Gültekin nerelerdesin , aralık 11 maltepe buluşması var beklerim, selamlar
TA2RX' Alıntı:
Fikir güzel. Ama benim kafamda üç konuda soru kaldı:
1. 0,85KW = 850Watt /12V = 70A. (Aküyü zorlamaz mı?)
2. 906/2000 Kg kapasite. (Ne demek? Dikeyde 906, yatayda 2000 Kg?)
3. Yalnız destek için kullanılacak ise, hem aracı sürüp hem vinci nasıl çalıştıracağız? (Gördüğüm kadarıyla harici bir kumandası var.)
Bekir hocam,
1. araç çalışır durumda iken şarz dinamosundan elektrik alması lazım
2. bazen araca ilk hareketi verdikten sonra devamı gelir, bu yüzden birkaç kişi aracı itiyormuş gibi yardımcı olur
3. bu büyüklükteki vinçten sadece destek olmasını bekleyebilirsiniz, aracı vinçle beraber en fazla 5m sürmek zorundasınız, tek eliniz vincin kumandası olunca aracı kullanırsınız
selamlar
zaloğlu' Alıntı:
Levent , usta dediğin çırağına iyi örnek olanıdır.Eline sağlık. Sağlıklı,mutlu günlerde kullanman dileğimdir.
Bana çok güzel örnekler sunuyorsun.Bülen te selamlar.
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
buralpdi' Alıntı:
Bekir hocam,
1. araç çalışır durumda iken şarz dinamosundan elektrik alması lazım
2. bazen araca ilk hareketi verdikten sonra devamı gelir, bu yüzden birkaç kişi aracı itiyormuş gibi yardımcı olur
3. bu büyüklükteki vinçten sadece destek olmasını bekleyebilirsiniz, aracı vinçle beraber en fazla 5m sürmek zorundasınız, tek eliniz vincin kumandası olunca aracı kullanırsınız
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Levent kardeşim.
Tente harika olmuş ellerine saglık.
Kurtarma vinç'i hep aklıma takılan bir konuydu. Hani olur olmaz yerlere gidersek , batıp kaldığımızda , ola şi kaydıgımızda ne ederim diye düşünüp aklıma gelende , kriko esasına benzer bır yonle kullanılan bir ucu sabit bir noktaya baglanıp diger ucunu kurtarılacak araca baglayarak , kollu mekanızmayı kurarak kurtarma işlemi yapılan seyyar vinçler gelirdi aklıma. Bu sizin buldugunuz bana cok daha fonksiyonel geldi . Hem de elektrikli mekanık olm ası ayrıca bır kolaylık . Bu vınçlerın hazır olarak satın alınabilecegi hiç aklıma gelmemişti . Gercekten gerekli bir unsur. Her yerde insan gucü yardımı alabilme imkanı bulamayabiliriz.
Kolay gelsin selamlar.
Çok teşekkürler Mahmut, tentede önemli ihtiyaçlar listesinde, hep geri planda kalmasına rağmen sonunda tente işini halletmek lazım
mehmet_mtrs' Alıntı:
Levent kardeşim.
Tente harika olmuş ellerine saglık.
Kurtarma vinç'i hep aklıma takılan bir konuydu. Hani olur olmaz yerlere gidersek , batıp kaldığımızda , ola şi kaydıgımızda ne ederim diye düşünüp aklıma gelende , kriko esasına benzer bır yonle kullanılan bir ucu sabit bir noktaya baglanıp diger ucunu kurtarılacak araca baglayarak , kollu mekanızmayı kurarak kurtarma işlemi yapılan seyyar vinçler gelirdi aklıma. Bu sizin buldugunuz bana cok daha fonksiyonel geldi . Hem de elektrikli mekanık olm ası ayrıca bır kolaylık . Bu vınçlerın hazır olarak satın alınabilecegi hiç aklıma gelmemişti . Gercekten gerekli bir unsur. Her yerde insan gucü yardımı alabilme imkanı bulamayabiliriz.
Kolay gelsin selamlar.