Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Tavan Havaladırması için Sineklik;
Bu gün tavan havalandırmasına sineklik imalatını yapıp montajladım, basit bir sistem...
Havalandırmanın açılan kapağının kenasrına cırtların sert olan tarafını çepe çevre yapıştırdım, 12cm eninde boru gibi diktiğim tülü kapakdaki cırta elle sıvazlayarak sabitledim, cırtın tırnakları tülün gözeneklerine girip kilitleniyor..
Sonra tavan havalandırmasının iç çerçevesinede çepe çevre yine cırtın sert tarafını yapıştırıp, kapak açık konumda iken tülü bu sefer çerçeveye yapıştırdığım cırta elle sıvazlıyarakar kilitlenmesini sağladım...
Şimdi boru gibi tülün bir ucu açılan kapakda diğer ucuc çerçevede cırtlara kilitli, tavan havalandırmasını açınca tül gerginleşip koruyuculuk görevini yapıyor, tavan havalandırması kapatılınca akordiyon gibi tül toplanarak duruyor...
Tavan havalandırmasına içden komple olarakda tülü gerebilirdim, ama yapmadım, çünkü bu yöntemde, havalandırmayı açmak istendiğinde önce tülü açmak, sonrada tekrar kapatmak gerekecekdi , tavan havalandırmasının her açılıp kapatıldığında bu işlem yapılacakdı...
Benim yöntemimde tülü bir defa takıyorsunuz bir daha tülle işiniz olmuyor, çünkü tül havalandırmanın açma noktalarını örtmediği için rahatlıkla istenildiği zaman kapak açılıp kapatılabiliyor...