Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 976
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 395,465
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Burhan Abi'mizi hepimiz çok sağlıklı ve neşeli gördük,

Kendisine oluşturduğu doğal ve temiz yaşam onu gençleştirmiş iyice yüzüne renk gelmiş, Bizi evine götürüp muhteşam sade ve temiz rahat yaşam alanını, Keçilerini ve tavuklarını, Önünden yaz kış şırıl şırıl ve pırıl pırıl akan deresini gösterdi, Ancak hayallerde olabilecek bir doğal yaşam onunkisi,

HPIM4472.jpg

HPIM4515.jpg

HPIM4511.jpg

HPIM4533.jpg

HPIM4522.jpg

Ayrıca sabahtan beri tatlı bir telaş ve sevinç içindeydi, aman bizim çocuklar gelecek, bizim çocuklar gelecek diye, Kamp alanına öğleden sonra birer ikişer düşmeye başlayan nivalar da onu fazlasıyla sevindirdiler,

Haldun abi, O resimdeki sizin nivanız mıydı? Hiç dikkatimi çekmemiş bu durum.

Etiketler

Levent Bey ve Cem Teşekkürler,

Güzel bir gezi ve etkinlikti
Ovacık'a çıkmaya fazlasıyla değdi. Hem Çelebi hem de benim için

Paylaşımlar istemeden Çelebi'nin test gezisi kapsamını aştı,
Gerekli görüyorsanız bölüp, uygun yerine taşıyabilirsiniz.

güzel bir gezi olmuş, çelebide sınavı geçmiş ayrıca sevindim :smiley:

Bugün Çelebi'nin tümleşik 220V elektrik sisteminin merkezi ve bel kemiğini oluşturmak için gereken çalışmaları yaptım.
Yakında ara sıra elektrikle de uğraşarak bir 220v giriş sistemi oluşturacağım,

Resimlerde etiketleri tasarlanıp değiştirilen pako şalterler,
Birisi 220V giriş ana seçim şalteri, İnvertörle, şebeke elektiriği arasında seçim yapacak,
Görevi seçim yanısıra kazara invertörle şebeke elektriğinin paralel hale gelmesini önlemek.
Diğeri ana güç şalteri ile seçilen aküler (Karavan, araba) veya Adaptör arasında seçim yapacak güç şalteri.
Görevi seçim ve kapatma yanısıra akülerle adaptörün paralel hale gelmesini önlemek aynı zamanda.

HPIM4709.jpg

Yücel bey, hem sizi, hem flash aracınızı özellikle de çelebiyi tebrik etmek lazım.
Güzel bir etkinlik olmuş her açıdan.

Belli oldu ÇELEBİ bu yaz terinde durmayacak.

Bugün eve gelince hemen işe başladım, Öncelikle adaptör-Akü seçim şalterini monte ettim adaptörün 12 v çıkışlarını bağlayıp, gerekli bağlantılarını yaptım. Sistemin 220v kısmı daha yapılmadığı için seyyar olarak fişe taktım ve kullandım. Bugün çalışırken adaptörü kullandım aynı zamanda. Sonra 220 volt sistemin merkezini oluşturacak kısma inverter-şebek elektirğini seçecek pako şalteri, Sigorta kutusunu ve panoda bulunacak pirizi monte ettim, Birbirlerine bağlantılarını yaptım. Ama henüz çalışmıyor tabii ki, Daha biraz daha yapılacak işler var, Bugünlerde hava iyi olmadığı için bunlarla uğraşacağım.

HPIM4710.jpg

HPIM4712.jpg

HPIM4713.jpg

Ömer Bey ve Tanju Bey Teşekkürler,

Çelebi bir taraftan yapılırken bir taraftan yollarda olacak yine..
Kervan yolda düzülür.
Uzun soluklu gezi bu yaz planlarda yok, Seneye..
Belki bu yaz Bursa'ya veya Ankara'ya Çelebi ile gider geliriz. En fazla bu olabilir.

Bugün de çok çalıştım, Karavanın önünde dolabın altından soldan sağa geçecek gizli kablo kanalını monte edip Tesisat kablolarını çektim. Seçim şalterine kadar ana elektrik hattı, İnverter'den gelen ve şebekeden gelen olmak üzere yapıldı. Sırada, Redresör ve Adaptörün nihayii 220v bağlantılarının ve redresörün 12 V çıkışlarının sabit akü sistemlerine entegre edilmesi var. Sistemin belkemiği ile yaklaşık bir günlük işim kaldı. Yakında ana cihazların hepsi çalışıyor, Kullanılan akülerin arabadakiler dahil tekrar şarj edilmesi karavandan sadece bir düğmeye basıp akü seçim şalterinden akü seçilerek yapılabiliyor olacak.

HPIM4714.jpg

HPIM4716.jpg

HPIM4719.jpg

HPIM4718.jpg

Bugün çok verimli bir gündü, Ancak öğleden sonra işe başlayabildiğim halde, Çelebi'nin 220v sisteminde kalan sorunları çözdüm ve tüm sistem çalışır hale geldi, Elbette bu sadece merkez, Elektrikle ilgili ilerde uydularda daha çok yapacak işimiz var. Ama şu anda ana fonksiyonların tamamı kullanılır duruma gelmiş oldu.
Sistem karavanın veya arabanın seçilen akülerini, Karavan adaptörden beslenirken doldurabiliyor. Şarj sırasında akülerden akım çekilmemiş oluyor.

HPIM4720.jpg

Bugün ayrıca ön alt bölgenin macunlanması işlemini bitirdim. Buradaki macun ahşapta ancak çizgileri ve boşlukları dolduracak şekilde çekiliyor, Biraz yorucu bir iş, Yavaş yavaş yapılacak. Bu ay işimiz bu, Macun ve macun zımparası.

Bu arada yolda biraz coşunca aracım karavana çamur sıçratıyor, Ön dolabın yanlarında kalan çamuru görüyorsunuz, Macunladığım kısımda da çamur birikintisi vardı. Zımpara ile temizledim. Arabanın arka çamurluklarına bununla ilgili önlem almak gerekecek sanırım, Çok da önemli değil gerçi.

Az önceki gönderim dün içindi bugün bol bol ense yaptım,
Gece Fener alayı görevim vardı, ardından İzmir'e gidip oradaki bir düğüne katıldım.
Gece eve geldiğimizde saat 3:30 du, 5 te de yatınca bugün dinlenmek farz oldu,
İyi de oldu, Bir pazar olsun hiçbir şey yapmamış oldum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri