonel makinalar olsa bu işler bir saat sürmez ama biz bir gün uğraşıyoruz, kesmeye çalıştığımız yerlere önce kalıp kurup sonrada elde tesviye ederek düzeltiyoruz,

DSC01063.JPG

DSC01064.JPG

DSC01065.JPG

DSC01066.JPG

DSC01067.JPG

DSC01068.JPG

DSC01069.JPG

DSC01070.JPG

DSC01071.JPG

DSC01073.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR