Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,004
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Atilla Bey kafama bir şey takıldı buzdolabının arkadan havalandırmasını nasıl yapacaksınız veya gerek duymuyormusnuz?

Etiketler

bu gün, buzdolabının sabit yerine montajını yaptım, buzdolabının motor havalandırma deliğini açtım, sonra pako şalter şebeke-inverter 220v bağlantılarını yapıp karavana 220v enerji verdim ve buzdolabı çalışmaya başladı...Daha sonra kapaklarda sürten yerleri zımpara ile alıştırıp şıkır şıkır çalışır hale getirdim, karavanda kullandığım bazı ahşapları tekrardan söküo gri sprey boya ile boyayarak renk bütünlüğünü sağladım, karavan ile şöför mahalli arasındaki ayrım perdesinin kornişini montajlayıp günü bitirdim...

20120603_180826.gif

20120603_135811.gif

20120603_135929.gif

20120603_140008.gif

20120603_142124.gif

Atilla bey öncelikle calışmalarınızda size başarılar dilerim.karavanınızdaki calışmalarınız,dan sonra pc başına gecip bizlerle paylaşıyorsunuz ya size ve siz gibi arkadaşlara abilere,ablalara burdan cok cok teşekkür ediyoruz calışmalarınızın takipcisiyiz kolay gelsin

Bu gün sabahdan malzeme arama peşine koştum, ancak saat 16:00'dan sonra çalışma imkanı buldum...Elektrik panosunun gösterge ve sigorta delikleri delip komple montajı bitirdim. Solar panel şarz regülatörü, temiz su ve mutfak atık suyu göstergesi, şebeke-inverter 220v seçici pako şalter, ve sigorta panosu montajlandı.....
7 inch navigasyonum geldi, bende bu gün IR kamerasını aldım, bir kaç gün içerisinde montajını yapacağım...

Solar güneş panelleri hakkında test bilgisi;
Pazar günü buzdolabının elektrik bağlantılarını yapıp çalıştırmaya başlamıştım, dolap hala çalışıyor, sizler ile Testin 2 günlük verilerini paylaşıyorum...
Paneller 3 x 100 watt, inverter Lineteach 1000 watt, aküler 3 x 115 amp, buzdolabı Simfer 96 Litre 173 kWa/yıl..
Pazar akşamı iş bitiminde aküler 13.5 V gösteriyordu
Pazartesi , yani bu sabah alış verişe çıkarken karavana uğradım, buzdolabı çalışıyor aküler 13.1 V gösteriyordu, yani gece 13.5v idi, sabah 13.1 V'a düşmüş..
Pazartesi , bu gün saat 16:00'da alış verişden döndüğümde aküler 13.8 V gösteriyordu....Sabah 13.1 V olan akü voltajı, gün içinde bir yandan buzdolabı çalışır iken aküleride 13.8V'a çıkarmıştı, bunu anlamı, solar paneller karavanın elektrşik ihtiyacını birebir karşılarken, fazlasınıda akülere dolduruyor...
Buzdolabını sürekli çalıştırıyorum, ilerleyen günlerde test sonuçlarını tekrarlayacağım...

20120604_190518.gif

20120219_125919.gif

20120219_125935.gif

20120219_130015.gif

20120604_192608.gif

Kolay gelsin, teknik konusunda da izinsiz sizden çalıyoruz bilginize ;)
Bol keyifli geziler...

Burada yazdığımız her şeyi, herkes ile paylaşmak adına yazıyoruz, faydalanabiliyorsanız, ne mutlu bize...

Harika bi sistem olmuş burda gördüğüm en ilerinden biri güle güle kullanın bir gün bir yerlerde bir bardak suyu nasıp olur umarız tekrar kolay gelsin

Teşekkür ederim, sn tugay, gezenbilir karavancıları bir gün bir yerlerde muhakkak karşılaşıyor...

Bu gün, iş zor ve bir okadarda pis bir işti, sabah bunu bilerek işe başladım, gerçekdende gün beklediğim kadar zor ve pis bir gün olarak gelişti..sırada, banyo alt duş teknesinin yerine yerleştirilmesi vardı, tabiki zor olanlandan biride duş çıkışının araç altına verilmesi oldu, teknenin altından aynı zamanda temiz su borusununda geçişi olacağı için bir kaç işi bir arada yapmak gerekti...en sonundada banyo arka kör duvarının montajı vardı, bu parça karavana montajlanan en büyük parça olması itibari ile zor bir parçaydı ve bir duvarının yan duvar eğimine adaptasyonu, üst duvarının ise tavana adaptasyonu, işi yeterince zorlaştırdı , günün sonunda duş tekneside arka duvarda yerine montajlanmış ve mastik ile sabitlemesi tamamlanmı oldu....

20120605_095541.gif

20120605_164751.gif

20120605_164839.gif

Atilla bey, bir önceki aracınızda kullandığınız masa bağlantısı ve karşılığı ne tür bişeydir, nereden edinilir, 0,5 IQ nun anlayacağı şekilde anlatabilirmisiniz, zahmet olmayacaksa..buralarda adam gibi bir bağlantı elemanı bulamadım çünki..

Görüntü471.jpg

Geçen seferki karavanda ve şimdiki karavanda aynı masa bağlantı elemanını kullandım...

doyurucu bir cevap :D
kolay gelsin atila abi

Msg alınmıştır, teşekkürler.

Bu gün işe mutfak üst dolabının arka yüzey kapaması ile başladım, kayar kapının üst kol mekanizmasına yuva açılarak arkası kapatıldı...

LPG gaz tesisatı için kırmızı renkli hortum çektim, küçük tüp kullanacağım için uygun dedantör takılarak kullanıma hazır hale geldi...

Şöför mahalli ile karavan arasındaki perde ayrımı için plastik kornişi montajladım...

Sonra, geri vites kamerasının montajını arka tavan stobunun hemen altına yaptım, IR kamera her ne kadar dış mekan kamera olsada ben yinede sağlamcılık adına kamerayı galvaniz kutu içine aldım, sonra 12mm bir delikden kabloları araç içine alıp, tavan dolaplarının içindeki tesisat kanalından kabloyu şöför kabinine kadar getirdim...Deney için direkt 12v ile besleyerek kamerayı çalıştırıp, ayarını yaptım, sonra kameranın 12v beslemesini geri vites lambasına bağlayacağımki, araç geri vitese takıldığı zaman navigasyon cihazı otomatik olarak kamera görüntüsüne geçsin...

Yine resim Yüklenemiyor, Daha Sonra Tekrar deneyeceğim...
Resimler Facebook'da

Bu gün karavanın proje dosyasını TSE'ye yolladık, bir kaç güne kadar TSE proje onayı gelecekdir...

20120606_141849.gif

20120606_143245.gif

20120606_141818.gif

20120606_141932.gif

20120606_141827.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri