Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,040

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

dagciark28' Alıntı:
Yeri yine dolapdere de güzel oldu. Üzücü olan araça hırsız girdi. Plazma tv ses sistemi ve ıvır zıvırları götürdü. :(
Allah bildiği gibi yapsın bunları, üzüldüm şimdi, geçmiş olsun

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

dagciark28' Alıntı:
Yeri yine dolapdere de güzel oldu. Üzücü olan araça hırsız girdi. Plazma tv ses sistemi ve ıvır zıvırları götürdü. :(

Geçmiş olsun!

Bu hırsızlık olayı da ayrı bir sorun. Uğraş, didin, gelsin birisi, emeğinizi ve hangi koşullarda edinildiğini ancak yapanın bilebildiği, çeşitli araçları "götürsün"

Cavid Sezen

kesin çözüm değil ama alarm taktırmak lazım en azından caydırıcı oluyor

Arkın Bey,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileteyim. Ama gerek ülkemizde gerekse yurt dışında (bir karavancıdan duymuştum özellikle İtalyada) bu tür olaylar sıkça yaşanıyor.
Benim düşünceme göre aşğıdaki tedbirler alınabilir.
1-Alarm taktırmak,
2-Aracı gerek seyhatlerde gerekse seyhat dışı zamanlarda emniyetli yerlere park etmeye özen göstermek,
3-Araç içinde Tv, bilgisayar vs değerli aletleri mümkünse seyhat dışı zamanlarda daha emniyetli yerlere taşımak, seyhat esnasında da özellikle park halindeyken ve içinde kimsenin olmadığı zamanlarda araç içindeki dolap, çekmece gibi kapalı yerlere veya en azından üzerlerini belli olmayacak şekilde örterek muhafaza edilebilinir. Bu gizleme işlerini park için durduğunuzda veya park esnasında göstere göstere değil mümkünse park etmeden bir kaç km geride dikkati çekmeden yapmak gerekir.
4-Çok değerli eşyalar için özellikle günlük alış veriş ihtiyacı dışındaki para, kredi kartları ile kimlik, pasaport vs. kıymetli evrak için mümkünse gizli bir kasa işlevini görecek, ulaşılması ve açılması, taşınması kolay olmayacak kasa ve bezeri yapılabilir. Örneğin dolap içlerine şaseye kaynaklı veya kolayca sökülmeyecek şekilde montelenmiş metal ve kilitli kutu (mini kasa) olabilir. Bu konu Gezenbilir sitesinde daha önce de işlenmişti ama şu anda yerini hatırlayamadım. Bilen arkadaşlar yazının adresini buraya taşırlarsa bu vesile ile bilgilerimizi yeniden tazelemiş oluruz.
5-Seyhatleri mümkün olduğunca birden fazla araç olarak konvoy halinde yapmak, ve kamp alanında araçların bırakılması durumunda nöbetçi bırakmak.

Ancak nekadar tedbir alırsanız alın zaman zaman böyle nahoş hadiseler bir çoğumuzun başına gelmiştir ve hepimizin başına gelebilir. Bu tür olaylar yaşamımızın maalesef bir parçası.
Önemli olan telafi edilemeyecek zararlardan Allah hepimizi korusun.
Ahmet Arı

Bi konuyu daha belirtmeden geçemiyeceğim.
Eğer ortada açıkta duran değerli alet, cihaz, para, vs yoksa karavanlara giren hırsızlar ya meraklı kişiler veya basit hırsızlar oluyor. Böyle hırsızların karavana ve eşyalarına fazla zarar vermesini önlemek için çok değerli ve çalındığında sizi rahatsız etmeyecek bir miktar para, küçük ve pahalı olmayan bazı aletler (ucuz olta vs.) gibi şeyleri dışardan bakınca görülmeyecek ve fakat ilk aramada kolayca bulabileceği yerlere bırakılırsa faydalı olur diye düşünüyorum. Zira bu tür hırsızlar çalabilecekleri birşeyler bulunca ve merakını da giderince yakalanma korkusu ile hemen kaçarlar, kısa arama sonunda birşey bulamazsa hırsa kapılıp karavanın her tarafını döküştürmeye, kırıp zarar vermeye ve daha büyük riskler alarak işi uzatmaya başlıyorlar.
Yanlışmı düşünüyorum acaba...
Fikri olanlar yazarlarsa sevinirim.
Ahmet Arı

Merhaba Ahmet Bey,

Düşüncelerinize genel olarak katılmamak elde değil.

