Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 400,610

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

yaybek' Alıntı:
Usta Maltepe'ye gelmeyi bende çok istiyorum pazar günü izinliyim ama son dakikada bir şey çıkımasa kısmetse geleceğim.

gelebilirsen sevinirim, iki muhabbet ederiz ne zamandır görüşemedik, selamlar :smiley:

buralpdi' Alıntı:
gelebilirsen sevinirim, iki muhabbet ederiz ne zamandır görüşemedik, selamlar :smiley:

Usta eli boş geleceğim malum şehirlerarası yol ve otobüs,minibüs yolculuğu olacak elde tepsi börek ile otobüse binişim olur ama inişim olmaz sanırım ;D artık bizde ikramları kabul edeceğiz.

yaybek' Alıntı:
Usta eli boş geleceğim malum şehirlerarası yol ve otobüs,minibüs yolculuğu olacak elde tepsi börek ile otobüse binişim olur ama inişim olmaz sanırım ;D artık bizde ikramları kabul edeceğiz.

Sevgili Yusuf elinde fotograf makinanla gelmen yeterli, selamlar.

yaybek' Alıntı:

Levent hocamın dediği gibi makinenle gel, ben seni aç bırakmam ;D ;D ;D

bu gün maliyeye gittim, benim karavan halen kamyonet olarak gözüküyor ve vergi ona göre çıkıyor, derdimi anlattıktan sonra bana bir yazı verdiler bu yazı ile ruhsatı çıkardığım karakola gidip evrakları alarak ümraniye trafik şubede bu hatayı düzelttirmem gerektiği söylendi,( hatayı ben yaptım ya benim düzelttirmem gerekiyormuş) bu iş benim işimmi benimmi ilgilenmem lazım dediğimde ilgilenirseniz sizin faydanıza olur cevabını aldım :-X :-X :-X

Ben farklı bir yol izlemiştim....Karavan dönüşümü için TSE'ye verilen proje dosyasını 3 kopya çoğalttım, birini TÜV muayenede verdim, diğerini Rusat işlemlerini yapan Trafik şubesine verdim, sonuncusunuda vergi dairesine götürdüm benim aracım artık karavan oldu, işte yeni ruhsat işte dönüşüm projeleri gereğini yapın dedim, verdiğim kopya proje dosyasını alıp arşivlerine kaldırdılar, bilgisayardan karavan diye değiştirdiler, 2 dakika sonra vergi dairesinde de araç karavan oldu...Hayatımda, devlet kapısında, en düzgün ve en çabuk biten işim oldu...

atiladi' Alıntı:
Ben farklı bir yol izlemiştim....Karavan dönüşümü için TSE'ye verilen proje dosyasını 3 kopya çoğalttım, birini TÜV muayenede verdim, diğerini Rusat işlemlerini yapan Trafik şubesine verdim, sonuncusunuda vergi dairesine götürdüm benim aracım artık karavan oldu, işte yeni ruhsat işte dönüşüm projeleri gereğini yapın dedim, verdiğim kopya proje dosyasını alıp arşivlerine kaldırdılar, bilgisayardan karavan diye değiştirdiler, 2 dakika sonra vergi dairesinde de araç karavan oldu...Hayatımda, devlet kapısında, en düzgün ve en çabuk biten işim oldu...

ben en başında maliyeye giderek sordum aracımı karavan yapacağım ne yol izlemem gerekir diye, bana sizin yapabileceğiniz bir şey yok, trafik bize yazı gönderecek dediler :-X

Benzer problem nedeniyle M.T.Vergi dairesi ile mahkemelik oldum karar aleyhime sonuçlandı :-*üst mahkemeye
müraacat ettim sonucu :-[ bekliyorum.
Doğrusu Atillanın yaptığı, kendi hatalarından ceza ve faiz işletmişler ve öyle pişkin bir savunma :eek: yazmışlarki ancak
hepsi devleti temsil eden kurumlar olunca ortada kendileri adına hata yok işini takip etmeyen vatandaş var :-[

Levent, sorun, senin dönem atlatmış olmandan kaynaklanıyor, karavan dönüşümünden sonra ilk TÜV'e gittiğinde elinde dönüşüm EK1 belgesi de vardı, bu belgeyi trafiğe verdin, bu belgenin fotokopisini almış olsaydın uğraşmayacakdın, çünkü vergi dairesi işte o EK1 belgesini, dönüşüm zamanınını anlayabilmek için istiyor..

atiladi' Alıntı:
Levent, sorun, senin dönem atlatmış olmandan kaynaklanıyor, karavan dönüşümünden sonra ilk TÜV'e gittiğinde elinde dönüşüm EK1 belgesi de vardı, bu belgeyi trafiğe verdin, bu belgenin fotokopisini almış olsaydın uğraşmayacakdın, çünkü vergi dairesi işte o EK1 belgesini, dönüşüm zamanınını anlayabilmek için istiyor..

hayır Atilla ağbi maliye, git Ümraniye trafik şubeye aracını karavan yaptır (dosyanı karavan olarak tescil ettir), ondan sonrada ben hesap keseyim sana diyor, yani sisteme girdiği zaman motokaran olarak görmek ve ona göre vergi kesmek istiyor

Anlaşıldığına göre, iki şehir arasında prosedür farkları olduğu gibi, istanbul içi iki yaka arasında bile prosedürlerde bazı farklar var...

Vergi dairesi internet sayfasında şu anda aracın göründüğü şekil aşağıdaki gibidir..Cinsi Motorlu karavan, ödenecek vergi 384 x 2=768 TL

mtv.jpg

Bende Atilla abinin yaptığı gibi yapmıştım trafik tescil evrak gönderecek vergi dairesindede motokaravan olacak diye biliyordum sanırım Cevdet Çelikörs abi idi bana o iş bazen 2 sene sürer en iyisi git trafik tescilden dosyanın bir kopyasını al kaşelet ve nakil vasıtaları vergi dairesine götür dedi bende gidip trafikten dosyanın kopyasını istedim polisler önce ısrar etti bende diretince gönülsüz gönülsüz oflaya puflaya 3 sayfa fotokopi çekip aslının aynısıdır kaşe ve parafe ettikten sonra verdiler,bende hiç karşıya geçmeden Bakırköydeki vergi dairesine gidip oradan fax çektirdim ve dosyaya işlediler bekledim yarım saatte oldu cevabı geldi karavan olduğundan yarı yıl vergide yaklaşık 50 lira artmıştı bu farkın ilerleyen tarihlerde geleceğini o zaman ödeyebileceğimi söylediler ama ben arabayı sattım aradan 1 sene geçti toplam 3 sene bu yaz geldi hemde gecikmesi ile birlikte :mad: araç benim üzerimde olmamasına rağmen o tarihte bende olduğundan benim adıma taahhütlü gelmişti mecburen gidip 90 lira gibi bir parayı ödedim,şefe çıktım durumu anlattım bana sen haklısın ama sistem bu şekilde işliyor yapacak birşey yok dedi günde kaç tane senin gibi geliyor, anlayacağınız sistem kokouşmuş.

Yiğido silkelense çıkacak gibi duruyor Levent yollara.Her akşam iş dönüşü indiriyorum karları üzerinden ama bir türlü malzemeleri atamadım içine.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR