Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,004
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Bu gün 29 nisan pazar, karavanın iç mobilya çalışmalarına kadar olan birinci bölüm bu gün tamamlandı...Pencerelerin kenar çıtaları dönüldü, ön elektrik tesisatı tamalandı, firizler takıldı, tavan led aydınlatmaları takıldı, karavanın içi temizlendi, artık sıra iç bölme mobilyalarının kestirilme işine geldi, ölçüler kontrol edildi, parça listesi hazırlandı, önümüzdeki hafta yine bilgisayarda kestirilecek iç mobilyaların montajına başlanacak...

Etiketler

Tente kutusunun üst görünümde görüntüsü, duruşu ve panelerle kıyaslanabilir büyüklüğü...

ilgiyle takip hayırlı olsun mükemmel birsey cıkacak belli

Atila bey, malzemeler yaklaşık ne kadar tutacak.. Bilgi verirseniz sevinirim...

Temennileri için herkese teşekkür ederim...

Bekir Beydoğan, şu tutara maledeceğim diye hiç bir plan yapmadım, sadece sırası ile ne lazımsa temin edip yola devam ediyorum, aslında ahşap malzemeler hariç karavanın tüm malzemeleri depomda hazır...son 1 yıldır bu karavanda kullanmazsam bir başka karavanda kullanırım düşüncesi ile, karavanda kullanılabilecek her şeyi, uygun fiyatı bulduğum zaman alıp stokluyorum..Bu yüzden maloluş fiyatı güncel olamıyor, ucuz buldum al kenara at bir gün lazım olur politikası ile stok yapmak avantajlar sağlıyor..ama yuvarlak hesap bilgi vermek gerekirse, güncel satın alma ile 10-12.000 TL tutar....

Doly karaan,bülent ustanın 17.000 tl fiyatını nasıl buluyorsunuz?

atiladi' Alıntı:
Bundan önceki karavanda kullandığım zaten yerli anolog karasal yönsüz mobil anten idi, bu sefer glomex kullanmayı düşünüyorum...

Kolay gelsin Atilla bey,
Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum.Uydu anten çözümünü daha ilerideki zamanlara bırakmıştım.Ancak sizin çözümünüz maliyeti nedeni ile bunu öne almayı düşündürüyor.Kullanacağınız anten bilgilerini paylaşırmısınız?
(sadece kamp durumunda kullanılabilecek ancak 1000 mt. üzerindeki dağ-yayla koşullarında da kullanılabilecek özellikte olmalı)
Aşağıdaki çözümler hakkında fikirleriniz var mı?
Glomex V9114 Marin TV Anteni
Glomex V9125-00 Marin TV Anteni

Bekir bey, Bu işi iç mimarlık veya dekoratörlük olarak düşünürseniz, ödenecek işcilik, malzeme tutarı üzerinden, %75-100 arasında uygulama bedeli alınır, benim verdiğim vasati rakama sizin verdiğiniz vasati rakamla karşılaştırırsanız doğru bir rakamdır...Ama bundan önemlisi, sizin verdiğiniz rakama nelerin dahil olduğudur, benim verdiğim rakam full denilecek bir karavan içindir, yani solar güneş panelleri, akü, inverter, şarz regülatörü, tente, wc, oacak, hidrafor, aklınıza gelebilecek her şey dahil dir, herşey dahil ama fiyata göre markalar seçilerek, özel markalar seçerseniz rakam çok yükselebilir...

Arif bey, benim TV merakım olmadığı için uydu anten düşünmüyorum, bana küçük ekran bir LCD tv ve anolog anten yeter, yayın varsa izlerim, yoksa da önemli deyil, scrable oynarız...Yüklediğin resimlerdeki glomex antenler, anolog karasal yayın antenleridir, fiyatlarıda yaklaşık 350-380 TL gibidir, yani yayın yoksa hiç bir şey seyredilemez...yayın sorunu olabilecek yerler için uydu anteni tercih edilmelidir, bunlarda, 2-5.000 TL arasında dır...

armes' Alıntı:
sadece kamp durumunda kullanılabilecek ancak 1000 mt. üzerindeki dağ-yayla koşullarında da kullanılabilecek özellikte olmalı

Araç halindeyken kullanılabilecek antenlerin fiyatları Atila bey'in yazdığı gibi. Siz yalnız sabitte iken kullanacak bir sistem istiyorsanız benim önerim klasik küçük çanakları iyi bir uydu bulucu ile beraber kullanmanız.

Arif bey,

Atilla abiye bu konuda katiliyorum ve sunuda eklemek istiyorum ki cokda uzak olmayan bir gelecekte karasal yayinlar tamamen kaldirilacaktir. Herseyin digital oldugu gunumuzda bir cok ulkede karasal yayinlar kaldirildi. Digital olmayan TV lerin ve antenlerin hepsi cop oldu. Gelecekte Turkiye'de de boyle olacaktir. Eger karavanda surekli yasanacaksa ve TV olmazsa olmaz diyorsaniz ya uydu antenine para yatiracaksiniz yada TA2RX dedigi gibi canak ve yon bulucu ucuz bir cozum.

Uydu antenleri 4 ana başlıkda toplayabiliriz;

A)Park halindeki karavan için ev tipi çanaklı (uydu bulma aleti ile her seferinde aratılarak) uydu antenler+reciver 100 TL civarı,

B)Park halindeki karavan için yerli otomatik uydu buluculu antenler 2.000 TL civarı,
http://www.antenci.net/NETA-CMA100-Karavan-Anteni,PR-79.html

C)Park halindeki karavan için Glomex veya atlanta otomatik uydu buluculu antenler 3-5.000 TL civarı,

D)Seyehat halindeki karavan için Glomex veya atlanta otomatik uydu buluculu ve takip edicili antenler 9-14.000 TL civarıdır..
http://www.antenci.net/Glomex-Mars4-V9804-Yat-Uydu-Anteni,PR-1300.html

Atilla bey,B.Kemal bey ve Melih bey,
Bilgi ve önerileriniz için teşekkürler,uygun çözüm:

A)Park halindeki karavan için ev tipi çanaklı (uydu bulma aleti ile her seferinde aratılarak) uydu antenler+reciver 100 TL civarı,

görünüyor.

Atilla abi öncelikle yeni aracın hayırlı olsun. Çalişmalar son hız gidiyor gene kolaylıklar diliyorum.

Teşekkür ederim ramazan, kısmet olursa yarın iç mobilyaların bilgisayar kesimleri yapılacak, pazar gününden itibaren, montaj başlayak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri