Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,107
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi telefon ve internet imkanı var mı orada? (eminim ceptelin yanında olacaktır) yoksa ben yandım takıldıklarımı sana nasıl sorarım? ;)
;D ;D ;D

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Merak etme Haşmet, telefonla her zaman arayabilirsin..Sürekli karabigada kalmıyorum, belli zamanlarda gidip geliyorum, çünkü istanbulda da bir sürü işim var..5 gündür karabigadaydım, sezon hazırlığı için biraz daha çalışma yaptık...

Görüntü025.jpg

Görüntü026.jpg

Görüntü031.jpg

Görüntü042.jpg

Görüntü043.jpg

Hoş geldin diyelim mi? Karabiga görüntüleri de çok davetkar duruyor :smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkürler haşmet, hoş bulduk..
İstanbulda, 1984 model bir BMW'um var, ona çekme belgesi almıştım, onu satarak üzerimdeki resmi kayıttan kurtulmaya çalışıyorum, gelip bakan çok oluyor, ilgilenmem gerekiyor...
Karavanın camından boş plajları seyretmek de güzedi ama Karabiga dönüşü feribotta en kenardaydık, karavanın camından yolculuk çok güzel oldu...

Görüntü032.jpg

Görüntü028.jpg

Görüntü035.jpg

Görüntü049.jpg

Son gezilerde karavanın arka bagaj kapıları kısmının iç mekandan kontraplak ile tamamen yalıtılmış olmasının içeri girebilecek yol tozu ve gece soğuğu anlamında çok faydasını gördük....
Masanın çift tablalı olmasının ihtiyaca göre büyük veya küçük masa tablasından birinin tercih edilmesi ve diğerinin arka bagaj kısmında değştirmek için rahat bir yer bulunabilmiş olmasının faydası da çok iyi oldu, kullanılmayan masa tablasının sabitlendiği arka duvardaki sistem çok iyi çalıştı yolda ses yapmak gibi bir sıkıntı yaratmadı..
Acıl ihtiyaç durumunda iki adet şezlonga anında ulaşılabilmesi büyük kolaylık oldu...
İçme suyu olarak yeni alınmış 19 litrelik pet damacanayı bagajın ön köşesine koyup içine atılan pompa ile karavan içindeki muslukdan içme suyu almak çok keyifli bir şeymiş, buzdolabına konulacak şişeleri içme suyu musluğundan doldurmakda keyifli, şişe doldurmak için 19 lt'lik pet bidonu pompalamak gerekmeyişi güzel bir şeymiş, he birde 19 lt'lik içme suyu bidonuna karavanda yer bulmak daha da zor, birde her şişe doldurmada arka bagajı açmak zorunda kalmamak da çok keyifli....

DSCF0692.JPG

DSCF0694.JPG

Bir süredir karavanla alakalı işlere bakacak fırsat bulamadım, evin bahçesinde duran hurdaya yakın 1984 model 315 BMW mi haftalarca uğraşarak sonunda trafikden çekme belgesi alarak resmi satışını yaptım, yıllardır satışı üzerimde kalmış bütün arabalarımın satışlarımı böylece bitirmiş oldum, şimdi üzerime kayıtlı bir tek karavan kaldı, bundan sonrada satışı yapmadan araç teslim etmeyeceğim...
Artık kafam rahatladı ve yeniden karavana döndüm, önce elektrik kumanda panelindeki düğmelerin ne işe yaradığının etiketlerini bilgisayarda çıkartma kağıdına basıp yerlerine yapıştırdım ki, karavanı kullanacaklar ne neyi açıyordu diye deneme yanılma yönteminden kurtulsunlar..
12'li sigorta panelinin soldan 8 tanesi 12v, sağdan 4 taneside 220v'u kontrol ediyor, 220v olanların kapak içinde kalan arka tarafına özel bir muhafaza yaparak korumaya aldım, panel 12v olarak dizayn edilmiş olduğu için klima çalışdığında düşük amperli olan klima sigortası 1-2 defa attı, 220v tarafının sigortalarını 10amp olan yenileri ile değiştirdim sorun bitti..

Görüntü055.jpg

Görüntü056.jpg

Atilla abi hurdadan kurtulmuşsun, gözün aydın :smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkür ederim Haşmet, bir aracı satıyorsak mutlaka önce satışını verip resmi sorumlulukları bitirmek lazım..
Aslında aracı alırkende satış verilemiyorsa aracı almamak lazım, hele karavan alış satışında bu işlere daha bir özen göstermek lazım..Çünkü piyasada bol miktarda minibüs veya panelvandan karavana dönüşümde kafa karıştıır bir sürü proje ve uygunsuz tanımlar var..ötv'ye tabi araçlara camlı van dönüşümü ötv'si ödeyip, ruhsata "camlıvan karavan" yazdırıp, karavan diye satıyorlar, karavanların bir çoğu trafikde karavana dönmüş ama mtv'si düşük diye maliyede hala kamyonet görünüyor, Bir çok karavanın dönüşüm projesi satın alana verilmiyor, karavanın projeye uygunluğu gizlenmeye çalışılıyor, daha bir sürü uyduruk işler neler neler var, her şey burada yazılamıyor..
Ben karavan dönüşümünü trafiğe de onaylattım, maliyeye de karavan olarak kaydettirdim, satın alacak arkadaşa projenin tüm nüshalarının birer kopyasını dosya olarak vereceğim...Bu konulara özen göstermezsek bir anda kendimizi az kusurlu veya büyük kusurlu alış verişlerin içinde bulmak içden bile deyil..Dikkatli olmak lazım, satarken mutlaka satışı vermek alırkende ne aldığımızı iyice incelemek lazım, bizler bir araca sahip olacak olmanın heyecanı ile hele birde fiyatı ucuz bulduysak, bazı şeyleri göz ardı ediyoruz...

Tavan Havaladırması için Sineklik;
Bu gün tavan havalandırmasına sineklik imalatını yapıp montajladım, basit bir sistem...
Havalandırmanın açılan kapağının kenasrına cırtların sert olan tarafını çepe çevre yapıştırdım, 12cm eninde boru gibi diktiğim tülü kapakdaki cırta elle sıvazlayarak sabitledim, cırtın tırnakları tülün gözeneklerine girip kilitleniyor..
Sonra tavan havalandırmasının iç çerçevesinede çepe çevre yine cırtın sert tarafını yapıştırıp, kapak açık konumda iken tülü bu sefer çerçeveye yapıştırdığım cırta elle sıvazlıyarakar kilitlenmesini sağladım...
Şimdi boru gibi tülün bir ucu açılan kapakda diğer ucuc çerçevede cırtlara kilitli, tavan havalandırmasını açınca tül gerginleşip koruyuculuk görevini yapıyor, tavan havalandırması kapatılınca akordiyon gibi tül toplanarak duruyor...
Tavan havalandırmasına içden komple olarakda tülü gerebilirdim, ama yapmadım, çünkü bu yöntemde, havalandırmayı açmak istendiğinde önce tülü açmak, sonrada tekrar kapatmak gerekecekdi , tavan havalandırmasının her açılıp kapatıldığında bu işlem yapılacakdı...
Benim yöntemimde tülü bir defa takıyorsunuz bir daha tülle işiniz olmuyor, çünkü tül havalandırmanın açma noktalarını örtmediği için rahatlıkla istenildiği zaman kapak açılıp kapatılabiliyor...

Görüntü057.jpg

Görüntü059.jpg

Görüntü060.jpg

Görüntü061.jpg

Görüntü062.jpg

Atilla abi;

Gercekten basit ve akillica bir sistem olmus. Tebrikler.

Teşekkürler Melih, tüm gerekli malzeme, 12cm eninde 155cm nikah şekeri tülü (gözenekleri iri ve cırta iyi kilitleniyor), 2x155cm kendinden yapışkanlı cırt...Malzeme Bauhouse'larda tesa'nın sineklik tül paketini almakdan ibaret...Yöntem ise çok basit..

Havalandırma sinekliği pratik ve güzel olmuş.

Teşekkürler Rifat, bazen çok basit şeyler büyük uğraşı harcanan şeylerden daha verimli olabiliyor...
Yarın veya diğer gün, VIP gergin jarse karavan perdelerimin yine Türkiyede hiç uygulaması yapılmamış tüllerinin siparişini verdim, Tül versiyonunun montajını yapacağım, izlemeye devam.....

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler Rifat, bazen çok basit şeyler büyük uğraşı harcanan şeylerden daha verimli olabiliyor...
Yarın veya diğer gün, VIP gergin jarse karavan perdelerimin yine Türkiyede hiç uygulaması yapılmamış tüllerinin siparişini verdim, Tül versiyonunun montajını yapacağım, izlemeye devam.....

Atilla abi kolay gelsin.merakla bekliyorum.

sineklik harika olmuş, iyi fikir ;)
kolay gelsin

Levent, aslında benim sineklerle aram iyi, sinekliği senin için yaptım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri