Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,291
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler Melih...
Herkesin farklı sosyal ilişkileri ve hobileri var, ben bu karavanı planlarken, camperin gezginliği ile çekme karavanın masa konforunu bir araya getirmeye çalıştım, camper deneyimim yoktu ama 7 yılda 5 değişik çekme karavan deneyimi yaşadım..Benim karavan anlayışımımı yansıtmaya çalıştım; kriterim karavan hayatını dostlarıyla paylaşmayı düşünenlere hitap etmek için 4 büyük insana yatma ve masada rahatca yemek yeme imkanı sunmakdı, bu şekilde 2 çocuklu ailelerede hitap edip onların yatma ve masada yemek yeme ihtiyaçlarını karşılamak amacımdı, wc ve büyük boy buzdolabı vazgeçilmezim oldu, hiç bir zaman amacım rahat uyuyacak bir ortam yaratmak olmadı, ama yinede 4 kişiyi uyutacak imkanları ortaya koymaya çalıştım, zaten bunun için daha önceden dünyada yapılmış hiç bir karavanı kopyalamadım, özgün tasarıma yöneldim, bundan sonraki çalışmalarımda özgün tasarımlar olarak devam edecek, ancak kendimi kopyalayabilirim...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün karavana lcd tv ve anteninin montajını yaptım, sistem olarak karasal yayın izlenecek, anten olarak 12v ile çalışan güçlendirme modüllü otobüslerde kullanılan yönsüz anten kullandım...

Görüntü137.jpg

Görüntü139.jpg

Görüntü143.jpg

Görüntü142.jpg

Görüntü144.jpg

Ayrıca yarın aracın karavan dönüşüm projesi başlıyor, bunun için bu gün aracın dış görüntü fotolarını çekdim, iç plan çizimleri hazırladım, yarın ruhsatlarla birlikde proje çizimine veriyorum...

Proje resmi.jpg

Bu gün, aracın karavana dönüşüm projesi çizildi, kısmet olursa salı günü onaylı proje elimize geçecek...Proje çizilirken bir ek yaparak tavandaki güneş panelinide projeye ilave ettik, böylece iyi bir şey yaptığımızı sanıyorum...Projenin çiziminde benim imalat sırasında çizdiğim projeyi Adobe illustrator'dan aynen Autocad'e convert ederek kullandık, böyle olunca proje çizimi 15 dakikada bitti...

Son günlerdeki gelişmeleri takip edememiştim, güzel işler yapmışsın. Ayrıca karavanın proje aşamasına gelmesi de çok güzel bir haber. Eline sağlık, hayırlı olsun :smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkürler Haşmet, alınıp takılacak bir kaç ürün ve bir kaç dekoratif ufak tefek iş kaldı..Proje önümüzdeki hafta onaylansın, tüv'e tekrar gireyim ruhsatda yenilendimi, satışa hazır hale gelecek...Artık yeni projelerin üzerinde çalışıyorum..

Bu sefer yapacağın karavan yeni kasa psa olursa bize de faydası olur ;) :D :D

Malesef Haşmet, yeni kasa araç + karavan dönüşümü toplamda fiyatı artırdığı için satış şansını düşük gördüğümden, yeni kasa çalışması yerine yine 2003-2006 makyajlı eski kasa JTD 2.8 maxi serisinden 12m3 yapacağım....

Ben de senin gibi düşünüyorum, aracımı kendim için almasam satmak için eski kasayı tercih ederdim. :smiley: :smiley: :smiley:

Doğru söylüyorsun, kendin için zamana yayılmış bir vaziyette, yapmayı düşününce yeni kasa mantıklı, zamana yayabilmek içinde panelvanın ikinci araç olarak düşünülmesi şart, panelvan karavanı tek araç olarak düşünenler imalat zamanının uzatamaz, bir an evvel bitirmek zorundalar, yeni kasayı yüksek fiyatı ile alıp kısa bir sürede bitirmekde ekonomik olarak zor iş....
Yeni kasanın 15m3'ü ölçülerinden dolayı hemen herkesin hayalleri süslüyor ama gözden kaçan bir şey var, yeni kasa 15m3, eski kasaya göre 60cm daha uzun, oldukça uzun bir araç, şehir içinde otomobil kullanmaya alışmış kişiler için bu uzunlukda bir karavan artık ikinci araç olmak olmak zorunda, hem pahalıya maloluyor hemde ikinci araç olma zorunluluğu bütçe mevzusuna gelip kilitleniyor..
Ben kendi adıma konuşursam, otomobilden sonra benim şehir içinde kontrol edebileceğim yegane araç 12m3 eski kasa, yeni kasa 15m3 şehir içinde tek araç olarak düşünülemez, geçen gün valideye gittim, sokakda sağ sol iki sıra park ediliyor ortada bir şerik işliyor, araçlarda biraz sık parketmişler, inan parkettiğim yerden yola çıkmak zor oldu, aracın burnunu çıkarıyorsun aracı yola sokacaksın ama hala arkası bir türlü kurtulmuyor, bir iki manevra ile yola koyulunca hanıma söyledim, eğer araç yeni kasa 15m3 olsaydı önümüzdeki veya arkamızdaki aracın sahibi gelmeden yola çıkmamız mümkün olmayacakdı..
Onun için karavanı tek araç olarak düşünenler, konunun bu kısmına çok dikkat etmelidir, rahat etmek için büyük panelvanları düşünmek, sakıncalı, 60cm kısalığıyla 12m3 karavanlar şehir içinde idare ediliyor ama karavan 15m3 oldumu karavan artık ikinci araç olmalı...Bu en azından benim için geçerli bir neden..

Aynen dediğin gibi ben de benim aracı 2.araç olarak kullanıyorum. Bazen sıkışık şehir trafiğinde park yeri bulamayıp aynı bölgede birkaç tur atıyorum, ama işe gidip gelirken ducatoyu kullanıyorum. Çünkü iş yerim 40 km. uzakta ve eşime de araba lazım.

Atilla abi asil sen gecenlerde dedigin 10 m3 araci yaparsan ben onu sabirsizlikla bekliyorum. Eminim benim gibi bekleyen bir cok insan vardir. Cunku hem sehir icinde kullanim kolayligi acisindan bir cok kisinin tercihi olabilir fakat icine sigamicaklarini dusunduklerinden bir cok insan 12 m3 e donuyor. Eger yaparsan bir 10 m3 senin dahiyane planlarin sayesinde 10m3 e yonelim yapacak bir cok insan olabilir diye dusunuyorum.

Melih, 10m3'ü iki kişilik olarak düşünüyorum, dediğin gibi yurt içi ve dışı gezilerde şehir içlerinde rahat edebilmek için, tek araç olarak kullanılabilecek bir araç, içi geniş rahat konforlu ama sadece iki kişilik gezen emekliler için sonuçda ucuz bir karavan....

Bu gün, karavanın zemin halısını aldım, zemine göre ebatlandırdım, söför mahallinede halı döşeyeceğim, kışın lastik paspas yazın halı paspas kullanılır, hafta sonu seyyar halı kenarı sürfülesi yapan minibüs geliyor onu bekleyip hafta sonu halıların kenar sürfülelerini yaptıracağım...Aracın arka kapısında takılı şezlongların tıkırdamaması için cırtlarını montajladım, artık sımsıkı duruyorlar....Artan zamanda vernik rötüşleri vardı onları yaptım....

Görüntü148.jpg

Görüntü149.jpg

Görüntü150.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri