Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,998
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Bu gün temiz su dolum ağzının montajını bitirdim...

Dolum-ağzı-1.gif

Dolum-ağzı-2.gif

Dolum-ağzı-3.gif

Dolum-ağzı-4.gif

Etiketler

220v şebeke elektrik girişini ve akü inverter kutusunun havalandırma fanının montajını yaptım...

220v-şebeke-1.gif

220v-şebeke-2.gif

220v-şebeke-4.gif

220v-şebeke-5.gif

220v-şebeke-7.gif

Güneş panelleri ve tente bağlantısında vidalama merkezi olarak kullanacağım, tavan barı bağlama kayar yataklarının montajını bitirdim..

Tavan-bar-yatağı-1.gif

Tavan-bar-yatağı-2.gif

Tavan-bar-yatağı-3.gif

Tavan-bar-yatağı-4.gif

Hayırlı olsun,talip edip öğreneceğiz.

bu gün pazar millet biraz uyusun diye işe geç başladım, panoramik camın tüm kilit sistemlerinin montajlarını tamamladım, sonra elektrik tesisatını çekmeye başladım, dün tavana takdığım bar yataklarının silikonlama işlerini bitirdim...Tam o sırada Yusuf (yaybek) fuar dönüşü ziyarete geldi, biraz sohbet ettik sonra önümüzdeki hafta içi yapılacak işleri bir sıraya sokup, günü bitirdim..

Elektrik-tesisat.gif

Tavan-bar-yatakları.gif

Atilla bey, bu bar yatakları sadece tavan sacınamı tutunuyor yoksa tavan destek profillerinide kavrıyormu, yani merak ettiğim tam olarak gücünü nereden aldıkları,
Ayrıca Su giriş kapakları gerçekten güzelmiş..

Uzak çekim resimde belli olmuyor galiba, yakın çekim resminde de görüldüğü gibi, bar yatakları tavan sacına bağlanıyor ve dış kenarındaki çıkıntı tavan oluğunun da üzerine de basıyor, ayrıca barların vidalandığı yerler, tam üzerine vidalanamadığı için, iç tavan destek profillerin 10 cm yanı....

Tavan-bar.gif

Pazar günkü ziyaretimde Atilla abiyi karavan içinde yemek yerken buldum :D 10m3 karavanı daha fonksiyonel daha ferah nasıl yaparımın hesabını yapıp duruyor tüm zamanını araç içinde geçiriyor ve her noktayı işaretleyip tek tek numaralandırmış tam anlamıyla sıkı sistematik çalışıyor hiç acele etmiyor her parçayı özenle seçip en ince detayına kadar hassas çalışma yapıyor hele tavana yaptığı o taşıyıcı barlar o kadar mukavim olmuşki korkmadan 2. katı çıkabilirsiniz ;D ,döşeme izolasyon altında kalacak parçaları dahi en estetik şekilde yapıyor ben olsam o kadar uğraşmazdım doğrusu ;) ellerine sağlık Atilla usta bu karavan çok işlevsel çok pratik bir karavan olacak son halini sabırsızlıkla bekliyoruz kolay gelsin.

Bu tavan profillerinin bağlantı şekli çok mantıklı, ne yalan söylim, birçok araçta sadece yan saclara monteli tenteleri gördükçe " acaba bu yan saclar zamanla çatlamayacakmı " diye düşünürdüm, ve bana mantıksız gelir. kesinlikle örnek bir iş bu, kimi döşemenin rengine bakar , kimide benim gibi bu tür detaylara..

Bazı şeyler, kağıt kalemle yazılıp çizilip düşünülüp bulunuyor bazı şeylerde kesinlikle eski deneyimler geliştirilerek yakalanıyor, en güzelide herkesden farklı fikirler çıkması böylece çözüm olasılıkları çoğalıyor, lazım olana ise hangisini beğenirse onu uygulamak kalıyor...

**Bu gün güneş panellerini aldım, 3 x 100 = 300 watt toplam 12v 5.23 amp...
**İnselin deyimi ile pazarcı tentemide Bauhouse'dan aldım, 259 TL, ama bu sefer tente kutulanacak orjinal gibi kapalı kutu içinde çalışacak...
**Buzdolabınıda aldım, Simfer BZ 2501 96 litre, 220v, ben her zamanki gibi dolabı inverter üzerinden çalıştıracağım, benim için önemli olan buzdolabının buzluğunun kapalı sistem olması idi, bu dolapda sistem böyle, programım gereği dolap enininde 48 cm olanını almam gerekiyordu buda oldu...

Artık montaj zamanı...

20120403_175344.gif

hımmmm...şen manav tentesi kutulanacak.... komşuda pişer bize de düşer mi acaba :smiley:))))

Atilla tenteci sanırım projeden vazgeçti, bende beklemedeydim.

Levent, tentecide sorun yok, yaklaşık olarak mt'sinin 400 TL'ye malolacağını bildiğim için tamamını 259 TL'ye klasik tenteyi revize etmeyi tercih ettim, ayrıca gecikme olur benim canımı sıkar, zaten tavana bağladığım yatak sistemi, onu çıkar bunu tak sistemine uygun olduğu için sorun yok, önemli olan bende klasik tente revizyonunda yol alıp kutulamasında başarılı olabilirsem, her malın bir alıcısı vardır, bunu satar onu takarım....

Tenteyi bitince görmek isterim,ihtiyacım olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri