Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)
Bu gün sabahdan malzeme arama peşine koştum, ancak saat 16:00'dan sonra çalışma imkanı buldum...Elektrik panosunun gösterge ve sigorta delikleri delip komple montajı bitirdim. Solar panel şarz regülatörü, temiz su ve mutfak atık suyu göstergesi, şebeke-inverter 220v seçici pako şalter, ve sigorta panosu montajlandı.....
7 inch navigasyonum geldi, bende bu gün IR kamerasını aldım, bir kaç gün içerisinde montajını yapacağım...
Solar güneş panelleri hakkında test bilgisi;
Pazar günü buzdolabının elektrik bağlantılarını yapıp çalıştırmaya başlamıştım, dolap hala çalışıyor, sizler ile Testin 2 günlük verilerini paylaşıyorum...
Paneller 3 x 100 watt, inverter Lineteach 1000 watt, aküler 3 x 115 amp, buzdolabı Simfer 96 Litre 173 kWa/yıl..
Pazar akşamı iş bitiminde aküler 13.5 V gösteriyordu
Pazartesi , yani bu sabah alış verişe çıkarken karavana uğradım, buzdolabı çalışıyor aküler 13.1 V gösteriyordu, yani gece 13.5v idi, sabah 13.1 V'a düşmüş..
Pazartesi , bu gün saat 16:00'da alış verişden döndüğümde aküler 13.8 V gösteriyordu....Sabah 13.1 V olan akü voltajı, gün içinde bir yandan buzdolabı çalışır iken aküleride 13.8V'a çıkarmıştı, bunu anlamı, solar paneller karavanın elektrşik ihtiyacını birebir karşılarken, fazlasınıda akülere dolduruyor...
Buzdolabını sürekli çalıştırıyorum, ilerleyen günlerde test sonuçlarını tekrarlayacağım...