İlhan ağbi üzgünüm, en hafif olanı benimki,
aparatın toplam ağırlığı max 40kg fakat üzerine koyacağımız motosiklet 90kg yani araca 130kg artı yük demek, araçtan 130 kg ne atabilirsin nelerden fedakarlık yapabilirsin (yengem hariç)bilemiyorum ;D ;D
benim panel 36v olduğu için şarzda sorun var, araştırmalarımda 12v akü şarz ettiğim için 36v panelin yaklaşık 3/1 kullanabiliyormuşum , şarz ünitesi gelen 36v'tan kendisine lazım olan 12v alıp geri kalan 24v yok sayıyor, yani 180 w paneli ben 60w gibi kullanıyormuşum
(anladığım kadarı ile basit anlatmaya çalıştım hata olduysa düzeltirsiniz arkadaşlar)
tek panel 6x12 hücrelere sahip 2x24 + 2x24 + 2x24 şeklinde parelel bağlı,
Ferhat'la geziye çıkmadan önce 3'e bölelim diye konuştuk fakat bölme işide kolay olmayacak risk olduğunu söyledi, hücreleri bozabiliriz endişesi var
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
Levent bey; parcalamadan bir çözümü var ama servis akülerinizi (Yaşam akülerinizi) Şarja seri bağlayın karavanın yükünü ikiye bölün. Ara uc olarak 12 v olarak her iki aküdende alın. Burda önemli trik kullanılan yükün mümkün olduğunca eşit olması. Ancak uzun vadede akülerinizden biri düşük değer gösterebilir ama yeni bir panel masrafından daha ucuza malolur size. Ancak sarj unıtenızın 24 volt cıkısı varmı onu bılmıyorum. varsa bence uygulayın olur.
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
marlon' Alıntı:
Levent bey; parcalamadan bir çözümü var ama servis akülerinizi (Yaşam akülerinizi) Şarja seri bağlayın karavanın yükünü ikiye bölün. Ara uc olarak 12 v olarak her iki aküdende alın. Burda önemli trik kullanılan yükün mümkün olduğunca eşit olması. Ancak uzun vadede akülerinizden biri düşük değer gösterebilir ama yeni bir panel masrafından daha ucuza malolur size. Ancak sarj unıtenızın 24 volt cıkısı varmı onu bılmıyorum. varsa bence uygulayın olur.
Yazılanlar kaymıs tam mealı şu)
Akülerinizi seri bağlayın toplamı 24 volt olur. karavan yukunuzu ıkı eşit yüke bölün negatif orta uc olacak şekilde iki akuye dağıtın.(aynen 3 faz bağlantı gibi) sarj cıhazınız 24 volt verıyorsa kı verıyor dıye hatırlıyorum.(yoksa degısemesı gereklı ki sarj cıhazı panelden ucuz dıye bılıyorum) sarjıda 24 volt aku grubuna verın.