Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Doğru söylüyorsun, kendin için zamana yayılmış bir vaziyette, yapmayı düşününce yeni kasa mantıklı, zamana yayabilmek içinde panelvanın ikinci araç olarak düşünülmesi şart, panelvan karavanı tek araç olarak düşünenler imalat zamanının uzatamaz, bir an evvel bitirmek zorundalar, yeni kasayı yüksek fiyatı ile alıp kısa bir sürede bitirmekde ekonomik olarak zor iş....
Yeni kasanın 15m3'ü ölçülerinden dolayı hemen herkesin hayalleri süslüyor ama gözden kaçan bir şey var, yeni kasa 15m3, eski kasaya göre 60cm daha uzun, oldukça uzun bir araç, şehir içinde otomobil kullanmaya alışmış kişiler için bu uzunlukda bir karavan artık ikinci araç olmak olmak zorunda, hem pahalıya maloluyor hemde ikinci araç olma zorunluluğu bütçe mevzusuna gelip kilitleniyor..
Ben kendi adıma konuşursam, otomobilden sonra benim şehir içinde kontrol edebileceğim yegane araç 12m3 eski kasa, yeni kasa 15m3 şehir içinde tek araç olarak düşünülemez, geçen gün valideye gittim, sokakda sağ sol iki sıra park ediliyor ortada bir şerik işliyor, araçlarda biraz sık parketmişler, inan parkettiğim yerden yola çıkmak zor oldu, aracın burnunu çıkarıyorsun aracı yola sokacaksın ama hala arkası bir türlü kurtulmuyor, bir iki manevra ile yola koyulunca hanıma söyledim, eğer araç yeni kasa 15m3 olsaydı önümüzdeki veya arkamızdaki aracın sahibi gelmeden yola çıkmamız mümkün olmayacakdı..
Onun için karavanı tek araç olarak düşünenler, konunun bu kısmına çok dikkat etmelidir, rahat etmek için büyük panelvanları düşünmek, sakıncalı, 60cm kısalığıyla 12m3 karavanlar şehir içinde idare ediliyor ama karavan 15m3 oldumu karavan artık ikinci araç olmalı...Bu en azından benim için geçerli bir neden..