Bu güvenlik konusu, daha önce aşağıdaki topikte tartışılmıştı. İsterseniz, bu satırları oraya taşıyıp orada sürdürebilirsiniz
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25102.0

Cavid Sezen

Arkın çok geçmiş olsun üzüldüm doğrusu insan cana gelmesin mala gelsin diyor ama gidende canın yongası o kadar didin tırmala çoluk çocuğunun nafakasından kıs birşey çıkart ortaya kansızın biri gelsin bir dakikada hiç etsin,Allah onları bildiği gibi yapsın ne diyeyim,acaba karavanları çokca süsleyip dikkat çekecek duruma getirmesekmi insanların (insan dedimde insan bunu yapmaz hayvan onlar) dikkatini çekmese bu sonuç olmaz yada az olurmu acaba,

Sayın Arı sizin yazdıklarınıza tamamen katılıyorum bir daha bu olaylar yaşanmaması dileğiyle.

Arkın Bey,
Yukarıda resimleri izlerken bir şey dikkatimi çekti ve sizinle paylaşayım dedim.
Araç altına monte edilen su depolarını metal kuşak ile bağlamışsınız. Ama depo ile metal kuşak arasına gerek sesi gerekse sürtünerek aşındırmayı önleyecek parça koymayı düşünüyormusunuz?
Düşünmüyorsanız düşünmenizi öneririm.
Düşünüyorsanız ve/veya konu hakkında bilgisi ve önerisi olanlar yazarsanız biz de öğreniriz.
Benim önerim iki metal arasına lastik (şamyel parçası ) veya benzeri bir şey olabilir.
Saygılar.
Ahmet Arı

Haklısınız Cavit Bey.
Söylediğiniz topiği inceledim, daha uygun ama, böyle nahoş durumlarda insan düşüncelerini kısa da olsa paylaşmak istiyor. Sanırım benim yazı biraz uzun oldu.
Pardon...
Ahmet Arı

Depoyu kalın şaçtan yaptırdık. El freni teline mani olduğundan fazla yükseltmedik. Suan için bir sorun yaşamadık.
arı' Alıntı:
Arkın Bey,
Yukarıda resimleri izlerken bir şey dikkatimi çekti ve sizinle paylaşayım dedim.
Araç altına monte edilen su depolarını metal kuşak ile bağlamışsınız. Ama depo ile metal kuşak arasına gerek sesi gerekse sürtünerek aşındırmayı önleyecek parça koymayı düşünüyormusunuz?
Düşünmüyorsanız düşünmenizi öneririm.
Düşünüyorsanız ve/veya konu hakkında bilgisi ve önerisi olanlar yazarsanız biz de öğreniriz.
Benim önerim iki metal arasına lastik (şamyel parçası ) veya benzeri bir şey olabilir.
Saygılar.
Ahmet Arı

Araca Günenlikli sitede ( Miss İstanbul evlerinde girdi )
arı' Alıntı:
Haklısınız Cavit Bey.
Söylediğiniz topiği inceledim, daha uygun ama, böyle nahoş durumlarda insan düşüncelerini kısa da olsa paylaşmak istiyor. Sanırım benim yazı biraz uzun oldu.
Pardon...
Ahmet Arı

Tekrar geçmiş olsun diyorum. Maalesef hırsızlık olaylarını önlemek çokda mümkün olmuyor ama bizler gerekli tedbiri alacağız. Gerisi hırsıza ve Allaha kalmış birşey.
Ufak tefek şeyler için üzülmeyin.
Adamlar değil güvenlikli sitede İçinde Emniyet amirlerinin, komserlerin, yüzlerce polisin oturduğu ve korumalı Polis lojmanına girip yakalanmadan çıkıyorlar.
Allah cana ve kaldıramayacağımız hasarlara malolan olaylardan korusun.
Ahmet Arı

arı' Alıntı:
Haklısınız Cavit Bey.
Pardon...
Ahmet Arı

Ahmet Bey,

Düşüncelerinize katıldığımı belirtmiştim. Benim üzerinde durduğum şey, sizin güvenlikle ilgili önlemler içeren öneri/tavsiyelerinizin burada kaybolmaması içindi. O bölüme taşıma olanağı olursa, o topik açıldığında görülebilecektir. Yanlış mı anlaşıldım acaba?

Cavid Sezen

Ne demek Cavit Bey, estafurullah.
Ben sitenin yeni üyelerindenim. O topiği yeni buldum ve inceledim. Kopyala-yapıştır sistemi yeterlidir sanırım.

Arkın bey geçmiş olsun.Ne diyelim ALLAH cana vermesin .Canınız sağ olsun.Tekrar kutluyor güle güle kullanın.Sağlıklı ve mutlu nicegezilerde size ve sevdiklerinize eşlik etsin.Elektronik TV laptop ve değerli eşya araçta bırakmamakta fayda var.Alarm taktırısanız da iyi olur.Saygı ve sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR