Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 238,112
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Benim 17 m3 tercihim, diğer karavanlarımın imalatı sırasında sohbet ettiğimiz 4-5 kişilk ailelerin yatak sorunundan dolayıdır..
15m3'e özel bir antipatim yok ama, 17m3 den sonraki tercihim 13m3 olur,15m3 son tercihim dir...Sebebi iki ölçüyede aynı plan uygulanıp aynı yatak kapasitesinde olabilmeleri ..Bir gün 15m3 yaparsam karşıma tesadüf çok temiz mükemmel bir araç çıkmış olması lazım..

Etiketler

Tavan aparatları için bizleri de düşünmeniz çok güzel. Ellerinize sağlık.

Atliila bey,
Bim'den o jeneratörden bende aldım fakat üst benzin depo kapağı yok.Üstte plastik bir şamandra var.
Bim'in sitesindeki resimdede yok.
Sizin aldığınız jeneratörde kapak varmı?
Selamlar.

Atilla Bey Yeni aracınızın yapımında kolaylıklar diliyorum, diğer yaptığınız araçlar gibi buda karavanseverlerin
ansiklopedik bir kaynağı olacağına inanıyorum.
3 nolu plan daha güzel gözüküyor
2 noluda zigzag lı bir koridor pek hoş değil
Antalyadan selamlar
Kemal Atay

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

Jeneratörün tabiki benzin depo kapağı var, kapak kutunun içindeki naylon torbanın içinde, torbada ayrıca, taşıma kulbu, akü şarz kablosu ve bir adet elektirik fişi var, bunların hiç biri yoksa, açılmış kutu aldıysanız birisi torbayı komple götürmüş demekki, kutu orjinal kapalı idi ise ve kapak yok ise bu kötü şans, her durumda şikayette bulunup ürünün değiştirilmesini sağlayabilirsiniz..

Bu gün, aracın içindeki marin kontraplak kaplamaları sökdüm, altından aracın orjinal plastik kaplamaları çıktı, plastikleride sökünce, kaplamaların altından aracın orjinal boyası billur gibi bembeyaz, ortaya çıktı, kargo bölümünün içinden detaylı bir şekilde incelenince, araca dışarıdan tek bir darbe dahi olmadığı açıkca belli oluyor, darbe olsaydı, araç dışından çektirme ile tamir edildiğinde, iç kısımda nokta nokta boya yanıkları olurdu, boyansa bile iz olarak belli olurdu...kargo bölümünün billur gibi bembeyaz olmasından anladığım kadarı ile araç sıfır alındığında hemen içi 8 mm marin kontraplak ile kaplanmış ve tertemiz kalmış...Üst kısımlarda görünen kirli görüntünün denedi ise, aracı almış olduğum firmanın taşıdığı malzemeden kaynaklanıyor, araçda strafor tabak ve streç film taşındığı için bu malzemeler statik enerji yüklü olduğu için bir takım tozları kaplamasız kısımlarda boyada duman gibi sabitlemiş, sonuç olarak aracın içi soyulunca ortaya çıkan orjinallikden memnun oldum..
Tentenin bağlantıları için plan çalışması yaptım..Cam açılacak yerlere isabet eden kuşakları sökerek cam yerlerini ayarladım...

20130302_110624.jpg

20130302_134020.jpg

20130302_134030.jpg

20130302_134042.jpg

20130302_134059.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün yeni karavan için aracı teslim aldım, eve getirdim..
Yeni karavan 2007 model Fiat-Ducato power 160 hp 2999 cc 17m3 jumbo kasa 123.000 km'de...
Ruhsat, sigorta ve ilk ufak tefek bakımların ardından, imalata başlayacağım, genel olarak, duble yataklı ranza sisteminde 4 kişilik yatak + oturmak için masa koltuk grubu, döner koltuklar ile gerektiğinde yatak olarak kullanılabilir nitelikde olacak, toplamda yatak kapasitesi 6 kişiye kadar çıkabilecek...
Asıl amaç 2 çocuklu ailelerde çocuklar yatarken, ebeveynlerin masa bölümünde oturmaya devam edebilmeleri...
Ben siteye girmeyeli çok güzel şeyler olmuş.Sevgili Atilla hayırlı olsun.Güzel olacağından eminim.Sevgilerle kalın.
Adil05

ALLAH kazasız belasız bitirmek nasip eder inşallah SABIRSIZLIKLA TAKİP EDİYORUZ ;D

Abi hayırlı olsun,
Çoğu kişinin gönlünde ki karavanı göreceğiz. Şimdiden ellerine sağlık, kolaylıklar diliyorum.

