Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,479
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Bu gün, dün imalatı tamamlanan temiz su deposunun önce sızdırmazlık testi yapıldı, sonra yerine montajlandı...Su deposu bagajın en altına montajlandıkdan sonra, bagaj kapağı yerine alıştırılıp montajı tamamlandı...
Dün Ahmet kardeşim (yasiko) ziyaretime gelmişti, ona bagajda zodiac ve motor mevzusunda bahsedince, bu sabah birde bakdımki, bodrumunda duran dıştan takma motoru kapmış geldi, bagaj içinde bir askı breketi yaptımmı, motor içeride, artık motor hazır olduğuna göre sırada motor takılabilir bir bot bulmaya geldi...

20120614_100411.gif

20120614_173712.gif

20120614_173747.gif

20120614_173734.gif

20120614_173841.gif

Etiketler

Abi depo güzel oldu sanırım ben kacırdım kac lt oldu ? motorunda hayırlı olsun bot da bulunur işallah

Bu gün su sistemi ve suya bağlı elektrik sistemi kuruldukdan sonra depoya su doldurulup, musluklardan ilk su akıtıldı....Depo hacmi 120 Litre...

20120615_175908.gif

20120615_175921.gif

20120615_175943.gif

Atilla abi yolculuk yakın desene yorgunluğunu atmaya az kalmış kolay gelsin.

Teşekkürler Tanju..Karavan hazır olunca, hemen Saroz - Gökçetepe - Kayıp cennet'e gideceğim...
http://www.panoramio.com/photo/8615790

Abi hakettin valla

Atilla bey , kolay gelsin çalışmalarınızı imrenerek izliyorum.
Size kullandığınız güneş panellerinin güçleri hakkında birkaç soru sormak istiyorum.
Paneller sayesinde 220 V almadan her türlü aleti çalıştırdığınızı yazmışsızınız,
bu aletlere matkap , avuç taşlama dahil mi ?
Kullandığınız paneller ile buzdolabınızı sorunsuz kullanabiliyor musunuz ?
Buzdolabı markası , hacmi nedir ? En fazla kaç lt.lik buzdolabı kullanılabilir.?
Bu paneller 220 Volt almadan kaç gün buzdolabı v.s. çalıştırılabilir. ?
Teşekkürler , kolaylıklar dilerim.

Bu arada özür dilerim, matkap v.s. konusunda açıklama yapmışsınız dikkatimden kaçmış.

Buzdolabı Simfer marka 220v, 96 litre, kapalı sistem buzluklu....karavanda şu an için 3 haftadır buzdolabı sürekli çalışıyor, dolap çalışırken ben ilava olarak hergün, avuç içi taşlama, matkap, dekopaj ve havya da kullanıyorum, enerji sistemi hepsine bire bir yetiyor..

Bu hafta artık büyük işler bitti, ufak tefek dekoratif şeylerle uğraştım, masa önü camın çerçevesini beyaza boyadım, biraz da deniz motorunun bakımı ile uğraştım...

20120616_180953.gif

atiladi' Alıntı:
Buzdolabı Simfer marka 220v, 96 litre, kapalı sistem buzluklu....karavanda şu an için 3 haftadır buzdolabı sürekli çalışıyor, dolap çalışırken ben ilava olarak hergün, avuç içi taşlama, matkap, dekopaj ve havya da kullanıyorum, enerji sistemi hepsine bire bir yetiyor..

Merhaba Atilla abi.
Yukarıda yazdıklarından hareketle; Aracı yalıtmakla uğraşmasak, sisteme bir panel ve bir akü daha eklesek (veya ikişer tane), ve içeride az enerji tüketenlerinden bir ev tipi klima kullansak, verim alabilir miyiz acaba?
Sence karavan daha kullanışlı olur mu?

Bende merak ettim, bu sistem ev tipi bir klima çalıştırabilirmi acaba.

Karavanda buzdolabı+Hidrafor+Aydınlatma+LCD TV için toplamda 300 watt güneş paneli Bire bir yetiyor...
Akü kapasitem, 3x115=445 amp asıl yaşam, 2x72=144 amp yedek yaşam ve aracın kendi aküsü 90 amp, araçda toplam 679 amp 6 adet akü var...
İlaveten ev tipi klima çalıştırmak için 600 watt güneş paneli daha ilave edilirse tabiki olur, yani toplam panel 900 watt olursa klima dahil yeter..
Bu kadar panel ancak, 15m3 ducatonon bütün tavanı panel kaplanılarak elde edilebilir..

Cevap için teşekkürler.
Maliyeti üçe katlıyor ve çok da pratik gelmedi gözüme.

Cevabınız için teşekkürler,
bu güneş panelleri sanırım sizde 2x150 watt gücünde ,
ayrıca bunların Amper cinsinden bir güç seviyesi de var mıdır ? Varsa sizdeki kaç Amper ?
Bir de bu panellerin ,gösterge v.b. diğer donanımı ile maliyeti nedir ?
Tekrar teşekkürler.

Benim paneller 3 x 100 wat toplam 300 watt , amp olarakda paneller 5.32 amp x 3, toplamda 15 amp civarı...Panel ve regülatör markalarına göre maliyet 1500-2000 TL arasında değişiyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri