Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİBS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,419
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

teşekkürler karavan sevdalılarıyla bir arada olmak güzel . evet karavanımın ruhsatı henüz moto karavan değil 2012 3. ayını bekliyorum bu yaz karavanımla 4000 km yol yaptık . kimse dur demedi sanırım hız sınırlarını açmayıp kurallarada kısmen uyunca sorun olmadan tatilimizi yaptık . fakat kurban bayramı dönüşü Samsun çıkışında karayolları elemanları k 2 belgesi sordular bende aracımın husüsi olduğunu söyledim ve ruhsatı icelediler yük taşımak için k2 belgesi almalısın dediler ben de yük değil insan taşıyorum dedim aracım 2007 olsaydı ruhsat sorun olmayacaktı bu aracında km si biraz düşük vede secesesi temizdi oyüzden böyle bir tercihte bulundum

Etiketler

salih izmirli' Alıntı:
karavanınızı iyi sağlıklı ve huzurlu mutlu günlerde kullanın.....salihg güranç........selamlar..........

Salihcim çok teşekkür ederim, tekrar görüşmek dileği ile sevgiler.

mustang 68' Alıntı:
teşekkürler karavan sevdalılarıyla bir arada olmak güzel . evet karavanımın ruhsatı henüz moto karavan değil 2012 3. ayını bekliyorum bu yaz karavanımla 4000 km yol yaptık . kimse dur demedi sanırım hız sınırlarını açmayıp kurallarada kısmen uyunca sorun olmadan tatilimizi yaptık . fakat kurban bayramı dönüşü Samsun çıkışında karayolları elemanları k 2 belgesi sordular bende aracımın husüsi olduğunu söyledim ve ruhsatı icelediler yük taşımak için k2 belgesi almalısın dediler ben de yük değil insan taşıyorum dedim aracım 2007 olsaydı ruhsat sorun olmayacaktı bu aracında km si biraz düşük vede secesesi temizdi oyüzden böyle bir tercihte bulundum

Sayın mustang 68,
Dediğiniz gibi moto karavan olarak ruhsata işlendiği zaman daha rahat olacaksınız, ne K2 ne ağırlık kontrolü ruhsatı gösterdiğiniz gibi hayırlı yolculuklar cevabını alacaksınız, Sağlıklı ve mutlu gezilerde karşılaşmak dileği ile.

DSC03734.JPG

DSC03735.JPG

DSC03738.JPG

" ne K2 ne ağırlık kontrolü "
Nasıl yani, beni neden kantara çektiler o zaman, bu işte netleşmemiş bir taraflarmı var acaba.

sayın aka,araçların istihab haddi bellidir, özellikle yük taşıyan modeller kantara çekilir karavanlarda bu tip ticari araçlardan yapıldığı için kantara çekilirler istihab hadlerinini geçenlere oldukça can yakıcı yüksek cezalar uygulanır

Bende o şekilde biliyorum, fakat İsmail beyin bu lafından sonra acaba yanlışmı biliyorum dedim, gerçi 2 hafta önce girdiğim ağırlık kontrolünde normalde kantarın karşısındaki dijital ekranda kantara giren aracın önce ağırlığı altındada plakası yazıyordu, benim önümdeki tır ve kamyonlarda bunu gördüm fakat ben kantara çıktığımda sadece ağırlık yazıyordu plaka kısmında benden önceki aracın plakası yazılı duruyordu yani kantar işlem yapmadı, ve kantar başındaki memur araç çeviren arkadaşı yayına çağırıp bişeyler söyledikten sonra beni alelacele kovdular, bir anlam veremedim. ama en azından tam yüklü kilomu öğrenmiş oldum.

Aka' Alıntı:
Bende o şekilde biliyorum, fakat İsmail beyin bu lafından sonra acaba yanlışmı biliyorum dedim, gerçi 2 hafta önce girdiğim ağırlık kontrolünde normalde kantarın karşısındaki dijital ekranda kantara giren aracın önce ağırlığı altındada plakası yazıyordu, benim önümdeki tır ve kamyonlarda bunu gördüm fakat ben kantara çıktığımda sadece ağırlık yazıyordu plaka kısmında benden önceki aracın plakası yazılı duruyordu yani kantar işlem yapmadı, ve kantar başındaki memur araç çeviren arkadaşı yayına çağırıp bişeyler söyledikten sonra beni alelacele kovdular, bir anlam veremedim. ama en azından tam yüklü kilomu öğrenmiş oldum.

Aka,
Geçen ay Konya yolundaki karayolları ağırlık kontrolu yapan görevli ,işaret ederek beni kantara yönlendirdi.
Ben de kantara girmeden yol üzerinde sağa çektim durdum.Aracın yanına geldiğinde -neden kantara girmediğimi sordu.Bende aracımın ticari araç olmadığını söyledim.Ruhsatı görebilirmiyim dedi.Verdim inceledi.Haklısınız "Özel amaçlı Motokaravanmış"fark edemedim,özür dilerim,iyi yolculuklar dileyerek beni uğurladı.
Aracınız hala N1 sınıfı olarak kayıtlı ise,Ticaridir kantara girmek zorundasınız.Ayrıca K belgesi de isteyebilirler. İki ay önce Doblo panelvanla Boğaz köprüsünde durdurulan aracımıza 2500 tl K belgesi bulunmaması nedeniyle ceza kesildi.

Hımm, Seyfettin hoca bunu bir kenara not ettim. yollarda rastladığım bir karavancıyla yaptığım kısa sohbet sırasındada buna benzer bişey söylemişti...

airboat' Alıntı:
Aka,
Geçen ay Konya yolundaki karayolları ağırlık kontrolu yapan görevli ,işaret ederek beni kantara yönlendirdi.
Ben de kantara girmeden yol üzerinde sağa çektim durdum.Aracın yanına geldiğinde -neden kantara girmediğimi sordu.Bende aracımın ticari araç olmadığını söyledim.Ruhsatı görebilirmiyim dedi.Verdim inceledi.Haklısınız "Özel amaçlı Motokaravanmış"fark edemedim,özür dilerim,iyi yolculuklar dileyerek beni uğurladı.
Aracınız hala N1 sınıfı olarak kayıtlı ise,Ticaridir kantara girmek zorundasınız.Ayrıca K belgesi de isteyebilirler. İki ay önce Doblo panelvanla Boğaz köprüsünde durdurulan aracımıza 2500 tl K belgesi bulunmaması nedeniyle ceza kesildi.

Merhaba,
Doblo panelvan trafik kaydında hususi olarak yazılmış ise cezayı iptal ettirebilirsiniz

Aka' Alıntı:
" ne K2 ne ağırlık kontrolü "
Nasıl yani, beni neden kantara çektiler o zaman, bu işte netleşmemiş bir taraflarmı var acaba.

Sayın aka ve Sayın suat54,
K2 belgesi veya kantara girme işlemi sadece N1 sınıfı yük taşımacılığı yapılan araçlar için geçerli olup, M1 sınıfı araçlar için geçerli değildir. İstihab haddi tabiki önemli, fakat, Ülkemizde, Yolcu taşıyan Otobüs, Midübüs ve Minübüs gibi araçların kantara alınma gibi bir uygulaması yoktur, bizim araçlarımız Panelvan tipinde göründüğünden, Kantar girişlerinde çevrilme olasılığımız çok normal olmakla beraber, Sayın seyfettin hocamın dediği gibi, yol kenarına veya kantar girişinin sağındaki yola girerek, görevliyi bilgilendirmek, gerekirse Ruhsatınızı göstermek sureti ile yolunuza huzurlu bir şekilde devam edebilirsiniz.
Sizden ricam, kafanızda soru işareti kalacağına, Kara yollarındaki bu tarz yerlerden birine uğrayıp, en yetkili ağızdan bilgi almanızı tavsiye ediyor, sonuçta her duyarlı vatandaş gibi aracımızın 3600 kilo ağırlığı geçmemesi için çaba sarf etmemiz gerektiğini savunuyorum . Sevgi ve Saygılarımla.

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (bibs)

Burdayım Adil abicim, gezmekten fırsat bulamadığımız gibi, fotoğraf çekme, sanal alemde okuma, yazma gibi konularda tembel olduğumu belirtmek istriyorum, ikinci bahar tekrar hayırlı olsun, allah sağlıklı ve mutlu geziler nasip etsin, beraberce inşallah.
Sevgi ve Saygılarımla.

DSC03764.JPG

İsmail Abi,bu fotoğraf telefon görüşmesi yaptığımız akşamdan mı acaba.

Selamlar, sevgiler.

derindeniz1' Alıntı:

Selamlar, sevgiler.
İsmail Abin biraz geç yanıtlayabilir.Evet Sami Bey telefonla görüştüğünüz ,salıyı çarşambaya bağlayan gece.Sevgilerle kalın.

derindeniz1' Alıntı:

Selamlar, sevgiler.

Merhaba Sami cim, Adil abimin dediği gibi :smiley: anca adil abimden sonra cevap verebiliyorum, bu gene iyi sayılır şu aralar evde olduğum için fırsat bulmuş durumdayım.
Evet seni ve mehmet abimi aradığım akşam, sağolsun adil abimin bizleri mutlu ettiği, beraber olduğumuz akşam. İnşallah bundan sonraki buluşmamız beraberce olur. Sevgi ve Saygılarımla.

Havalar da iyiye gidiyor, günlük de olsa birlikte birşeyler yapabiliriz. Mehmet Abi karavanla uğraşıyor,
ben bahçeyle. Akşamki yağmur tüm domates fidanlarını yatırdı, ama olsun ne yapalım, toparlanırlar.

Saim Abi de karavanı İstanbul'da tamamlamak üzere. Diğer arkadaşlara da haber verdik mi,bu iş
tamamdır.

Selamlar, sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR