Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,429
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Yeni kasalardan en mantiklisi 13 m3 olanlar gozukuyor. Araç boyu 6 metreden kısa, özellikle yurtdışına gitmeyi düşünenler için. Avrupada 6 m gecen araçlar için park yeri ve feribotlar daha pahalı diye biliyorum, yurtdışında ki arkadaslar daha sağlıklı bilgi verebilir.
Aslında boydan ziyade, bu araçların en büyük avantaji olan genişlikleri trafikteki en büyük handikapı.
Bir istekte benden olsun, esasında 12,8 m3 Renault Master minibüsü su an ki planla on numara olur diye düşünüyorum. Aracın boyundan dolayı, ayrıca yatakta sonuçta enlemesine değil.
PSA grubunu bitirince birazda renaultlara el atsak :smiley:)

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Karavan planlamalarında m3'ler ve araç boyutları üzerinden konuşmak yerine kaç kişilik bir karavan düşünüldüğünü ortaya koymak lazım, araç boyutu düşünürken çocukların yaşlarını göz önünde bulundurmak lazım, 16-18 yaşında çocukları olanlar karavan planlarını yaparken artık çocukları yok diye düşünebilirler, çünkü 2 sene sonra artık onlar hiç bir yere gelmeyecekler..
Bence Renault master'da aracın eni yatılamayacak kadar dar, yatak boyuna konulsa bu sefer yatağın yanına banyo sığdırmak gerekir, ama master'da böylede sığmaz, 12m3 pahalı master alıp iki kişilik karavan yapmakda ne kadar ekonomikdir düşünmek gerekir...
Bana göre master ölçüleri ve fiyatı bakımından karavan yapmaya uygun bir araç deyil, önceden varsa yapılabilir ama karavan yapmak için master alınmaz......

atiladi' Alıntı:
Melih, 10m3'ü iki kişilik olarak düşünüyorum, dediğin gibi yurt içi ve dışı gezilerde şehir içlerinde rahat edebilmek için, tek araç olarak kullanılabilecek bir araç, içi geniş rahat konforlu ama sadece iki kişilik gezen emekliler için sonuçda ucuz bir karavan....

Atilla abi sadece emekliler icin dusunmemek lazim. Sonucta ulkemizde evlenme yasi 32 ye cocuk sahibi olma yasi 35 i coktan gecmis durumda. Bu durumda bekar, yeni evli, cocuk sahibi olmayan yada cocugu henuz 3-5 yasini gecmemis ciftler icinde 10m3 luk arac bicilmis kaftan olurdu. Heleki bu aracta WV grubunda yapilamayan dus konulup yatak ve oturma grubu ayri tutulabilirse muthis olur. Bir cok kisinin ilgisini ceken ve eminim bir cok kisininde takli edecegi bir karavan olur.

Bu gün yine karavanın altındaydım, akıt su deposunu takmıştım ama atık su gırtlak hortumlarını atık su deposuna bağlamamıştım, bu gün bu işi bitirdim, banyodan gelen boruyu mutfak altında, mutfak atık su borusuna ""T" ile birleştirip, plastik strap ile şasiye bağlayıp, tek boru olarak atıksu deposuna bağladım...

Görüntü000.jpg

Görüntü001.jpg

Görüntü002.jpg

Atilla,
Bu boruları, donmaya karşı izolayonla kaplasan daha iyi olacak gibi, maliyeti arttıracak bir unsur tabii ...

Oğuz, doğru söylüyorsun, boruları kaplamak için bir tarafı yarık gri izolasyon süngerleri var, üstelik pahalı bir şeyde deyil, zaten toplamda kaplanacak 2.5 mt boru var, hem bu şekilde şık da durur, koruyuzu olarakda iş görür, en kısa zamanda boruların üstüne gri boru sünger geçireceğim..

boru izolasyon.jpeg

Bu gün, karavanın araç kısmında çalışmalar yaptım, sağ-sol ön kapıların fitillerini değiştirdim, eşiklerin plastik muhafazalarını söküp altlarının bakımlarını yaptım, yıkamalarda kaçan sulardan ötürü hafif paslanmalarını zımparalayıp boyadım, elfrenini komple söküp önce boyadım sonra bakımlarını yapıp yerine takdım, şöför mahalli bakımları bitti...

Görüntü004.jpg

Görüntü005.jpg

Görüntü006.jpg

Bu gün karavanın şöför mahallini karavan bölümünden ayıran perdeleri dikip yerine takdım, dün akülü vidalama ile bir kaza yaptım, vidalama vidadan atlayıp işaret parmağıma saplandı, onun için bu gün hem dikiş zor oldu hemde başka bir şey yapmak içimden gelmedi...

Görüntü009.jpg

Görüntü010.jpg

Görüntü011.jpg

Görüntü008.jpg

atilla abi geçmiş olsun çok iyi gidiyor

Atilla abi geçmiş olsun,bende çalışırken çoğu zaman sonucu görmek için acele ediyorum bu sebeple dikkatim dağolıyor bazen ufak tefek kazalar oluyor dikkat etmek lazım sonuçta hobi amaçlı yapıyoruz bu çalışmaları.

Geçmiş olsun Atilla. Perdeler de güzel oldu. Ellerine,parmağına sağlık. :smiley:

Ne kadar arzu etmesekte çalışırken irili ufaklı kazalr geliyor başımıza. Bununla geçmiş olsun.

Atilla ağbi senin gibi hayatı dağlarda geçmiş bir ağbimize parmağını burada yazmak yakışmıyor yaşlanıyorsun galiba duygusallık katmışsın ;D ;D ;D
şaka bir yana geçmiş olsun, ellerine sağlık rutuşlar iyi gidiyor :smiley:

Züğürt gezençi,
vwcaravelle
yaybek
yasiko
centilmen
buralpdi ; hepinize teşekkür ederim, metale akıllı vida atıyordum, vidayı henüz elimle tutuyordum, akülü tornavida bir an için vidanın yivinden attı, zaten metakli delmek için yükleniyordum, doğruca parmağıma dönerek girdi, neredeyse tırnak tarafından çıkıyordu, aslında kendi karavananını yapmayı düşünenler, bizim tüm imalat boyunca böyle kaç defa kendimizi sakatladığımızında hesabını yapmalılar, burada tüm yaralanmalarımızın aslında sadece bir kısmını yazıyoruz, yinede en tehlikeli aletler sırasıyla yatar daire testere ve avuç içi taşlama....
Evet züğürt gezençi, koç burcuyum ve tüm çoğunluk koç burçları gibi komple solağım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR