Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 400,600
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

insel' Alıntı:
E frenci neyi kacirmis peki? Hadi gecmis olsun. Sevindim hallolduguna

İnsel hocam fren kaliperinin hareketini sağlayan iki adet pim şeklinde siyah renkli parçalar var, bu parçalar birbirine paralel olmadığı için fren kaliperi frene basıldıktan sonra geri gelmiyor ve sıkılı kalıyor, bu pimlerden bir tanesinin altına pislik gelmiş ve sıktığınızda eğri oturuyor yerine ve fren kaliperini sıkıştırıyor, söktü tornavida ile altındaki pislikleri temizledi ve tekrar yerine taktı, bu kadar basit bir çözüm,
frenci arkadaş bizden ilk resimdeki parçaları istedi bunlar 200tl çıkma, birde ilave ikinci resimdeki kırmızı okla gösterdiğim parçayıda isteyecekti ona artık kaç para isteyeceklerdi bilemiyorum

seyyah54' Alıntı:
Levent önce misafirlerine acil şifalar dilerim.Benimde aynı sıkıntı omuştu.Sakaryada bir frenci dediler gittim.Adam bir tornovida bas çek derken abi kontrol et bakayım dedi el freni bomba gibi.Dediğine katılıyorum.Eskilerin söylediği gibi bir avuç unun varsa fırıncıya verde ekmeğini alırsın derler.İstanbula geldiğim ilk gün çay alacağımı almaya geleceğim.

çok teşekkürler, bizde güya unu fırıncıya götürdük ama pastacı yaptı ekmeği :D

gezmen' Alıntı:
Bu bir ahlak, bilgi, doyum, mesleki kontrol...vb sorunu; bunların hiçbiri yoksa!... :( :mad: ???

Levent Ustam, şu saygıdeğer ustanın adını ve adresini yazıver de birileri de sebeplensin... ;)

Cavid Sezen

Cavid hocam İstanbul'daki arkadaşları yönlendireceğimiz iki Hakan ustamız oldu, zaten gitmeden bizleri arasınlar

Yusuf Aybek' Alıntı:
Levent abi frenin hallolmasına sevindim ustanında ellerine sağlık Allah işini rast getirsin.

sağol Yusuf :smiley:

S6303619aaa.jpg

S6303613aa.jpg

Etiketler

Levent geçmiş olsun, bukadar basit bir iş için seni epey meşgül etti dikkatli olmasan paralar uçacaktı demekki :mad:
adamlar paramızı çarpma ustası olmuşlar.

güngör' Alıntı:
Levent geçmiş olsun, bukadar basit bir iş için seni epey meşgül etti dikkatli olmasan paralar uçacaktı demekki :mad:
adamlar paramızı çarpma ustası olmuşlar.

aynen Levent hocam, bilerek paylaştımki insanlar uyanık olsun, artık bir arıza olunca iki ayrı ustaya göstermek lazım,
gerçi Gökhan demişti ağbi meşhur olanlardan kaçacaksın diye dinlemedim ;D

Levent selamlar kolayca hallolduğuna sevindim.
Ama biz çalışanlar için usta peşinde koşmak zaman ayırmak bu işlerle uğraşmak en büyük külfet maddi kısmıda cabası...
Dediğiniz gibi ünlü ustalarda kaçacaksın (hakkıyla yapanlar hariç) buna benzer bir fren macerasıda benim başıma gelmişti Gebze'de ünlü bir frenciye gittim durumu anlattım yarı dinledi yarı dinlemedi önündeki bilgisayar da oyun oynarken içimden neyse dedim oradan 16-17 yaşında bir çocuk çağırdı olum abinle ilgilen dedi...
Sonra bu gençede dilimin döndüğünce anlattım oda tamam abi hallederiz dediii....Bu hallederizi ne zaman duysam kıllanırım yaaa neyse işleme başladı söktü baktı abi dedi şu değişecek bu değişecek vsvsvs bilgisayar başındaki ustasıda kafasını bile kaldırmadan he hee dedi tamam dedim ne gerekiyorsa yap malum süre az hafta sonu bu iş bitmeli...Değiştirdi yaptı oldumu dedim tamamdır abi bi tecrübe yapalım tamam dedi bindik araca sokak arasında gidiyoruz ayağımı frene dokundum araba sağa kapaklandı direksiyon kaçtı elimden o derece bu neden dedim genç abi balata yeniya alışır???Neyse böyle bir kaç tecrübe döndük dükkana o malum usta bilgisayardan kafasını kaldırmayan usta hesap ödeneceği zaman atmaca oldu eline bir kağıt kalem yazdı çizdi topladı o günkü rakam iyi bir para tuttu sen yabancı değilsin 15 20 TL de ikram ben nakiti verdim sen sağ ben selamet 4 saat sonra falan ayrıldım frenciden...
Macera şimdi esas yolda gidiyorum ama frene basmak istemiyorum arabanın nereye gideceği belli değil...15 20 gün sonra bu böyle olmaz dedim sanayiden bir tanıdık esnaf bir usta tarif etti TÜV istasyonlarının cihazından da almış dedi selamımı söyle dedi...Ustaya gittim büyük araç yapmıyorum ama dedi selamını getirdiğin ustamı kıramam dedi aldı karavanı bir tur attı geldi sen bunla nasıl dolaştın dedi dolaşamadım ki dedim bu arada bir önceki frencide bu dükkana 70 mt. mesafede ve önü görülebiliyor ve bana inanırmısınız ne dedi sen şu ustaya mı gittin dedi evet dedim nereden anladın tebessüm etti ve hiçbirşey demedi...
Uzun lafın kısası diğer gencin yaptığı herseyi baştan yaptı yaklaşık 1 gün uğraştı makinaya defalarca soktu kolay değil tabi 1988 model araba bende sıfır araba teslim etmedim farkındayım şunu vurgulamak istiyorum sadece el fren telini değiştirmemek için 3 defa söktü taktı tabii ben ne yaptığını anlamadım en son makinaya girdiğinde gene olmayınca mecbur değiştireceğiz dedi usta dedim ne kadar bu tel 20 tl falan dedi ben o an usta yazıktır emeğine baştan söyleseydin ya dedim olurmu dedi niye boşuna masraf olsun belki kurtarırdık dedi...Bu arada son hesap diğer ustanın yarı parası tutmuştu...
İşte dostlar biraz uzun oldu ama o günden sonra artık dürüst esnafların azaldığını anladım artık sanayilerde işletmeler araç gelsin çırak bir şeyler yapsın paramızı alalım sonra ne hali varsa görsüne dönmüş o yüzden sanayide işsizlikten iş yok diyen kapatan böyle zihniyetteki ustalara hiç acımıyorum...
Herkese elinden iş gelen ustalarla karşılaşmasını dilerim..
Tamer

Tamer sanada geçmiş olsun, dediğin gibi biz çalışanların sadece cumartesi günü sanayiye gitme şansı var, olmadı bir hafta daha araç bekleyecek, ben aldıkları işçilik parasını helal etmiyorum, ne diyeyim,
gitsen kavga etsende bir şey değişmiyor, kafa yapıları değişmedikce böyle sürer gider....
ben kendi çevremdeki hiçbir kimseyi bu arkadaşa göndermem artık, buradan ismini yazamıyorum ama yüz yüze herkese söylerim

Tamer doğru ustayı bulmuşsun bunda şüphe yok,bu konu da ki sorunun halloldu,şimdi diğer bölümler için de usta bulmak lazım.

Levent sana da kolay gelsin sen de mümkün olduğunca az fren kullan artık 3 sefer lazım olsa bir sefer kullan.

mayıstosböce' Alıntı:
Levent sana da kolay gelsin sen de mümkün olduğunca az fren kullan artık 3 sefer lazım olsa bir sefer kullan.

öyle yapıyorum, bende motor frenide var genelde onu kullanıyorum ;D

Çok açil olmayan ve tespit edilmiş arızaları önce sitemize yazıp yardım ve görüş isteyebiliriz.
Hatta bunun için bir başlık açmak gerekiyor .Selamlar.

Çok yerinde bir tespit.

zaloğlu' Alıntı:
Çok açil olmayan ve tespit edilmiş arızaları önce sitemize yazıp yardım ve görüş isteyebiliriz.

zaloğlu' Alıntı:
,

bencede çok yararlı olur, ayrı bir başlıkta arızayı yazarak fikirler alınanbilir serbest muhabbet başlığı gibi

buralpdi' Alıntı:
,bencede çok yararlı olur, ayrı bir başlıkta arızayı yazarak fikirler alınanbilir serbest muhabbet başlığı gibi

Arkadaşlar önerinize kayıtsız kalınacak gibi değil güzel öneri ancak forumun bütünlüğünü düşünmeliyiz ve Araçlar
başlığındaki http://www.gezenbilir.com/index.php?board=249.0 linkte bu konuları paylaşabilir ve karavan bölümüne
link vererek haberdar edebilirsiniz.
Selamlar.

buralpdi' Alıntı:
,

bencede çok yararlı olur, ayrı bir başlıkta arızayı yazarak fikirler alınanbilir serbest muhabbet başlığı gibi

Avrupada iscilik pahali oldugu icin her arabanin her farkli modeli icin bir cok forum kurulmus durumda. Insanlar birbirine sorarak, fikir aliyorlar ve kendileri islerini hallediyorlar. Cunku iscilik gercekten pahali. Burada saatine 80 Pound istiyorlar. Bir fren balatasi degisimi 2-3 saat surdugunde sirf 240 pound iscilik veriyorsunuz + parca masrafi. Ben frenlerin yan sanayisini 10 pound gibi bir fiyata alip kendim degistirmistim. Ayrica Haynes diye bir firmanin cikarttigi arac kataloglari var. Ben bunlardan bir tane edinmistim. Her model icin ayri kitap mevcut. Her turlu vidasina kadar ince ince fotografli sokmeyi takmayi anlatiyor.

Eger bizdede boyle bir kultur olusur ve Haynes kitaplarindan edinirsek bir cok isi kendimizin yapmasi ve bosuna para vermemek hayal degil. Cunku bu forumdaki toplam kendi karavanlarini kendileri yapan becerikli bir toplam.

Melih Bey bende Fransa'da yaşayan bir insan olarak Levent Abi'de bilir her şeyi kendim yapmayı öğrendim. Hayatımda araç elektriği nedir bilmezdim hatta büyük olasılıkla Levent Abiye bilmediğim için anlamsız sorular sormuşta olabilirim ama sonunda çözdüm. Eğer okuyup öğrenmeyi seviyorsanız ve birazda yetenek varsa herşeyi halleder insanoğlu. Ben hep şunu derim insan anasının karnından kaportacı, elektrikçi, tamirci, doktor doğmuyor. Çalışıyor uğraşıyor ve sonunda bir dereceye geliyor. Ha bazen iyi kaportacı oluyor bazen kötü ama bir şey oluyor. Bende sizi taktir ediyorum. Benimde karavanımın şimdi fren disklerinin değişmesi lazım hadi hayırlısı. Neyse burada Süleyman diye çok iyi bir garaj sahibi ile tanıştım bereket ama dediğiniz kataloğa sahip olmak isterim. Levent abiden izin isteyerek biraz konuyu dağıtıyorum ama nasıl sahip oldunuz ve tecrübenizi paylaşırmısınız...?

Size kesinlikle katiliyorum, biraz mecburiyetten, birazda sabirla insan herseyi yapiyor. Ben bu katalogu internette duymustum ve aracimin modeline gore siparis verdim (Opel combo). Haynes manuals diye aratinca cikiyor nette. Yanliz her arac icin yok. Internette okudum ducato kullanicilari cok baski yapiyorlarmis cikarmalari icin ama henuz docato icin yokmus.

Bu arada fren padlarinin degisimi cok basit. Sadece degistirdikten sonra bir yardimciya ihtiyaciniz var frenlerin havasini almak icin. Bir kisinin surekli freni pompalamasi gerekli. Tabii birde surekli fren hidroligini belli seviyede tutmak gerekiyorki alttan havasini alirken, ustten sisteme tekrar hava girmesin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR