Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 976
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 395,456

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler Nihat abi,

Bu arada Levent usta'nın da dediği gibi işi gücü bıraktım tavuk kümesiyle uğraşıyorum,
Ama mecburen araya girdi, Ama bazı fazla malzemenin ortadan kalkması için güzel bir fırsat oldu..
Yapım ilerledikçe pek çok fazlalık bir gün kullanılmak üzere bir yerlerde birikiyor,
Bu da sıkıyor insanı..

Bugün biraz daha uğraştım, Kümes oldukça ilerledi, Daha yapılacak birkaç şey daha var. Ama Aliş bugün yeni evinde. İşte Yumurtam Sıcak Residansı...

HPIM4859.jpg

HPIM4860.jpg

HPIM4861.jpg

Küçükken güzeller ama büyüyünce uğraştırıyorlar, Bahçeli ev olması şart. Aksi takdirde göndermekten başka çare kalmaz.

Bugün ben de birkaç tane daha olsaydı diye geçirdim içimden, En kısa sürede alacağım.

Yücel ellerine sağlık güzel oldu, aliş villasında daha mutlu olacaktır :smiley:

Yaptığın işlerde hep aynı çizgi aynı karakter var. ;)

Tavuk kümesi yapımı 3. Gün, İş bitti, Çatı yerinde.. Kilitler, menteşeler tamam. Civcivler güvende.. Aliş'in yanına 6 yeni küçük kardeş geldi ama birisi bir iki gün içinde ölecek gibi, Kanatları düşmüş gelene kadar...

HPIM4883.jpg

HPIM4885.jpg

HPIM4886.jpg

HPIM4887.jpg

HPIM4889.jpg

Tavuk kümesi bitti, Umarım Aliş'in evi farklı bir renk getirmiştir başlığa...
Benim için bir farklılık oldu arada, Hem dediğim gibi fazla malzemenin çoğu eridi bu projeyle... Şimdi yola devam..

Bugün İzmir elektronikçiler çarşısında voltmeter ararken bulduğum akü monitörünü elektrik sistemine ekledim. Devre farklı voltajları farklı renk ledelerle gösteren şefaf bir kutu içindeki hazır bir devre, Elektronik voltmetre de bulmama rağmen sonradan bu ledli devreyi tercih ettim..
Değişik voltaj aralıkları değişik ledlerde gösteriliyor. Aşırı şarj yanıp sönen son ledle gösteriliyor. Şarjda olma durumu son ledle, İyi şarj bir önceki ledle gösteriliyor. 11.9 - 10v arası sarı 10'dan düşük olursa kırmızı ile gösteriliyor. İşte böyle.. Bu iş de bitti. Daha sonra bu devreye uygun bir panel ve açıklamalar da ekleyeceğim oraya.. Şimdilik böyle kullanılacak.. Kullanılan güç kaynağı hangisiyse o anda onun durumunu gösterecek şekilde bağlandı.

HPIM4949.jpg

HPIM4950.jpg

Yücel bey kolay gele iyi gidiyor

kümes harika olmuş elinize sağlık

e hadi artık bitirin şu karavanıda görücüye çıksın derim

merakla sonunu beklemekteyim

selamlar

Bu haftasonu Cumartesi ve Pazar tüm gün çalıştığım bir haftasonu olacak. Dün iç kısmın tabanının zımparasını bitirmiş, Karavanın dış üst macununun da büyük bir bölümünü bitirmiştim. Bugün önce zımparalanan iç macunun kontrol edilmesi için gri mat astar boya ile boyanması işlemini yaptım. Arka kapıların macununa ise devam ediyorum. İç kısma sürdüğüm bu boya zımparalanarak macunun yetersiz geldiği boş bölümler bulunarak oralara tekrar macun çekilecek. Yani bu boya nihayi olarak orada kalacak boya değil. İkinci kat macunlama öncesi yapılan yoklama boyası... Bu haftasonu için çalışmalar şu anda devam ediyor.

HPIM4962.jpg

HPIM4963.jpg

HPIM4964.jpg

HPIM4965.jpg

Evet Amansız zımpara işi içerde başlatıldı. Makine çok ses çıkardığı için bir bölümü elle yaptım. Çıkan sonuç gerçekten güzel, Dümdüz bir zemin oluyor. Biraz zımparadan sonra sorunlu kısımlar tekrar macunlanıp tekrar zımpara yapılacak.. Bu işler çok sabır gerektiren meşakatli işler ama ben zaten zevkle çalışıyorum biliyorsunuz. Bu aşamaların hepsi çok önemli aşamalar. İlerde bu yüzey üç kat epoksi ile kaplandığında pırıl pırıl parlayan hatasız bir yüzey olması için çok çalışmak gerekiyor, ama daha önemlisi çok da sabırlı olmak gerekiyor.
Bugün ayrıca çelebi'nin her yerinin ilk kat macunlanması işlemi bitti.. Oralar da zımparalanıp aynı şekilde boyanıp zımparalanıp, tekrar macunlanıp tekrar zımparalanacak.. Yani yapacak çok iş var. Zaman her zamanki gibi geçip gidiyor.. Ama artık sudan hiçbir şekilde korkumuz yok. Geçen hafta sürekli yağan yağmurlarda Çelebi sürekli üzeri açıktı, İçeriye bir damla dahi su düşmedi.. Düşseydi de korkumuz yok o ayrı...

HPIM4977.jpg

HPIM4976.jpg

HPIM4975.jpg

Zımpara işi zordur ama iyi kilo verdirir, 10 ocak'da karavanda çalışmaya başladığımda 99 kg'idim dün tartıldığımda 88kg'a düşmüşüm, sadece kemere geçen 5 ayda 3 delik daha deldim...bol zımparalı günlerin kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR