Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,007
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Atilla abi hayirli olsun eline saglik. Insallah ruhsatida biran once alirsin.

Bu sefer gecen senekinden hizli mi bitti yoksa bana mi oyle geliyor? Sanirim bu kullandigin malzemenin ekstra bir zimpara ve vernik derdi olmamasindan kaynaklandi yada ben bu aralar forum ile cok ilgilenemedigimden kaynaklandi.

Etiketler

melihbozkurt' Alıntı:
Atilla abi hayirli olsun eline saglik. Insallah ruhsatida biran once alirsin.

Bu sefer gecen senekinden hizli mi bitti yoksa bana mi oyle geliyor? Sanirim bu kullandigin malzemenin ekstra bir zimpara ve vernik derdi olmamasindan kaynaklandi yada ben bu aralar forum ile cok ilgilenemedigimden kaynaklandi.

Atila bey artık zamana karşı yarışıyor ;)

Atilla abi maşallah bitmiş saglıklı günlerde kullanırsın işallah kısmetse cumartesi ziyaretine gelecem (müsayit olursan)hayırlı günler.

İyi dilekleri için herkese teşekkür ederim....

Bu gün, dün alıp koltukcuya kaplama için bıraktığım koltuklarımı aldım, yerlerine montajladım, artık arkaya geçişde sağlanmış oldu...sonra, temiz su deposu için kontrapalk kestirdim, kesilen parçalardan depoyu olurturdum, seviye göstergesi, dolum ve çıkış ağızları ayarlandı, yarın deponun polyesterlenme işi var.....Bu gün hava o kadar sıcakdıki, bir elimden kağıt havlu düşmedi, arada bir enerji takviyesi gerekdi...

20120612_131610.gif

20120612_180150.gif

20120612_180207.gif

20120612_180233.gif

20120612_151934.gif

Hocam, sehpanın üstündekiler işe bir kaç dakika ara verip nefes almama vesile oluyor...

Bu arada sıcağa rağmen buzdolabı non stop 15 gündür çalışıyor, sabahları 13.1 V'a düşen aküler, sabah güneş doğunca 1-2 satte yine 13.8 V'a çıkıyor, istanbul'un güneşli havasında bile güneş panelleri birebir tam döngüyü sağladı, karavanın içindeki kesme biçme işleri dahil henüz evden elektrik almadım, karavandaki tüm işler güneş panellerinden elde edilen enerji ile yapılıyor...
Merak edenler için güneş paneli solar şarz aleti ilk taktığım günden bu güne akülere toplamda 1152 amp, enerji aktarmış...

Sen bence karavana evden degil eve karavandan elektrik cekmelisin. :smiley:

Abi desene acık alanda sorun yaşayan yan komşuyada destek olursun abi ellerine sağlık cok güzel oldu

Sen yakinda mahalleye elektrik dagitacak hale geldin. Karavandan eve elektrik cekersen sasmam. :smiley:

Vallahi, ben Elektrik denilen şeyi unuttum, sadece lazım olunca bu aralar bolca oluyor malum, matkap, avuç içi taşlama ve dekopaj testereyi çalıştırıyorum, buzdolabı zaten sürekli çalıyor, ben harcıyorum, bir yerden sürekli doluyor....

Bu gün, temiz su deposunun fiberlemesini yaptım, dolum ağzı, çıkış, şamandıra deliklerini açıp aparatlarını montajlayıp, depoyu akşama doru mastikleyip kapattım, yarın yerine montajlanacak...Bu arada arka bagajında kapağını ayarladım, zodiac ve motorunu koyacağım yeri belirleyip, mangal falan için raf ayarlayacağım...

20120613_120715.gif

20120613_120725.gif

Atila,

Temiz su deposunu geçende crom nikel düşünmüştün,haklı olarak.
Bu kez kontra üzerine polyester yapıyorsun!
İç yüzeyın temiz olmayışı sorun olmayacak mı?
İç yüzeye yapılacak,elyaflı polyesteri düzbir zeminde(Örn;saç yada cam)yapıp temiz yüzeyi depo içine
yapıştırsa idin,derdim.
Selamlar

Hocam, benim yaptığım fiber deponun içi senin istediğin gibi pırıl pırıl olur..Paslanmazdan vazgeçtim, çünkü kimle konuşsan 10-15 günden önce teslim edemem diyor, oysa benim acelem var...
iki sene polyester malzemesi sattım, lise yıllarında yaz tatillerinde döküm polyestercide çalıştım, üniversitede okurken, reklam ajanslarında üç boyutlu polyester obje yapımında çalıştım (80'li yıllarda reklam sektöründe moda idi, her şeyin büyüğünü yapardık, örneğin 4mt çapında gazoz kapağı, kamyon kasasına televizyon, anadol şase üzerine yan yatmış gazoz şişesi gibi)...

Ah ah o moda 90larda da vardi. Az calismadim bende polyesterle. Nefret ederim. Yeni baslayanlarin kasintisi hic bitmez. Sonra alisir insan. Kanser olursam sigaradan billmeyecegim valla. :smiley: Dikkat et abi. Bu arada mahalle de kokmustur eminim. Bizi belediyeye sikayet etmislerdi. Aman diyeyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri