Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,767
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

gezmen' Alıntı:
Levent Bey, usta olduğunuz belli oluyor. (Karavan ustası olmasanız da.) Yazı ve fotoğraflardan gördüğüm/anladığım ölçüde yani. Kendim bilmesem ve yap(a)masam da aklın yolu bir olduğundan, az çok bazı şeyleri görme/anlama olanağı oluyor. Teknik konulardan anlamam, el yatkınlığımın olup olmadığını pek bilmesem de mühendis kafamın olmadığını biliyorum. Yarım yamalak yapılacak/yapacağım işleri de beğenmem. Bu saatten sonra da bu işlere kalkışmak ne denli doğru olur bilmem ama çok zor...

Yusuf'un ayrıntılı yapım öyküsünden sonra Levent Ustanın çalışması da iyi bir kılavuz olacaktır; tüm eli birazcık yatkınlara, akçalı olanakları kısıtlı olanlara, kısıtlı olmayıp da kendi yapımı bir araca binmek isteyenlere...Atilla Bey de sanırım bu öyküyü de toparlar ve bizlere sunar..

Belki birçok arkadaşın düşündüğü ama dillendir(e)mediği birşeyi söylemek isterim; bu becerili arkadaşlar, neden birer kamper yaparlar da aynı anda iki işi birden çıkartmazlar? Her ekipmandan bir tane alacağına/yapacağına ikişer tane yapar olur biter..Hayrınız dokunur yahu!... ;) :D ;D

Kolaylıklar dilerim.
Cavid Sezen
Not: Yalıtım malzemesi, strafor gibi görünüyor, öyle mi?

Cavid ağbi güzel sözleriniz için çok teşekkürler :smiley:
maddi olanakların yetersizliği, yer sorunu, zaman sorunu nedeni ile aynı anda iki araç yapmanın imkanı yok, keşke imkanlar müsait olsa, iki araç daha ucuza çıkar birinden artan malzemeyi öbüründe kullanırız fire vermeden, arkadaşlarımızında işini görmüş olurduk,
yalıtım malzemesi strafor, kendi araştırmalarımda en mantıklısı bu malzeme,
selamlar

Etiketler

orbay74' Alıntı:
Levent kardesım.
Hem estetık gorunuyor hem de oldukca saglam oldugu kanaatındeyım . Camlar cok hoş gorunuyor . Bahar yorgunlugundan daha cok dusunce yorgunlugu cektıgını gtahmın edıyorum. Hem ne yapacagını nasıl kısıtlı ımkanlarla dusundugunu nasıl uygulayacagını bın-bır turlu tarafından on dakıgada on defa fıkır degıstırerek uygulamak oldukca zaman kaybettırdıgını tahmın edıyororum. Ustune-ustluk bır de dostlarımızın takıbınde olmanın verdıgı ve onlarında begenısını kazanabılme kaygusu da bır dıger zorunluluk oluyor.
Depoya krıko vurmussun. Dedım ya hem saglam hem estetık. . . . Laf aramızda , elektrıklıı makasına bayıldım.
Kolay gelsın. sevgı saygı ve selamlarımı gonderıyorum.

Nasrettin hoca damdan düşünce ne demiş '' bana damdan düşen bir adam getirin, benim halimden ancak o anlar''
bizim durumumuzuda karavan yapan çok iyi anlar ;D ;D ;D Mehmet ağbi gibi, durumu çok iyi özetlemiş ;D ;D ;D

Bu işi yapmanın en ideal ortamı, kapalı , kapısı kilitlenebilir bir mekan olması, dağıttığın malzemeyi ,akşam olunca ortalıkda bırakıp gidip yatıcan..Bahçelerde, sokaklarda ancak bu kadar olur..kimse zannetmesinki, her şey pür liman ilerliyor, kaç tane fikri evvel, belediyeye, polise şikayet ediyor, ekip geliyor, bunlar bilinmiyor...Kapalı mekanda aynı anda 2 karavanda yapılır 3 karavanda yapılır..

atiladi' Alıntı:
Bu işi yapmanın en ideal ortamı, kapalı , kapısı kilitlenebilir bir mekan olması, dağıttığın malzemeyi ,akşam olunca ortalıkda bırakıp gidip yatıcan..Bahçelerde, sokaklarda ancak bu kadar olur..kimse zannetmesinki, her şey pür liman ilerliyor, kaç tane fikri evvel, belediyeye, polise şikayet ediyor, ekip geliyor, bunlar bilinmiyor...Kapalı mekanda aynı anda 2 karavanda yapılır 3 karavanda yapılır..

en çok zaman kaybı aletleri çıkarmak iş bitince de toparlayıp içeri almak, hele akşam iş çıkışı çalışmalarda çok problem oluyor, işden geldin 19,30 birşeyler atıştırıp işe başlama 20,00 , saat 22,00de mecburen paydos toplanıp eve çıkmak 23,00, haftasonları en erken 10'da işe başlıyabiliyorsun

bu hafta biraz daha çalıştık arkadaşlar,
önce pis su depolarının havalandırma tahliyesini taktık,

DSC00932.JPG

DSC00933.JPG

DSC00934.JPG

DSC00935.JPG

arkasından tuvalet camının çerçecesini yaptık ve yerine alıştırdık, arkasından mastikleyip yapıştırdık,

DSC00942.JPG

DSC00943.JPG

DSC00948.JPG

yan cam çerçevesini mastikleyip yerine oturttuk,

DSC00937.JPG

çıraklar iş başında, kimseyi boş bırakmıyoruz ;D ;D ;D

DSC00945.JPG

hava tahliyesinin hortumunu bağlıyoruz,

DSC00936.JPG

tuvaletin yan duvarını kapatmaya başlıyoruz, önce kontraplağı yerine alıştırıyoruz,

DSC00950.JPG

arkasından strofor döşeyip kapatıyoruz, çıraklar iş başında ;D

DSC00954.JPG

DSC00955.JPG

DSC00956.JPG

DSC00957.JPG

DSC00959.JPG

DSC00961.JPG

çıraklar çok çalışınca onlara çay ikram ediyoruz ;D

DSC00962.JPG

sonra freze ile cam ve sabunluk yerlerini açıyoruz,

DSC00966.JPG

DSC00965.JPG

DSC00970.JPG

DSC00971.JPG

DSC00972.JPG

DSC00976.JPG

arkasından montajı bitiriyoruz, vidaları atarken havşalı matkap kullanıp bir seferde hem delik hemde havşa işini hallediyoruz, vidalamak daha kolay oluyor ve vida başı dışarda kalmıyor,

DSC00977.JPG

DSC00978.JPG

DSC00979.JPG

19 mayıs tatilini böyle değerlendirip yeğenlerle birlikte çalıştık,
cumartesi yağmur nedeni ile kapalıyız,
pazar günü çalışmaya başlayınca bir ''süpriz'' kelimesi ile kafamı kaldırınca Atilla ağbi karşımda, evde canı sıkılınca atla gel, güzel süpriz oldu, beraber muhabbet edip yan duvarlar için kalıp yaptık, Bülent bey de bir merhaba dedi şile'ye giderken selam vermek için uğramış,resim çekmeyi unutmuşuz,
pazar günüde kalıp çıkartıp sadece bir duvarı yerine oturtabiliyoruz,

DSC00983.JPG

DSC00987.JPG

DSC00988.JPG

DSC00990.JPG

bu hafta da bu kadar :smiley:

Okul tatili yaklaşınca çıraklar biran evvel bitsin de gezelim düşüncesiyle bayağı faalmişler.Göründüğü kadarıylada bayağı iş bitirmişler :smiley: Tekrar kolay gelsin.

enverdede' Alıntı:
Okul tatili yaklaşınca çıraklar biran evvel bitsin de gezelim düşüncesiyle bayağı faalmişler.Göründüğü kadarıylada bayağı iş bitirmişler :smiley: Tekrar kolay gelsin.

evet onlarda sıkıldılar, baktılar çok uzadı bir el atalımda çabuk bitsin telaşına düştüler ;D ;D ;D
çok teşekkürler :smiley:

Levent bey, çalışmalarınızı zevkle izliyorum.Aynı tür arabalarda çalışıyoruz.Benimki de bitmak üzere .Boya vernik sırası geldi.Yusufun çok emeği geçti.Takip etmişsinizdir sanırım.Aceleye getirmediğiniz çok iyi oldu.Düşünerek yapmak ilerde pişmanlık duyguları duymanıza neden olmaz.Bugün benim karavanın onaylanmış proje dosyası gelecek.Bende sizin gibi hafta sonları çalışabiliyorum.O nedenle sizin le bir türlü tanışamadık.Sanırım bitmiş karavanlarla bir yerde çay içeriz.işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Ömer Aktaş
Gözdemed

gozdemed' Alıntı:
Levent bey, çalışmalarınızı zevkle izliyorum.Aynı tür arabalarda çalışıyoruz.Benimki de bitmak üzere .Boya vernik sırası geldi.Yusufun çok emeği geçti.Takip etmişsinizdir sanırım.Aceleye getirmediğiniz çok iyi oldu.Düşünerek yapmak ilerde pişmanlık duyguları duymanıza neden olmaz.Bugün benim karavanın onaylanmış proje dosyası gelecek.Bende sizin gibi hafta sonları çalışabiliyorum.O nedenle sizin le bir türlü tanışamadık.Sanırım bitmiş karavanlarla bir yerde çay içeriz.işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Ömer Aktaş
Gözdemed

Ömer bey tanışamadık nasip olmadı ama haberlerinizi Yusuf'dan alıyorum, aracınızı görmesemde ne durumda olduğunu hep konuşuyoruz, boya vernik konusunda Yusuf tecrübe sahibi oldu çok temiz iş çıkaracaktır, sakın renkli vernik uygulaması tercih etmeyin,
her zaman beklerim,
çok teşekkürler,
görüşmek üzere

arkadaşlar modokodan bu çıt çıtları aldım tanesi 2,10tl,
kapattığınız zaman kitliyor, üstüne bastığınız zaman açılıyor

DSC00893.JPG

DSC00894.JPG

buralpdi' Alıntı:
arkadaşlar modokodan bu çıt çıtları aldım tanesi 2,10tl,
kapattığınız zaman kitliyor, üstüne bastığınız zaman açılıyor

DSC00893.JPG

DSC00894.JPG
Kilit konularında biraz fazlaca düşünün derim nacizane,yolda giderken en can sıkıcı durum açılan kapak.Bilhassa dolu cekmeceler evdeki cekmece gibi durmuyor nedense :smiley:Hep bi kalk gidelim durumu var. ;D

levent bey karavanınız hayırlı olsun.kazasız keyifli geziler diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR