Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,003
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Bu sefer de ben yanlış söyledim İznik için Mekece ,İnönü için Hüseyinli yolu,oh bu sefer doğru oldu.

Etiketler

Bülent önemli değil.İnşallah ericovada buluşuruz.Raci hocam ne yapar acaba ?

Bu gün, 19 mayısda ercova'ya gidebilmek için, karavandaki temel işlere hız verdim, önce arka banyo bagaj bölümü sağır duvarını ve banyo-wc kapısını bitirip, kullanılabilir duruma getirdim, sonra elektrik tesisatı ekipmanlarını montajladım, aküleri ( 345 amp), inverteri (1000 watt) , akü şarz cihazını ( 25 amp) bağladım, panellerden gelen enerjiyi akülere bağladım, kısacası karavanda, buzdolabına 220v enerji, ve aydınlatmaya 12v enerji verilebilir hale geldi..geçen karavanda yapım sırasında kullandığım turuncu koltuk minderlerimide yine geçici olarak kullanırsan, 19 mayısda ercova'va mutfak hariç hizmet verebilir duruma geldi....

Karavanı kampa hazırlamışsın, güzel de olmuş. Kolay gelsin :smiley:

Teşekkür ederim Haşmet, sadece pazar günleri ve tek başına çalışarak iş ancak bu hızda ilerleyebiliyor...
Bu arada senin karavanda tam gaz ilerliyor..Kavuşmaya az kalmış gibi...

Atilla bey, banyo kapısında ne tür bir kilit kullandınız.? mümkümse bir adet yakın foto isteyebilirmiyim. buralarda banyo kapıma hala uygun bir kilit bulabilmiş değilim..

Çoğu gitmiş azı kalmış. Keyifli geziler diliyorum.

Vallahi, banyo kapısına bende henüz kilit bulamadım, arayış içerisindeyim...

Fotoları görünce, tebi detay göremediğim için " ne kibar bir kilit " demiştim, şehirler arası benzinliklerin bazılarının wc'lerinde güzel şeyler gözüme çarpmakta, fakat henüz kaynağa ulaşamadım.

Karabigadaki bizim restoran kampingin yeni wc lerini yaptırırken bizde aynısını düşünerek örnek olarak benzinlik wc lerini gösterdik aynen yaptılar ama kapı kilidi hariç bilirsiniz kilitleri içeride biri varsa kırmızıdıt boşsa yeşil bulamadılar uyduruk bir kilit taktılar olmadı.

Linkler için teşekkürler, ilk fırsatta gidip bakacağım çok işe yarayacak...

karavana montajlanacak prçaları yerlerine göre fabrikada grupladım, montaj sırası geleni yanıma alıp hafta sonları montajlıyorum...montajlanacak parçalar soldan sağa, tavan dolap grubu, mutfak tezgah grubu, arka kapılar bagaj kapısı, kesimden çıkan fazla parça ve büyük parça banyo arka duvarı...

üstadım sen bu işte çok iyisiniz.ama önlem olabilecek bişey söylemek istiyorum bizim teknemizde kullandığımız bi yöntem var motor bölümü ve elektrik aksamının bulunduğu yerler herhangi bir yangın riskine karşı yanmaz kaplama ile kaplanmış halde. sizinde karavanınızda akülerin bulunduğu bölümü bu kaplamayla kaplamanız kısa devre risklerine karşı faydalı olabilir.

belekbeach' Alıntı:
üstadım sen bu işte çok iyisiniz.ama önlem olabilecek bişey söylemek istiyorum bizim teknemizde kullandığımız bi yöntem var motor bölümü ve elektrik aksamının bulunduğu yerler herhangi bir yangın riskine karşı yanmaz kaplama ile kaplanmış halde. sizinde karavanınızda akülerin bulunduğu bölümü bu kaplamayla kaplamanız kısa devre risklerine karşı faydalı olabilir.

Yanmaz malzeme derken tam olarak ne kastediyorsunuz? Ne tür bir şeydir bu? Soba arkasına konan basit amyantlı plaka türü bir şey kastetmediğinizi tahmin edebiliyorum. Somut ürünlerle yol gösterir misiniz?

belekbeach' Alıntı:

Teşekkürler.

Atila bey'in topiği biraz fazla konu dışı yaptık. Şimdiden özür diliyorum. Belki moderatörümüz bunu daha ilgili bir başka başlığa taşır.

Malzemeyi inceleyince uyguyama aşaması zorluk açısından bizi aşar gibi bir izlenim edindim.

Aklıma takılan diğer konu, pek çoğumuzun kullandığı elastomerik kauçuğun bu konuda ne kadar iş göreceği...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR