Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,787
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Bu gün, karavanın TÜV öncesi bakım günüydü, ön takımında bazı sorunlar vardı, önce pot balanscıya gidip değişecek parça listesini çıkarttırdım sonra Sağ-sol olmak üzere komple amartisörler, amartisör kule rulmanları, alt rotiller, aks kafaları değiştirildi, karavanın ön takımı dört dörtlük oldu...

20120618_170537.gif

20120618_170558.gif

Etiketler

Atilla,ön takım tamirini, aracı alır almaz yaptırman daha münasip olmaz mıydı ? ;D Kolay gelsin; jet gibi yol alıyorsun.Tebrikler :smiley:

Atilla bey ben ne yazık sizin kadar becerikli değilim, bu yüzden yaptırmayı düşündüğüm 13 m3 ducato camper için bu işi profesyonelce yapan kişilere ihtiyacım var. İnternette yaptığım araştırmalarda bu işin Bursa , Sakarya bölgesinde yoğunlaştığını gördüm.Ben izmir 'de oturuyorum bu nedenle Camper ın İzmir 'de yapılması tercihim olacak ancak hiç İzmir firması görmedim.
Sizin yada başka arkadaşların bu konuda bildiği tanıdığı kişiler var mı ?
Ayrıca sizin planlarınızda yatağın arkada 2 kişilik olarak tasarlandığını gördüm.Biz eşimle 2 kişi olarak yatağı arkaya ranza olarak uzunlamasına yani arkadan öne doğru yerleştirmeyi şoför koltuğunu döner olarak tasarlayıp yemek bölümünde bir koltuk yeri kadar
kazanabiliriz diye düşündük.Banyo düşünmüyoruz ancak yine de WC için kapalı bir yer gerekecek , mutfak alışılmış yerinde olacak.
Özellikle yatağın bu şekilde ya da sizinki gibi yerleştirilmesi arasında avantaj - dezavantajlar nelerdir.?
Saygılar.

Atila kardeşimin izniyle,
İzmir'de de karavan üreticisi var.
Banyo düşünmüyorsunuz ama.WC için kapalı yer arıyorsunuz.Banyo kapalı bir yer.Araştırdığınızda
göreceksinizki Banyoya klozet,kasetli klozet,yine taşınabilir kasetli tuvalet koyanlar var.
Yapacağınız kapalı alan iki ihtiyacınızı-Duş ve WC -karşılayacaktır.
Oturma gurubuna döner koltukdan yararlanmanızı düşünmeniz size 60x60 cm lik bir alan kazandıracaktır.
Bu ara da iç yerleşim projelerini dikkatla inceleyin.
Kararınızı ona göre verin.
Selam ve başarılar.

Seyfettin bey teşekkürler.
Banyo - WC konusunda haklısınız böyle kapalı bir alan yapınca burayı banyo olarak kullanmamak için bir sebep kalmıyor.
Bahsettiğim yatak yerleşimi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bizler, uygulama alışkanlıklarımızdan dolayı, ortada araba yokken bile plan çalışabiliyoruz ama, tecrübesizler için İşin doğrusu önce aracı alıp, sonra bir kaç rulo bant alıp aracın, içine iki sandalye bir küçük masa yeterince kağıt, kalem ve bir şerit metre alıp, br kaç gün planı ölçüp bantlayıp, değiştrip, sil baştan yapıp, bir şeyler çalışmak lazım...

merhabalar atilla bey size imrendim helal olsun diyesim geldi..hadi HELAL OLSUN . ;D .bol bol güzel geziler dilerim..

serhat2007' Alıntı:
Seyfettin bey teşekkürler.
Banyo - WC konusunda haklısınız böyle kapalı bir alan yapınca burayı banyo olarak kullanmamak için bir sebep kalmıyor.
Bahsettiğim yatak yerleşimi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Serhat kardeşim,
Atila beyin topiğini işgal etmek istemem.
Konu başlığınızı açın.
Daha rahat olur,diyebilirim.

Bu gün, mutfak tezgahının kenar rüzgarlıklarını montajladım, sonra tentenin ön ayaklarının karavanda ses yapmadan duracağı yeri ve sabitleme aparatlarını hallettim, tente açma kolunada sabit bir yer buldum, en iyi yer, tente bacakları karavanın arka sol kapı aralığına, tente kolu sağ kapı aralığına yerleştiridi...

20120620_192354.gif

20120620_192407.gif

20120620_192449.gif

20120620_192529.gif

20120620_192550.gif

Bu gün artık sona yaklaşırken eksik kalan işler tamamlandı...Önce kayar kapı yerinden sökülüp, tüm mekanizmalarının bakımları yapıldı yağlandı, camın iç kısmına, kontrapalkdan iç çerçeve yapıldı, kapı altının kontraplağı yenilendi, perdenin rayları montajlanıp, kapı yerine tekrardan takıldı, şıkır şıkr çalışıyor...
Sonra, arka kapılar elden geçirildi, alt kontraplakları yenilendi, kapı camlarının perdeleri için raylar montajlandı...
Arka kapıda banyo arka duvarına alınan aparatlarla, yeni alınan ikiye katlanır 60 x 120 masaya askı yeri yapıldı, masanın altınada şezlonglar asılacak...

20120622_122714.gif

20120622_122722.gif

20120622_122732.gif

20120622_140724.gif

Bu gün karavanın makyaj günüydü, önce titiz bir temizlik yapıldı sonra, yeni döşemeleri ve perdeleri takıldı....Pazartesi günü TÜV randevusuna gitmeye tam olarak hazırlandı...

20120623_165959.gif

20120623_170013.gif

20120623_170025.gif

20120623_170108.gif

Ustam, masanın kenarlarını yuvarlasan daha iyi olurdu, ben masada, sağımı solumu vurmaktan kına geldi.

İlhan abi zamanla çarpa çarpa yuvarlanır zaten...
Abi önce şu TÜV, Trafik ruhsat ve Maliye kayıtlarını bitireyim, bir kaç günde saroz kayıp cennete gidip dinleneyim, dönünce yapılacak bir kaç değişiklik olacak zaten ...Abi birde yeni sahibine de yapacak birşeyler kalsınki onunda çorbada tuzu olsun....

Atilla bey ,
sizi tekrar tekrar kutlamak istiyorum.Ortaya çok güzel bir eser çıkardınız.
Bu topiği meşgul etmek istemiyorum ama benim sizin tecrübelerinize güvenim var, affınıza sığınarak bir kaç sorum olacak.
1.Malum sebepten ötürü Camper yaptırabilmek için 5 yaşından büyük Ducato v.b. arıyorum, ama biliyorsunuz düzgün bir araç bulabilme şansımız çok az.
2.Acaba 2010-2011-2012 model az km. yapmış bir araç alsam bu aracı portatif bir sistemle (vizeye giderken sökülebilecek gibi.) bir kaç sene idare etsem nasıl olur ? (Ben Camper'ı özellikle yurtdışı için kullanmak istiyorum.)
3.Bu araçlarda vizede sorun çıkarmadan yapılabilecek değişiklikler hangileridir. ? İzolasyon yapılması , tavan penceresi açılması , şoför ile yük bölmesi arasındaki sacın kesilmesi v.b.?
Saygılarımla

Sn. serhat, bir karavan ya yapılır yada yapılmaz, yarım yamalak şeylerle, keyif sürülmez eziyet çekilir...
Karavan olabilecek yaşdaki araçların sorunsuz olanını bulabilirsiniz, ama sorun genelde internetteki araç ilanları azdan çoğa doğru fiyat sıralamasına sokuluyor, en ucuzlarına gidip bakılıyor, tabiki bu araçlar ekmeğini yemiş araçlar olduğu için beğenilmiyor, rakamlar biraz yükselince araçlar düşgünleşir merak etmeyin...
İnsan hayatında 2-3 yıl çok uzun, 3 yıl sonra başımıza maddi manevi neler gelebileceğini kim bilebilir, dün bitti, gelecek meçhul, elimizde olan sadece bu gün..Hemen bir karavan sahibi olun ve tadını çıkarmaya bakın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,770
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
avrupacerrahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri