Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,488
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Tekrar herkese teşekkür ederim....

Bu gün sabah doğruca cevizlibağ nakil araçları vergi dairesinin yolunu tuttum, trafiğin bana arkasını kaşeleyip vermiş olduğu EK-1 belgesinin bir nüshası ile mühendisin yetki belgesinin fotokopisini götürdüm, ilgili memura verdim, araç tam 15 saniye sonra vergi dairesinde de karavan oldu, yani vergi dairesine girmem ile çıkmam bir oldu...Sonra da tuttum zorunlu trafik sigortası temdidi için axa sigortanın yolunu, gerekli evraklarımı verdim, motokaravan olduğu için yazılım genel müdürlükden yapılıyormuş, yarın sabah motokaravan tazan zorunlu trafik sigortasınıda alacağım....

Bu arada bir önce satmış olduğum karavana uğradım, onada 220v şebeke ceryanından 12v akü şarzı cihazı verdim, eski karavanda hafta sonu datça yolunu tutmak için tüm hazırlıklarını tamamlamıştı, asıl size yazmak istediğim, arkadaş karavana orjinal araç kliması takdırmış, çok çok güzel olmuş, hatırlarsanız ben araca mobil klima takmışdım, şimdi araç çift klimalı olmuş, klimasız araca sonradan orjinal klima takılırmı sorusunun cavabı Evet, fiyatı 2500 TL, bilginize...

Etiketler

Atilla bey.
Gördum ki bitirmiş ve ruhsatı bile Tmam edip kenara koymuşsunuz. Artık şanslı bir alıcı bu fırsatı degerlendirir umidindeyım.
Kapı agzında buzdolabının kapak yönü çok fonksiyonel olmuş . Bu gibi unsurlar bence simetri kaygusundan daha once işlevselliginin ön planda tutulması daha akıllıca geldi. Hem iki büklüm olup dolap içi karıştırma zahmetini hafifletecegi gibi hem de araç dısında iken de daha araca girmeden de ihtiyacınızı daha kolay halledeceksiniz . Örnek alan arkadaşların da rahat bulacagını sanıyorum.
Şimdi sırada ne var Atilla kardeş. ;) :smiley:

Teşekkür ederim, Mehmet abi...Aynen belittiğin gibi, buzdolabını içeriden ve dışarıdan kullananın en iyi yolu bu, bu şekilde dolabın kapağı 270 derece açılabiliyor..
Abi kış projesi anlamında sırada ne var diye soruyorsan, sırada yeni kasa var ama m3'ü şimdilik belli deyil....

Atilla Bey
Tebrik ediyorum.
Hayrını görün ellerinize sağlık.

Kenan YAMA

Bu gün, sabahdan, önce karavanın zorunlu trafik sigortasını özel amaçlı taşıt (motor karavan) olarak yaptırtım, bu sorunda bitti...
Sonra karavandaki işlere geri döndüm, önce arka kapılara, tavan barlarını bağlamkda kullandığım, alüminyum kayar mekanizmaları montajladım ardındanda sağ arka kapıya bir merdiven montajladım, amaç merdivenden ziyade merdivene diklemesine bisiklet bağlamak, bu sayede kapı ile bisikleti tek parça haline getirmek, sol arka kapıya takdığım mekanizmayada botun motorunu bağlayacağım...
Öğleden sonrada atık su deposunun yapımına başladım, akşam üzeri polyesterlemesi bitti, yarın tesfiyelerini yapıp, giriş çıkışlarını takacağım...

20120629_110645.gif

20120629_110710.gif

20120629_110735.gif

20120629_172211.gif

20120629_172219.gif

Atila dostum,
Gösterdiğin efor ve enerji üstün nitelikde.Bu eforu enerji içeceği size sunuyor herhalde.
Gün boyu yaptığınız işi (içsem bile,zaten içemem kalbime fazla yüklenir) 72 saat durmadan çalışsam bile
-hoş dermanım yetmez-yarısını bile yapamam.
Aslan sütünden tutunda,tüm enerji içecekleri size helel olsun,afiyet şeker olsun dostum.
Başarılar dileğimle.

Teşekkür ederim hocam, artık bende sıkıldım, her şey planladığım gibi bitsin ve artık yola çıkıp gideyim, bir önceki mesajda bugün yaptıklarımı yazarken atlamışım, akşam 19:00 dan sonrada botun motorunun bakımlarını yaptım, biraz çalıştırdım, motor iki zamanlı olduğu için motosiklet sesi çıkıyor, bahçedeki köpekler 10 dakika susmadan bana havladı, şu köpeklerin motor sesinden istedikleri nedir anlıyamadım...

motor sesi kim severki onlarda haklı sanırım hocam

Atilla Bey elinize sağlık bir harika daha yarttınız.
Ben Antalya'da yım
Daha önceki yaptığınız karavandaki kilima randımanlımı ? kullanan arkadasın bu konudaki
tecrübelerini bize aktarabilirmisiniz,
Burada normalde klimasız araba kullanmak artık lüx olmaktan çıktı.
İleride yapacak olduğum projemde bu hususu iyi değerlendirmem gerekiyor.

İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Mobil kilma konusu ise şöyle, eski tip mobil klimalar R136 gazlıdır, yeni mobil klimalar R410 gazlı, bu fark yeni model klimalardan yana, yani yeni model r410 gazlı mobil klimalar daha iyi soğutuyor bu gerçek..Karavanda koyacak yer olduğu müddettçe ben her zaman karavana bir mobil klima koymakdan yanayım...

Bu gün, karavanın sol arka kapısına botun motorunu taşımak için dün sağ kapıya bisiklet taşımak için montajladığım alüminyum merdivenden kestiğim fazlalık parçayı revize edip, motor bağlama bareketini montajladım....
sonra atık su deposunun giriş çıkış ve seviye göstergesini montajlayıp kutuyu kapattım, montaj için metal şeritlerini kestirdim, montajı yarın...

20120630_164617.gif

20120630_164606.gif

Atilla Bey, yaklaşık bir haftadır evde değilim, dolayısıyla da neler olup bittiğini bu sabah dönünce öğrendim.

Aracınız yollara düşmeye hazır hale gelmiş, oldukça da güzel birşeyler ortaya çıkmış.Emeğinize, ellerinize sağlık.

Gönlünüzce nice güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

İmalatı biten atık su deposu dün karavana montajlandı...

20120701_085807.gif

Ben nete girmeyeli aracı bitirmişssin bile Atilla hayırlı olsun güzel geziler dilerim.Gökova Akyakadan tüm dostlara sevgi ve selamlar.

Domino Ocak Kafası Sabitlemesi;

Bu gün uzun zamandır boşladığım işlere geri döndüm, ankastre domino ocağın sabitlenmeyen kafalarının yollarda ses yapması, yerinden çıkması herkese sorun oluyordu, bazı arkadaşlar kendilerine göre bazı çözüm yolları ürettiler, bende kendime göre bir çözüm üreterek, ocak kafalarını sabitledim, artık yollarda ses yapmıyor, belli zamanlarda ince temizlik için sökülmesi gerekiyorsa yaylar kolayca çıkarılarak ocak silinip tekrar kolayca takılabiliyor...

grup.jpg

20120816_173808.jpg

20120816_173821.jpg

20120816_180521.jpg

Ekli dosyalar

• 20120816_173547.jpg
    20120816_173547.jpg
    130.5 KB · Görüntüleme: 182

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri