Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,796
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

eroll' Alıntı:
Sayın Levent
hayırlı uğurlu olsun Ben 93 de bir mazda panel ve daha sonra bir T4 caravan yaptım yapılmışı almak başka ama insanın yaptığı başka.O zevki yapan arkadaşlar bilir.
Son bunu tadan Yusuf olmuştur. Şimdi T5 uzun şasem var onun tavanı alçak onun tavanını yükseltirin diye almıştım vazgeçtim.Onu satıp Yeni dukatoya 2 el niyetim var !5 m küp olanlar 187x400 cm yükleme alanı yani ön koltuklara kadar olan mesafe. İnşallah birgün bende başlarım ama . Tekrar hayırlı olsun.Buradan Tüm arkadaşlara selamlar.

Sayın "eroll";

Sözünü ettiğiniz 15 m3 panelvanlar, 2007 yılında piyasaya çıktı.(Camper yapımına uygun olanları, 11.5, 13, 15 ve 17 m3) Bu durumda bunlar,2012'de camper yapılabilecek demektir. %84 ÖTV nedeniyle ama böyle bir sorun yoksa başka... Oğuz Beyin(teos) benzer bir düşüncesi var gibi.. Kolay gelsin size..

Esen kalın.
Cavid Sezen

Etiketler

Erol bey 15m3 olanını metre elimde yakından inceledim tam karavan olacak araç olmuş 4 kişi çok rahat içinde tatil yapacak güzellikte nasip ileride bizde belki yenileriz.

Erol bey iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, inşaallah sizde istediğiniz karavana kavuşursunuz :smiley:

Hayırlı uğurlu olsun kolay gelsin Levent bey. Yusuf beyden sonra sizin camperın yapılışını izleyeceğiz.Bizler için büyük kazanım,imalat aşamalarını böyle takip edebilmek.Darısı başımıza....

fagul' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun kolay gelsin Levent bey. Yusuf beyden sonra sizin camperın yapılışını izleyeceğiz.Bizler için büyük kazanım,imalat aşamalarını böyle takip edebilmek.Darısı başımıza....
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler,sağolun

ykamas' Alıntı:
yük dengesi ne demek
bizde yük dengesi var mı?

Yusuf bey araç içindeki mevcut sabit eşyaların ağırlıklarına göre yerleşimidir, amaç aracın her tarafına eşit ağırlık yüklemek, yolculuk esnasında aracın güvenli seyahat etmesi için gerekli, tekerlere eşit ağırlık binerse araca daha kolay hakim olabilirsiniz ama bir tekere fazla ağırlık binince araç devamlı olarak bir tarafa çeker normalden daha fazla salınım yapar, yük binen tekeri taşıyan aksamlar daha çabuk yıpranır ve kırılmalara maruz kalır, virajlarınızda yük binen tarafa geldiği zamanlarda savrulmalar yaşayabilirsiniz

Yusuf Bey,

Sizde yük dengesi olup olmadığını şöyle anlayabilirsiniz.
Boş bir kantara gidiniz. Sadece sağ arka tekeri kantara koyarak , sonra sol arka tekeri, sadece sol tarafı -sağ tarafı aynı şekilde koyarak tartınız. Aradaki farklara bakınız.

(Levent Bey'e ben yük dengesini bilmediği için değil yeri gelmişken başka kişilere faydası olsun diye sormuştum. O da zaten çok güzel anlatmış, sağolsun)

Merhabalar,

Ben daha önce pikap üstü karavanlarla ilgileniyordum. Fakat forumları okudukça, bu iş için, zaten azıcık artırabileceğim zamanın yeterli olmayacağını gördüm.
Bu başlık altında okuduklarımdan sonra benim için en iyi çözümün bir camper van yapmak olduğuna karar verdim.
Fakat ben sizlere göre çok gerilerdeyim, paylaşımlarınız sayesinde iç dizayn hakkında biraz fikir edinebildim. Fakat, genel olarak üzerinde durduğunuz araçlar Fiat ve Citroen. Araştırdığımda Renault Master'da hem ABS'li hem de klimalı daha çok seçenek var. Ayrıca ben nispeten kompakt birşeyler yapmak istiyorum. Acaba 9 metreküplük bir Master'a Levent bey'in (buralpdi) layout'unu sığdırabilir miyim? Muhtemelen biraz kırpma operasyonu olacak gibi, fakat ben ikiz yatak yerine kapanıp açılır bir oturma grubuyla işi çözmek istiyorum. Benim kafamda 2 kişilik bir camper var. Aşağıdaki araç bu tip bir çalışmada iş görür mü?

http://www.sahibinden.com/9_metre_kup2_5_dci_motor_absli_klimali_masrafsiz_panelvan-03WQQaXQQ18667960WQQpXQQdisplayitem

Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar.

serhano' Alıntı:
Merhabalar,

Ben daha önce pikap üstü karavanlarla ilgileniyordum. Fakat forumları okudukça, bu iş için, zaten azıcık artırabileceğim zamanın yeterli olmayacağını gördüm.
Bu başlık altında okuduklarımdan sonra benim için en iyi çözümün bir camper van yapmak olduğuna karar verdim.
Fakat ben sizlere göre çok gerilerdeyim, paylaşımlarınız sayesinde iç dizayn hakkında biraz fikir edinebildim. Fakat, genel olarak üzerinde durduğunuz araçlar Fiat ve Citroen. Araştırdığımda Renault Master'da hem ABS'li hem de klimalı daha çok seçenek var. Ayrıca ben nispeten kompakt birşeyler yapmak istiyorum. Acaba 9 metreküplük bir Master'a Levent bey'in (buralpdi) layout'unu sığdırabilir miyim? Muhtemelen biraz kırpma operasyonu olacak gibi, fakat ben ikiz yatak yerine kapanıp açılır bir oturma grubuyla işi çözmek istiyorum. Benim kafamda 2 kişilik bir camper var. Aşağıdaki araç bu tip bir çalışmada iş görür mü?

http://www.sahibinden.com/9_metre_kup2_5_dci_motor_absli_klimali_masrafsiz_panelvan-03WQQaXQQ18667960WQQpXQQdisplayitem

Düşüncelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar.

Merhaba. Foruma hoş geldiniz.
Camperlerin en büyük sıkıntısı, WC ve duş kabini bölümü. Alanı baya daraltıyor. WC ve duş kabini koymayıp, seyyar portapotti kullanırsanız 9 ve 10 m3 lükler 2 kişi için yeterli gelir. Ama kabin şartsa 12 m3 ve üstünü almanız gerekir.

Sayın serhano aramıza hoş geldiniz,ihtiyaçlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz bir karavanda olması gerekenler belli siz acaba nelerden vaz geçersiniz Erden abinin dediği gibi duş kabini olmasın ve 2 kişi kullanacak diyorsanız 10m3 arabada yeter siz karar verin geri kalan kısmında biz yardımcı oluruz,ha şu da var biz 4 kişiyiz 2 tanede çocukla birlikte ve benim araç 12 m3 keşke aracım yarım metre daha uzun 20 cm daha geniş olsaydı diyorum,yani sonradan nüfus kalabalıklaşırsa ve istekler değişirse onca masraftan sonra değişim külfetli olur hesabı daha ileriyi düşünerek yapmakta fayda var.kalın sağlıcakla.

Serhan bey aramıza hoşgeldiniz
renolar güzel araç ama ducato,jumper,boxer're göre enden dar
ducatolar 183cm master 176cm yani ayaklarınızı uzatıp yatmak istediğinizde problem,
arkaya açılıp kapanan yatak koyacağınız zaman mecburen 180-183cm araçları tercih etmek zorunda kalıyoruz
uzunlamasına yatak koyduğunuz zaman yer problemi var
10m3 iki kişi bir çocuk için ideal iç dizaynı iyi yerleştirilirse wc+banyoda yapılabilir
hayırlı bayramlarınız olsun
sevgiler :smiley:

Merhabalar, herkese hayırlı bayramlar dilerim,

Önerileriniz için çok teşekkürler. Ben Master'ın iç ölçülerini bilmiyordum, renault'un sitesine de göz attım ama görmemiştim. Biz iki kişiyiz fakat sanırım planları 2+1'e göre yapmak daha akıllıca olacak :smiley: Bu durumda dediğiniz gibi ducato daha iyi bir seçim olur.

Benim için ferah iç mekan ve duş kabini önemli. Uzun yolculuklarda kullanışlı olan fakat çok da büyük olmayan bişeyler tasarlamaya çalışıyorum. Tabiki bazı şeylerden feragat etmem gerekecek. Sitedeki bir kaç konuda çok değişik şeyler gördüm (dönerli mutfak alanı vb.) bu tip zihni sinir projeleri için de elim yatkın biraz, son bir kaç senedir eski chevrolet pikap'ımız üzerinde bazı çalışmalarımız oldu.

Bu yüzden, sitedeki tabirle "zihni sinir" tasarımlarını kullanarak dar alana çok şey sığdırmaya çalışıcam. Halen araştırıyorum, bulduklarımı burada sizlerle paylaşacağım. Tabiki bu arada yardımlarınıza bolca ihtiyacım olacak :smiley:

bütün arkadaşlarımız ve ben elimizden gelen yardımı esirgemeyiz
akıl akıldan üstündür, marifetlerinizi ve yapacağınız işi şimdiden merak etmeye başladım
zihni sinir projelerini severim..
kolay gelsin :smiley:

Tekrar merhabalar,

Aşağıdaki sitede benim istediğim gibi kısa kasalı bir ducato için duş kabinli ve iki kişilik bir yerleşim planı var. Sanıyorum ki bu 9-10 metreküplük birşey.

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.rutasur.com/de/images/stories/FLOOR-PLAN-COMPACT%25204%2520RENAULT%2520MASTER-2007%2520-%2520DAY%25201.jpg&imgrefurl=http://www.rutasur.com/de/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D48%26Itemid%3D37&usg=__QuYM5ajNctE0VM5dtdjrIm5WaTw=&h=380&w=730&sz=66&hl=tr&start=15&um=1&itbs=1&tbnid=jJ7-6gzCD8RwcM:&tbnh=73&tbnw=141&prev=/images%3Fq%3Drenault%2Bmaster%2Bcamper%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26um%3D1

Bu arada linki yapıştırdım fakat sitede yanlış yer açılıyor, benim bahsettiğim karavanı anasayfaya döndükten sonra "motorhomes" bölümünü tıkladığınızda görebilirsiniz. Alttaki ducato'dur.

İyi bayramlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR