iki hafta önce Kartal sanayinin en iyi frencisine gittik, benim yiğidonun sağ arka tekerden ses geliyordu, söktüler el fren balataları bitmiş değiştirdiler, arka fren balatasının biri sağlam öteki bitmişti, fren sıkılı kalıyormuş, fren merkezinin tamir takımını değiştirdiler, taktılar lastiği fakat fren yine sıkılı kalıyor, usta fren kaliperinin taşıyıcısı eğrilmiştir dedi ve parça istedi, hesap 270tl ödedik ve işimiz hallolmadı :-\ ,
ustanın istediği parçalara yenisi 800tl çıkmasına 400tl dediler, bizde acele etmeyelim araştıralım derken Ankaradan Nihat hocamı aradık(eline emeğine sağlık) hafta içi sağolsun sanayilerde gezerek aynı parçaların çıkmasını bize 200tl buldu, yanlışlık olmasın diyerek resimlerini çekip yolladı, bizde bu resimleri ustaya gösterip teyid aldıktan sonra parçaları sipariş edecektik,
bugün Bülent ağbiyle buluşduk, sanayiye giderken şurada bir usta var istersen birde ona gösterelim dedi, girdik derdimizi anlattık, söktü tekeri frene bas-bırak sonrada tamam ağbi yarım saatte hallederiz dedi ve yaptı, borcumuz ne usta dedim bir şey yapmadıkki dedi ısrar ettim 20tl yeter ağbi dedi.........
biri sadece fren üzerine çalışan ve günde belki fren arızası olarak onlarca araç gelenbir yer, diğeri esas işi fren olmayan mahalle arasında bir usta..........