Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Levent Bey,
Sabitleme ayaklarında ayarlanabilir uzatmalar yapabiliriz ileride,
Bu sahradaki kullanımda bakacağımız bir şey, Yapamayacağımız bir şey de değil.
Buradaki kolların amacı karavanı teraziye oturtmak değil arkadan kapılı karavana çıkarken arkaya devrilmesini önlemek,
Kaldı ki kısa ve hızlı kamplarda arabadan karavanı ayırmadığım sürece ben bunları açmam bile.
Öte yandan ille de tam olarak düzde yatacağım diye kendimi kasacak olsam, birkaç dereceli takozla da bunu yapabilirim.Topu topu 500 kg ağırlığındaki karavanın şasesini (Tekerlekler yerden kesilmeden önce) tek elinizle ve zorlanmadan 15 cm kadar kaldırmanız mümkün torsiyon sistemindeki yaylar sağlıyor bunu
Ben bunu arabamdan biliyorum, İnanmazsanız bir broadwayi kaldırmayı deneyin, 1000 kglık araba Yayların sağladığı yardımcı kuvvet nedeniyle tek elle çok rahat 8-10 cm cm kalkar. İlk cmlerde çok hafiftir gittikçe ağırlaşır. Belli bir noktaya geldiğinizde artık kaldıramazsınız o nokta tekerleği yerden kesme noktasıdır. Çünkü tekerleğin yerden kesme noktasına yakın yaylar size destek veremez ve özel bir gücünüz yoksa iki elle bile kaldıramazsınız. İşte ben bu tolerans aralığını kullanarak rahatça istediğim cisimleri bu ayakların altına koyabilirim. Yükseltmek istediğim tarafı hafif kaldırır altına bir takoz koyuveririm.
Hiç zor olmaz, Karavan bittiğinde bunu yapmanın aksine ne kadar kolay olduğunu gösteririm.