Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 404,059
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Oğuz bey, sizin gibi düşünüyorum ama beni tedirgin eden ruhsatta 2+1 geçecek ve bu yüzden hersene muayenede 2+1 koltuk düzenini ve emniyet kemerlerini soracaklar, öndeki ikili koltuk düzenini bu yüzden bozmaktan korkuyorum

Etiketler

Haklısınız Levent bey. benim araç ocak 2009 da TUV den geçti ( 3+1) şeklinde ( ön tek yolcu koltuğu ) ama şubat 2009 dan itibaren TUV/TSE de şartlar değişti. Benimde arka koltukta emniyet kemeri yok bakalım 2010 TUV muayenesi nasıl geçecek, göreceğiz. Karşılıklı koltukları da TSE de plan/TUV de gerçek yatak şekline getirip öyle geçersiniz diye umuyorum.
Oğuz

Levent Bey merhaba,
Çocukları araç içi yerleşim için sormuştum. Bu durumda en az 10 sene karavanda yatma açısından rahatsınız. İnşallah ilerde sizin de hayırlı evletlarınız olur, hele de 1 kız ve 1 oğlan olursa 8-10 yaşından sonra sorun olmaya başlıyor yatacak yer. Benim. ellerinizden öper 2 çocuğum var, 1 kız 81 li, 1 erkek 83 lü. 1988 yılında 4 mt. lik çekme karavan almıştım, iki tane çift kişilik yatak vardı. 94 yılına kadar hiç sorunsuz idare ettik. Birinde biz diğerinde de çocuklar birlikte yatıyorlardı. Çoculkar büyümeye başlayınca gezmeli tatillerden ziyade uzun konaklamalı tatılleri seçtik ve oğlumuz da karavanın dışında yatmaya başladı. 2000 de de evimizi yaptırırken karavanımızı satmak zorunda kaldım. 2003 de minübüsü aldım, 4 kişiyi sığdıracak karavan yapabilmek için çok kafa patlattım ama olmadı. Gerçi şimdide okullar bitti, 2 yıldır çocuklar da çalışmaya başladılar, artık aynı dönemde tatil yapamaz olduk. Ben de 3 kişilik senin projeye benzer bir projeyle imalata başladım.
Sana da mutlu günlerde kazasız seyhatlerde gönlünce kullanacağın karavanlar diliyorum. Ama şunu da unutma. Bu senin ilk karavanın olacak,son değil. İnşallah ilerde bütçen elverdiği ölçüde daha kullanışlı ve güzel nice karavanların olacak. Bu nedenle karavanını önümüzdeki 3-5 yıla göre planla. Daha sonra ihtiyaçlar değiştikçe başka karavanlar planlamaya ve yapmaya başlayacaksın.

teos' Alıntı:
Haklısınız Levent bey. benim araç ocak 2009 da TUV den geçti ( 3+1) şeklinde ( ön tek yolcu koltuğu ) ama şubat 2009 dan itibaren TUV/TSE de şartlar değişti. Benimde arka koltukta emniyet kemeri yok bakalım 2010 TUV muayenesi nasıl geçecek, göreceğiz. Karşılıklı koltukları da TSE de plan/TUV de gerçek yatak şekline getirip öyle geçersiniz diye umuyorum.
Oğuz
karşılıklı koltukları yatak olarak geçireceğiz ama bu şartlarda öndeki iki kişilik yolcu ve şöför koltuklarına dokunamıyoruz. muayeneden geçebilecek şekilde ön koltukları oturma gurubuna nasıl dahil ederim kafamı şimdi ona yoruyorum ve araştırıyorum

sayın Arı şuan dukato planına göre 4 kişiyi rahatlıkla yatırabiliyoruz, arkadaki sabit yatak zaten iki kişilik oturma gurbunda bir kişi ön koltuklarda bir kişi olmak suretiyle. fakat çocuklar büyüdükten sonra pek anne ve babasıyla tatil yapmak istemiyorlar (kendi gözlemlerim)
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasın mürüvetlerinide görmeyi nasip etsin. sonradan karavan değiştirebilirmiyim bilmiyorum ama insanoğlu bu illa en güzelini ve en iyisine binmek istiyor, bakalım zaman ne gösterecek
sevgiler

PSA grubu araçlar için bu tür bir yatak planı da uygulanabilir gibi geldi.
Hatta arka sırtlık bölümü 120 cm. gibi, tam zemine inecek şekilde düşünülürse, üst yatak, ön koltuk kafalıklarının üzerinden ön cama kadar uzatılabilir. Tabi kayacağı kızakları ve üzerine oturacağı mekanizmayı iyi düşünmek gerekiyor.
[attachment=2][attachment=3][attachment=1]

big_15682969g95.jpg

big_15682969j3u.jpg

big_15682969323.jpg

Levent abi böyle bir araç işini görmez mi? Belki vuruğu falan vardır ama fiyat çok hesaplı.
Beğenirsen bir tur alırım ona göre :D
http://www.sahibinden.com/2001_model_fiat_ducato_2_8-58WQQaXQQ16262004WQQpXQQdisplayitem&keyword=ducato

arkadaşlar yaz dolayısıyla karavan projesinden biraz uzaklaştık, tatil iş problemleri derken daha kendimize gelemedik, şimdi ramazan girdi oruçlu halimlede pek randıman vermiyorum ;D, daha tatil sendurumundan çıkamadım ;D
Yusuf'cuğum hoşbulduk, Cem kardeşim örnek çok güzel benim projeyede benziyor bunuda bir düşünelim, araba önerisi için teşekkürler ama hedef öncelikle modelli ve münkün ölduğunca donanımlı yani 2003-2004 model bir araç, arabayı yapalım bir tur atarsın ;D
herkese sevgiler

bu ilandaki aracı aldık arkadaşlar
http://www.sahibinden.com/85_000_km_de_2004_model_yasinagore_emsalsiz_dukato-53WQQaXQQ16656425WQQpXQQdisplayitem

Levent Bey hayırlısı olsun. Artık yapmayı düşündüğünüz projenin son halini yayınlarsınız.

yaybek' Alıntı:
Levent abi tekrar hayırlı olsun orta kapı altında vuruk var sanırım yaptıracaklardı demiştin birde Bakırköy trafik tescile bağlı.

orta kapının altı vuruk kendileri söz verdiği için yaptıracaklarına 500tl eksik verdim parayı daha sonrada biz uğraşamayız dediler ben yaptıracağım parası nasıl olsa bizde arka çamurluk ön ve arka plastikleride eksik
tescil ümraniye sen nasıl bakırköy gördün anlamadım internetten maliyeden, plakadan kontrol ettim ama ?

Levent bey hayırlı olsun , artık en güzel ahşap işlerini herhalde sizin aracta görüp feyz alırız , şanslıyız bu anlamda :smiley: iyi günler dilerim Erhan.

erhan110' Alıntı:
Levent bey hayırlı olsun , artık en güzel ahşap işlerini herhalde sizin aracta görüp feyz alırız , şanslıyız bu anlamda :smiley: iyi günler dilerim Erhan.

İnşaallah elimize yüzümüze bulaştırmayız ve sizlere kötü örnek olmaz ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler