Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,488
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız keyifli yolculuklara çıksın inşallah.

Etiketler

Hadi hayırlısı işallah engelsiz bir sürec olur

Bu gün sabah trafik tescil randevusuna gittim, 30 saniyede "özel amaçlı taşıt ( motor karavan)" ruhsatımı aldım, araç artık ruhsatta motor karavan.....
Trafik tescil vergi dairesine verilmesi gereken belgeyide verdi, yarın vergi dairesinde motor karavan işlemesini yaptıracağım.
Sonra da zorunlu trafik sigortasını zeyil edip özel amaçlı taşıt motor karavan'a çevirteceğim, birde extra OGS mi de motokaravana çevirttimmi kanuni işler tamam, aslında zor olanları bitirdim, bundan sonrakiler sadece fazla mesai...

atiladi' Alıntı:
Trafik tescil vergi dairesine verilmesi gereken belgeyide verdi, yarın vergi dairesinde motor karavan işlemesini yaptıracağım.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Haziran ayının son günlerindeyiz. 3-5 gün için 2012-1 karavan vergisi tahakkuk ettirmesinler.
1 Temmuzu beklemekte fayda olabilir.
Bir araştırın derim.

Hiç farketmiyor, karavan dönüşümünü gün hesabından yapıp tahsil ediyorlar...
Aracını ruhsatta karavan dönüşümü yapıp vergi dairesinde yaptırmayan arkadaşlara her yıl için 400 TL vergi borcu tahakkuk ettirilmeye başlamış bilginiz....

Öyleyse sorun yok. :smiley:
Keyifle kullanın.

Atilla abi vergi dairesine trafik bildiriyor dediler bana.Ben ruhsatı aldım ama vergi dairesinde bir işlem yapmadım.Eksik iş mi yaptık yoksa...

Karavan dönüşümü sonrası TÜV muayenesinde verilen EK-1 belgesinin 1 nüshasını trafik tescil onaylayıp damgalıyor ve bu belge ile gidip vergi dairenize işletin diyor...
Tabiki trafik tescil, vergi dairesine bildiriyor ama vergi daireleri ceza tahakkuk ettirsinler diye, karavan olduğu halde kamyonet görünenleri...
Yapılması gereken, dönüşüm sonrası EK-1 belgesinin fotokopisi elinizde yoksa, trafik tescil arşivinden zar zor da olsa EK-1 belgesinin fotokopisini isteyip, motor karavan yazan ruhsatla birlikde vergi dairesinin yolunu tutun.....

Karavan dünyasına yeni bir üye daha geldi, kutlarım... :smiley:

Çıkacağınız dinlencede, olası sorunları da göreceksiniz; denenecek yani. Ondan sonra, yeni çevrenlere yelken açacak bu kamper; ya sonra?... ;)

Cavid Sezen

tango' Alıntı:
Atilla abi vergi dairesine trafik bildiriyor dediler bana.Ben ruhsatı aldım ama vergi dairesinde bir işlem yapmadım.Eksik iş mi yaptık yoksa...

Tanju banada dediler senin işin değil trafik bildirecek bize diye ama bir sene sonra kendim hallettim,
maliye bana bir matbu dilekçe türü yazı verdi, o yazı ile trafikten(şubeden) dosya fotokopilerini aldım maliyeye getirip işlettim

Arkadaşlar,karavanımın tescil işleri bittikten sonra maliyeye bildirimi trafik tarafından yapılacağını düşünerek işlem yapmadım ancak iki sene sonra maliyedeki bilgiler değişmeyince şüphelenip maliyeye giderek sorguladım.Maliyede hala kamyonet görüldüğünü soylediler istenen evrakları verdim daha sonra adresinize tebligat yapılıp farkları ödersiniz dediler.Aradan iki sene geçtikten sonra cezalı olarak yaklaşık 400 TL zeca ödedim.Birde son trafik fenni muayenede ruhsatımda araç cinsi olarak N1 yazmasından dolayı muayeneden geçemedim.N1 yerine M yazması gerekiyormuş.Şimdi ruhsatı düzeltmek için çalışıyorum.Aman muamelecilere güvenmeyin .

Mutlu sona ulaştık demek ki. Bir şanslı Ducato daha karavana dönüşmüş oldu. :smiley:

Atilla Abi , tebrik ederim. Güle güle kullanın. Güle güle satın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri