Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)
Bu gün sabah, işe masa grubu koltuğunun sabitlemesi ile başladım, koltuğu sabitlemeden önce, elektrikli wc'nin atık borusunu banyodan koltuğun altına geçirip oradanda araç tabanını panç ile delip wc atık deposunun takılacağı yere kadar getirip, koltuğuda son şekli ile araç tabanına sabitledim...
Klimanın egzost çıkş menfezine son şeklini vermemişdim, bu arada klima egzost menfezininde mastiklemesini yapıp menfezini montajlayıp klimanında işini tamamen bitirdim..
Elektrik panosunu dün kapağa dizmiştim, bu gün kapağı yerine montajladım, güneş panellerinin bağlantılarını panelin yeni şekline göre yeniden bağladım, bu arada çalışma aküsü ve çalışma inverteri olarak kullandığım inverter ve aküyü koltuğun içine geçirip karavanın yeni elektrik sistemine bağladım..
İnverter olarak, 2000 watt tam sinüs, 70 amp akü şarzlı, jeneratör otomatik çalıştırma tetiklemeli yeni bir inverter kullanacağım, çünkü mobil klima da gerektiği zaman akü üzerinden inverter ile çalışacak, kullanacağım aküler henüz elime ulaşmadı 330 amp toplam akü montajlayacağım, zamanı gelince yeni inverter hakkında detaylı bilgi vereceğim...
Elektrik prizlerinide bir yandan montajlamaya başladım, tüm armatürler "schneider" marka..
Bu işler ile uğraşırken kargo geldi, ısmarladığım 3 atık su tankının 2'si ve smev compack ikili gazlı ocaklı, lavabolu musluklu ocak seti geldi..Set boyutu 68x44 cm mutfak tezgah ölçüm 47x146 cm, tezgahın yarısı bulaşıklık ve doğrama işlemleri için kullanılacak, minicik tezgahlarda yemek yapmak çok zor, bu sefer mutfak tezgahı evdeki gibi, hatta bazı evlerde bu kadarı bile yok..
Atık depo olarak kullandığım tanklar 50'şer litre, 1 adedi wc atığı, 2 adedi mutfak ve banyo atığı olarak kullanılacak, mutfak atığı için ikinci depo daha sonra yeni ithalatta gelecek, ben depo parelel bağlantılarını yapacağım gelince ilave olarak bağlayacağım...