Jeneratörün ambalajı orjinal açılmamış.İçinden çıkan torbada kapak hariç hepsi var,herhalde paketleme hatası.
.İade etsem malzeme ziyan olacak.İthalatçısını aradım bir kapak kargoluyorlar.
Sağol,Selamlar kolay gelsin.

Atilla bi yeni aracin hayirli olsun.

Ben sahsen ilk planin daha ferah olacagini dusunuyorum. Bu yuzden oyum ilk plana. Bence ikinci planda buzdolabinin yeri mutfaga gore ters kaliyor.

Birde bu cizimler icin hangi programi kullaniyorsun?

Hepinize teşekkür ederim...

Melih, çizimde adobe illustrator, programını kullanıyorum, bu programı textil designer olarak t-shırt, kumaş ve duvar kağıdı desen çiziminde kullanıyordum, o zamanlar machintosh'da çalışıyordum, eski alışkanlık, karavan çizimine çok uygun olmasa bile beni idare ediyor..

Bu gün, tavana güneş paneli ve tente bağlanmasında kullanabilmek için yaptırdığım kestanit pim bağlama aparatlarını teslim aldım, zımpara tesfiyelerini yapıp araca montajlarını yapacağım...
8 adedini, 4 sağ 4 sol olarak YAK'a takarak 2007 sonrası modeldeki uygulamasını ve güneş paneli montajını göreceğim..6 tanesinide bir akadaşın karavanında 3 sağ 3 sol olarak 2004 ducatoda güneş paneli ve tente montajında denemesinde kullanarak, yeni ve eski kasa PSA'larda aparatı denemiş olacağım, sonuca göre imalatın devamı gelecek...

20130304_162332.jpg

20130304_144345.jpg

atiladi' Alıntı:
Hepinize teşekkür ederim...

Melih, çizimde adobe illustrator, programını kullanıyorum, bu programı textil designer olarak t-shırt, kumaş ve duvar kağıdı desen çiziminde kullanıyordum, o zamanlar machintosh'da çalışıyordum, eski alışkanlık, karavan çizimine çok uygun olmasa bile beni idare ediyor..

Bu gün, tavana güneş paneli ve tente bağlanmasında kullanabilmek için yaptırdığım kestanit pim bağlama aparatlarını teslim aldım, zımpara tesfiyelerini yapıp araca montajlarını yapacağım...
8 adedini, 4 sağ 4 sol olarak YAK'a takarak 2007 sonrası modeldeki uygulamasını ve güneş paneli montajını göreceğim..6 tanesinide bir akadaşın karavanında 3 sağ 3 sol olarak 2004 ducatoda güneş paneli ve tente montajında denemesinde kullanarak, yeni ve eski kasa PSA'larda aparatı denemiş olacağım, sonuca göre imalatın devamı gelecek...

Atilla abi eger sana zahmet olmazsa bu Ducato'nun cizimsiz bos halini Jpeg yada Adobe illustrator dosyasi olarak siteye koyabilirmisin? Ben internette aradim ama bulamadim.

Melih siteye jpeg olarak koyabiliyorum, illustrator kullanabiliyorsan mail adresi ver yollayayım...Resim 15-17 m3 kargo boyudur...

Ducato Cizim.jpg

Bu gün, Domestic seitz s4 (dahili tül ve kalın perdeli) camlarımı aldım, 120 X 50 cm..Şimdi ranzaların camlarını 50 x 30 cm ve banyo camını bekliyorum 40 x 30 cm..Malzeme toplamadan arta kalan zamanlarda kağıt üstünde karavanın iç mimarisi çalışmalarını yaparken bir yandanda elektrik tesisatını çalışıyorum, artık elektrik tesisatına başlanacak...

20130305_165640.jpg

20130305_165500.jpg

20130305_165400.jpg

Atilla abi camlar hayırlı olsun.

Selamlar saygılar Turan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR