Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,181
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Atilla bey, ısıtıcı olarak ne düşünüyorsunuz?

Etiketler

Isıtıcı derken, kabin ısıtıcıyı kasdediyorsan, Eberspacher kuru kabin ısıtıcı takılacak.....

Atilla Bey, tavana bir de anten koyacağız demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Ama tavanda yer kalmadı gibi. Merak, ilgi ve hayranlıkla izliyoruz.

Evet doğru tavan havalandırmasının sol tarafında sadece anten için bir yer kaldı, geçen sefer takdığım mobil yönsüz antene göre glomex marka antenler biraz daha küçük çapı 38cm, belki ondan takarım...
Güneş panellerini takalıdan beri artık evden elektrik almakdan, kablo çekmekden kurtuldum, karavanın imalatı kendi ürettiği elektrik inverterle 220v'a çevrilerek, el aletleri çalıştırılarak devam ediyor..

20120407_194522.gif

Glomex.gif

Teşekkür ederim Sayın Aka
bu durumda başka bir dolap aramam gerekecek.

Atilla'cığım, tam sana yakışan incelik ve güzellikte bir işçilik. Ellerine sağlık. Senin buradaki kolay bulamayacağımız fikirleri bizlere aktarmanı taçlandıran, '' Demek adam sadece netden bulduğu fikirleri paylaşmıyor, bu işi iyi biliyor'' dedirtiren bir işçilik sergiliyorsun. Bizede sadece tüm kalbimiz ile KOLAY GELSİN demek kalıyor. Sevgilerimle......

atiladi' Alıntı:
Güneş panellerini takalıdan beri artık evden elektrik almakdan, kablo çekmekden kurtuldum, karavanın imalatı kendi ürettiği elektrik inverterle 220v'a çevrilerek, el aletleri çalıştırılarak devam ediyor..

Güneş panelleri ile aklıma takılan bir konu var: Panelleri birbirine bitişik monte etmek yerine aralıklı olarak monte etmenizin özel bir sebebi mi var?

Atilla ustam ince işçiliğin örnek açıklamalarınla bize örnek oluyorsun,sağol çok teşekkür ederim.

Teşekkürler Abdi abi...
Teşekkürler Nihat abi...
Herkesin takıntısı olan farklı detaylar var tabiki benimde bazı takıntılarım, bende onlara özen göstermeye çalışıyorum sadece...

Bekir bey, panellerin aralarını biraz açık yaptım bunun bir kaç denedi var;
1- panel bağlama barlarını, tente ayakları ile ortak kullandığım için biraz uzun tutmak zorunda kaldım, bir birine yapıştırsaydım, ön veya arka kısımda başka hiç bir işe yaramayacak bir ölçüde boşluk kalıyordu, bu boşluğu paylaştırdım..
2- panellerdeki yüzey tozlarının belirli aralıklarda silinerek temizlenip verim artışı sağlamak gerektiği için tavana çıkıldığında aralarına ayak girecek boşluklar bırakmakda bir amacımdı..
3- panel aralarından rüzgar geçişini sağlayarak, panellerin soğuması içinde bu yerleştirme tarzı bence amacına uygun oldu, çünkü paneller ısındıkca verim kaybı yapar, en yüksek verim, soğutulmaş panellerden alınır..

atiladi' Alıntı:
1- panel bağlama barlarını, tente ayakları ile ortak kullandığım için biraz uzun tutmak zorunda kaldım, bir birine yapıştırsaydım, ön veya arka kısımda başka hiç bir işe yaramayacak bir ölçüde boşluk kalıyordu, bu boşluğu paylaştırdım..
2- panellerdeki yüzey tozlarının belirli aralıklarda silinerek temizlenip verim artışı sağlamak gerektiği için tavana çıkıldığında aralarına ayak girecek boşluklar bırakmakda bir amacımdı..
3- panel aralarından rüzgar geçişini sağlayarak, panellerin soğuması içinde bu yerleştirme tarzı bence amacına uygun oldu, çünkü paneller ısındıkca verim kaybı yapar, en yüksek verim, soğutulmaş panellerden alınır..

Güzel fikirler, teşekkürler.

atiladi' Alıntı:

Atilla,
Düşündüklerini,deneyimlerini,bildiklerini;uygulamaya koymak çok güzel.
Beynine ve de eline sağlık.
Başarıların devamını dilerim.

Bu hafta iç karavanla alakalı hiç bir çalışma yapamadım, bir dostuma yeni kurduğu fabrikada bir müddet yardım etmem gerekiyor, bu yüzden ancak pazar günleri çalışma yapabileceğim...
Bu gün sabahdan hızla işe başlayarak, karavanın tavan ve arka sağ-sol duvar kaplamalarını bitirdim, sadece panoramik cam duvarının kaplanması kaldı, bu arada birazda karavanın elektrik tesisat kablo çekimlerinede el attım, panonun konulacağı yere kadar getirdim...

20120415_104545.gif

20120415_104526.gif

20120415_164300.gif

20120415_164312.gif

20120415_164322.gif

Öncelikle kolay gelsin başından beri ilgiyle takip ediyorum. Bir şey sorucaktım ben, güneş panelleri tam dolu olduğunda ne kadar sürede boşalıyor acaba, saat olarak vericek olursak kaç saatte boşalıyor ? Pek bir bilgim olmadığı için soruyu yanlış sormuş ta olabilirim ama güneşli havalarda sürekli kendini dolduracak. Karavanda bütün enerjiyi güneş panelleri mi sağlıyor yoksa büyük bölümünü mü güneş panalleri sağlıyor.

Güneş panelleri, ürettiği enerjiyi, sürekli olarak akülere doldurur, biz akülerden harcarız, tabiki güneşli havalarda daha çok bulutlu havalarda az şarz yapar...Örneğin, karavanda buzdolabı+hidrafor+led aydınlatmalar+günde 2-3 saat LCD TV, günlük toplam 65 amp civarı enerji harcar, biz bu enerjiyi yine örneğin 200 amp.'lik aküden sağlarız, 3 gün hava tam kapalı olsa hiç güneş olmasa 200 amp akü 3 gün karavana yeter, havanın güneşli olduğunu düşün, biz aküden bir yandan harcarken, güneş panelleride bir yandan doldurmaya devam eder, böyle olunca 3 gün yeten 200 amp akü havanın ne kadar güneşli olduğuna göre 4-5-6 gün yeter...Bir başka örnek ben 3x100, 300watt panel takdım, güneşin en verimli olduğu yaz aylarından haziran-temmuz-ağustos aylarında bire bir karavanın tüm enerji ihtiyacını karşılayacağını umuyorum, akü olarakda 3x115= 345 amp akü kullanacağım...

Merhaba . bugun motosikletimin lastiğini tamir ettirirken yanındaki tenteciyi görünce birilerinin işine yarayacağını düşünerek imallatan mafsallı tente lerin fiyatını sordum . örneğin 3,5 x 2 metre boy ve eninde montaj hariç = 450 tl pazarlık sonucu fiyat verdiler iletişim adreslerini ekliyorum kolay gelsin . ilgi ve merakl takipteyiz .

METİN ÇADIR BRANDA TENTE
Kubilay ERYILMAZ
0216 592 88 97
GSM : 0542 317 02 70
http://www.metinbranda.com/git.asp?iType=386

selamlar .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR