Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,501
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Bu gün, sabah önce dün ilk kat boyamasını yaptığım, tavan köşe dönüş kotralarının ikinci kat boyasını yaptım, ilk katı ahşap hemen emmişti ikinci kat atılınca güzel oldu...
Boyama bitimi tam isabet, karavanın yeni buzdolabı geldi, bende hemen buzdolabının yerini tesbit çalışmasına başladım, sonra bir koşu eve gidip mobil klimayıda karavan getirip, buzdolabı klima ikilisinin yerini belirledim, klimanın tekerleklerini söküp altına ahşap kasnak montajladım, bu sayede hem yüksekliği azaldı hemde yere daha sağlam basar hale geldi, yeni ayakları takınca egzost seviyeside kesinleşti, hemen aracın sacını keserek klimanın gezost çıkış havalandırma menfezinin montajını yaptım, sonra buzdolabının altınada 5 cm'lik bir çerçeve kasnak yapıp yerden biraz yükselterek buzdolabının arkaya doğru 4 cm daha kaymasını sağladım, böylece koridorda 4 cm'lik bir genişlik daha elde etmiş oldum, böylece koridor 55cm'e çıkmış oldu, buzdolabının altına yaptığım kasnaktan anyi zamanda sabitleme içinde faydalandım..Sonra klima ve buzdolabının prizlerini ayarladım, henüz prizleri almamış olduğum için takamadım, buzdolabı ve klimanın arkasında geçecek olan sıcak-soğuk su boruları ve mutfağa gidecek LPG gaz hotumunu buzdolabının arkasından geçirdikten sonra, buzdolabı ve klimanın tam sabitlemesini yapacağım...
Akşam üzeri yerleşim planı ölçülerini yere çizip, ölçüleri kontrol ettim...
Demekki yarın iş yerine alış veriş günü olacak...

20141209_180334.jpg

20141209_180458.jpg

20141209_180554.jpg

20141209_183539.jpg

Etiketler

Tavanda hiç vida görünmüyor, sanırım kullanmadınız, hangi yapıştırıcı daha sağlıklı bu işlerde? Birde duvarlarada tavan malzemesinden mi kullandınız, kaç mm kalınlık yine vidasızmı? Teşekkürler.

Firkat' Alıntı:
Tavanda hiç vida görünmüyor, sanırım kullanmadınız, hangi yapıştırıcı daha sağlıklı bu işlerde? Birde duvarlarada tavan malzemesinden mi kullandınız, kaç mm kalınlık yine vidasızmı? Teşekkürler.

Tavan orta kısımları kuşaklara Daysom mastik ile yapıştırıldı, tavan dolaplarını bağlayacağım için kenarlarda vidalar var, havşa açılıp gömülüp beyaz litapon tamir macunu ile dolduruldu, bu yüzden görülmüyor...Yan duvarlardan tavana dönüş kontrasının tavan kontrası ile birleşim hattı tavan dolaplarının içinde kalacak...Tavandan duvara dönüşlerde 8mm esnek kontraplak kullanıldı, yan duvarlarda 6 mm kayın su kontrapalğı kullanılarak deri kaplanacak...

Atilla abi;
Klima yaz kış kullanım düşünüldüğü içinmi tercih ediyorsun?
Vebasto daha iyi değilmi sadece sıcaklık sağlaması açısından

aslan28' Alıntı:
Atilla abi;
Klima yaz kış kullanım düşünüldüğü içinmi tercih ediyorsun?
Vebasto daha iyi değilmi sadece sıcaklık sağlaması açısından

Bir çok arkadaşımız tek başlarına veya grup olarak gezip güneş panellerinin nimetinden faydalanarak kamp dışı konaklamaları tercih ediyor ama, bir çok arkadaşımız ise tek başlarına seyehat ediyor ve kamp dışı konaklamalarda güvenlik tedirginliği yaşadıkları bir gerçek, kamping içleri bulundukları ortamdan kaynaklanan hava sirkülasyonu azlığından dolayı sıcak oluyor, kampinge girmişkende elektrik alarak klimanın nimetlerinden faydalanma lüksüde hoş bir şey..Karavanların istiab hadlerini göz önünde bulundurularak kg sorunu yoksa akü sayısı artırılarak, mobil klimaların inverter üzerinden akü kaynağındanda çalıştırılabilmesi imkanı oluyor, bu karavanda henüz kg netleşmediği için son kararımı vermedim, ama bir önce yapmış olduğum pop-up II karavanda kg okadar güzel çıktıki, akü kapasitesini 480 amp yaptım ve mibil klima akü ile gündüz bire bir çalışıyor, geceye ful akülerle girilirsa geceleyinde 3 saat kadar klima akü üzerinden çalışabiliyor...Biraz lüxden zarar gelmez diye düşünüyorum...

İlhan abilerin buzdolabından sonra Bursa,da gez-bil arkadaşın buzdolabı ve sonrası seninkini,de görünce ev suriye,den kötü oldu başıma iş cıkardın Atilaaa kolay gelsin sana,daa bana,daa Selamlar

TUGAY58' Alıntı:
İlhan abilerin buzdolabından sonra Bursa,da gez-bil arkadaşın buzdolabı ve sonrası seninkini,de görünce ev suriye,den kötü oldu başıma iş cıkardın Atilaaa kolay gelsin sana,daa bana,daa Selamlar

Patron ne diyorsa, yapacaksın, başka çare yok...

Dün elektrik malzemelerini almıştım, prizler, sigortalar, vs, hepsi "schneider" markalı...Önce buzdolabı ve klimanın prizlerini montajladım, sonra klimanın su tahliye hortumunu araç dışına çıkardım, klimanın egzost çıkışınıda bağlayıp, sabitledim, buzdolabınıda sabitleyip, yan duvar çalışmalarına başladım...Önce buzdolabından arkaya doğru boy dolabının olduğu yerin izolasyonu ve kontra kaplamasını yaptım, sonra yatak yüksekliğini ayarlayıp, yatak altı bagaj içine isabet eden yan duvarı önce izolasyon sonra kaplamasını yaptım...Bu iş bitince, buzdolabının mutfak tarafında tezgah üstüne isabet eden duvarın kaplamasını yaptım, mutfak tezgah üstü prizlerin de montajını yapıp bitirdim...Böylece karavanın sağ duvarı komple bitmiş oldu, sadece camın takılacağı yer kaldı...
Bu işler bitince, kayar kapının üst kilidi sorun çıkarıyordu sorunu tesbit etmiştim ama elim gitmiyordu, kapının üst kilidini söküp gerekli müdehaleyi yapıp yerine taktım, artık ilk günkü gibi sorunsuz çalışmaya başladı..

20141211_164759.jpg

20141211_142009.jpg

20141211_142034.jpg

20141211_164816.jpg

20141211_165050.jpg

Bu gün sabah yine alışveriş, zemin ve banyo iç duvarı için pvc yer kaplamalarını, banyo duş teknesini (90x90), ve izolasyon için cam yünü aldım, öğleyi buldum...
Karavana dönüp malzemeleri içeri atınca bir baktımki çalışacak yer kalmamış, içindeki tüm malzemeleri sol taraftan biten sağ tarafa taşıyıp yerleştirdim, sonrada masanın takılacağı aparatın altını desteklemek için yan duvara kontrapalk montajlayarak, hem kolonların hizalamalrını yaptım, hemde masa aparatının altını güçlendirdim...

20141212_131014.jpg

20141212_165201.jpg

20141212_165219.jpg

Abi çok az kaldı.bitecek İnş

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Atilla abi sen bayagi ilerlemissin ama ben daha yeni fark ettim islerden dolayi. Kolay gelsin.

Sn. Atila bey, ince düşünce ve plan, detaylı ve kullanıcı bazlı titiz çalışma, teknik ama roman tadında yazınız ile yine biz takip eden karavancıları ve karavancı adaylarını aydınlatıp, topik'inizi bir solukta ve zevkle okudum. Övgü dolu kelimeler ile yazımı doldurmayacağım, zira kelimelerin yeterli olmayacağı kanısındayım. Hiç kuşkusuz çok güzel bir karavan daha yollara kısa zamanda çıkacak. Bu vesile ile eşsiz ve aydınlatıcı bilgilerinize çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Fırsatını bulduğunuzda gezilerinizin birinde karşılaşmak umuduyla esen kalın.

Atilla abi nasılsın iyi misin? Alıştım her akşam yaptıklarını izlemeye. 1 haftadır bir şey paylaşmayınca merak ettim.

Teşekkür ederim. Belimdeki eski sorun yine nüksetti bes gündür yatıyorum, sanırım pazartesiye kadar iş yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri